Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tabletke

Kontracepcijske tabletke

Pozdravljeni!

Ni nujno, da menstruacija po pričetku jemanja KT hitro preneha, pri nekaterih ženskah se, pri drugih se krvavitev vleče še cel mesec…

Matjaž

pozdravljeni, imam vprašanje..
jemljem tabletke Qlaira.. in včeraj sem vzela 25. tabletko, to pomeni rdečo tabletko in kasneje sem imela drisko, 1x sem odšla na wc.. ker me je danes skrbelo, da sem morda tabletko izločila.. sem danes vzela isto tabletko iz drugega potisnega omota, saj tako piše v navodilih.. zanima me ali sem naredila kaj narobe ali je vredu? ker lahko da je nisem izločila hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Driska v bistvu ni problematična, če ni res dolgotrajna. Normalno jemljite KT po urniku.

Matjaž

Še eno vprašanje..
potem tudi ni nič narobe če sem vzela še eno isto tabletko iz druge škatlice, ker sem bila v skrbeh?
res me skrbi zato sprašujem, se opravičujem, če sm tečna:)
lahko jemljen sedaj naprej kot ponavadi?

Nič ni narobe in lahko jemljete naprej kot ponavadi. Bolje vzeti kakšno tableto več, kot premalo oz. jih spuščati.

Matjaž

imam še dva uprašanja..
in sicer, ali bo menstruacija prišla ob istem času, kot ponavadi.. (zgodilo se mi je to z 25.tabletko)
in pa ali če imam spolni odnos, mora biti zasčiten s kondomom ali se zaščita s tem ni zmanjšala?

Ne vem, ali bo odtegnitvena krvavitev nastopila kot običajno, ker ne znam napovedovati prihodnosti, ampak najbrž bo. Zaščita se ni zmanjšala.

Matjaž

PS: Pričakujem še eno vprašanje čez kak mesec 😉

hvala za odgovore..
hmm kaj pa naj bi to pomenilo, upam da nič narobe:)

Brez skrbi, nič ni narobe.

Matjaž

Zacela sem jemati KT pred več kot dvema mesecama. Pred dvema tednoma sem imela nezasciten spolni odnos. Ali je mozno da sem noseča?
hvala za odgovor.

Ob rednem jemanju KT je nosečnost zelo malo verjetna.

Matjaž

zanima me sledeče..
če oseba redno jemlje KT in ima redno spolne odnose.. in pri vsakem spolnem odnosu se sperma izlije v žensko..
ali je to kaj narobe, ali pomeni da je ženska zaščitena ali ne? ker jemlje tabletke..?
torej tabletke služijo temu, da se lahko sperma izlije v žensko in je zaščitena?

Seveda, KT so ravno temu namenjene.

Matjaž

Hvala za odgovor.

Zivjo.
Imam eno vprasanje.. Na 1 dan menstruacije sem zacela jemati kontracepcijske tablete in danes sem vzela 5 v skatlici.. Danes se mi je tudi koncala menstruacija in bi imela spolne odnose, pa me zanima ce sem zascitena ze po 5 dneh jemanja?

Živjo!

Ste že zaščiteni.

Matjaž

Zivijo
Zacela sem jemati KT sibilla v nedeljo 12.z zacetkom prve krvavitve.. Zelo slabo vplivajo name zato me zanima ali lahko kar takoj prekinem z jemanjem? Zdaj jemljem 6 dni in menstruacijapocasi ponehuje.. Torej ce prekinem po 5 tabletkah, kdaj je predvidena naslednja M? Bo prisla normalno naslednji mesec ali me bo cez par dni presenetila? Pa ali je mozno, da mi podajsa sedajsno? Ceprav je ze zelo sibka..
Hvala

Živjo!

Lahko takoj prekinete z jemanjem, a morate uporabljati mehansko zaščito pri spolnih odnosih. Najbrž bo po prekinitvi jemanja prišlo do nekakšne krvavitve, ni pa nujno. Menstruacija bo naslednji mesec, kdaj točno pa seveda ne vem.

Matjaž

Pozdravljeni,

Imam eno težavo. Lani Julija sem vzela zadno kontracepcijsko tabletko. Ko sva z fantom šla na morje, sem na morju ugotovila, da nimam tabletk.

Letos Aprila sem se odločila da bom ponovno začela jemati tabletke in me zanima ali sem storila kaj narobe ? Tabletke sem jemala redno.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni.
Imam en problem. Pred letom dni sem nehala jemati KT ker sem na morju ugotovila da jih nimam seboj.
Zdaj ko je leto na okrog sem ze jemala 3 mesece, pojedla sem še te zadne tri škatlice kar sem imela doma. Zdaj ko bom pa nehala jemati, pa me zanima ali bom pri ginekologinji imela pregled in če sem prav ravnala ?

Hvala.

New Report

Close