Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tabletke

Kontracepcijske tabletke

Pozdravljeni,

stara sem 25 let in jemljem kt Lindynette 30 že 5 let. Prej sem jemala Diane 35 in Yarino, ki mi niso ustrezale. Rada bi prekinila z jemanjem kt, ampak imam težave s prekomerno poraščenostjo (smo pač družina medvedkov). Pri meni je zaenkrat še dokaj normalno, pri moji mami, ki ni nikoli jemala kr, pa je poraščenost katastrofalna. Zanima me, če bo po prenehanju jemanja kt tudi pri meni stopnja poraščenosti višja.

Zahvaljujem se za odgovor.

Najverjetneje bo, čepra KT Lindynette nimajo velikega učinka na poraščenost.

Pozdravljeni ,zanima me ce kaj vpliva na KT. LOGEST,zdravilo arcoxia in clexane 0.2 ml…upam da mi cimprej odgovorite hvala

Arcoxia in Clexane ne vplivata na KT.

Pozdravljeni.

Redno jemlem KT logest ze 1 leto. Predvcerajsnem sem vzela zadnjo tableto in potem naj bi sledil 7-dnevni premor. Vceraj, torej med 7-dnevnim premorom sem pa imela spolni odnos a fantom brez zascite. Ali je mozno da zanosis med tem premorom?
Lp

Če ste tabletke pred tem redno jemali, ste zaščiteni tudi med premorom.

Lep pozdrav. Jemljem tabletke Yaz sedaj ze 8 mesec. Do sedaj je bilo vse dobro, nobene se nisem pozabila, redno sem jemala potem pa sem presnji mesec dobila normalno mestruacijo, potem je mestruacija minila za prblizno dva dni pa sem dobila rdec izcedek (z slabim odtenkom rjave).. trajal je prblizno dva tedna, potem se je stanje umirilo.. sedaj pri zadnji mestruaciji, ki sem jo dobila v petek 5.12 in je trajala nekje do srede 10.12 potem pa sem takoj dobila spet rdeco rjavi izcedek in traja sedaj ze nekje 4,5 dni.. nevem kaj bi bilo narobe. Z fantom imava redne spolne odnose.. lepo bi prosila za Vas odgovor, saj sem glede tega zelo zaskrbljena.. :/

Pozdravljeni. Stara sem 19 let. Že dve leti jemljem kontracepcijske tabletke Yaz. V petek sem ob osmih zvečer začela z jemanjem nove škatlice. V soboto sem pozabila na tableto (tableta št.2) in se nanjo spomnila v nedeljo ob sedmih zvečer. Takrat sem naenkrat vzela obe tableti. Torej sem tableto vzela točno 23 ur prepozno, takrat pa sem vzela obe (tableto za v soboto in za nedeljo). V tednu pred pozabljeno tableto sem imela spolne odnose, prav tako v nedeljo zjutraj. Po tableti v nedeljo zvečer teden dni nisem imela spolnih odnosov. Po tem tednu pa sem imela nezaščitene odnose. Kakšne so možnosti za zanositev?

Pozdravljeni!

Ginekolog mi je predpisal kontracepcijske tabletke Yasminelle in rekel naj začnem jemati 1. dan menstruacije. Danes naj bi dobila menstruacijo in ker sem do sedaj imela redno sem tabletko vzela zjutraj, ko sem se zbudila. Menstruacije še ni bilo in sedaj me skrbi, da sem jo vzela prehitro in da je kaj narobe. Mi lahko svetujete kako naprej?

Lp

Pozdravljeni!

Začela sem z jemanjem KT Qlaira. Zanima me, če katera zdravila zmanjšajo učinkovitost KT oz. če so kontradiktorna? Kako je z kapsulami Fitoval, fat burnerjem,…?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Zelo redka zdravila vplivajo na delovanje KT. Omenjeni prehranski dopolnili nimata učinka na delovanje KT.

Matjaž

Pozdravljeni,
tabletke Logest redno jemljem že 5 mesecev. Uštela sem se v dnevih premora in pojedla tabletko en dan prepozno (pojedla sem dve, eno za včeraj in eno redno, za danes). Problem je ker sem v zadnjih dveh dneh imela dvakrat nezaščiten spolni odnos.. So možnosti zanositve zelo visoke? Bi morala pojesti tableto “za potem”?

Pozdravljeni!

Zamuda v prvem tednu uporabe tablet, torej po 7-dnevnem premoru je najbolj kritična, predlagam uporabo nujne kontracepcije in kondoma v naslednjih 7 dneh.

Matjaž

Pozdravljeni!
Ker imam stalnega partnerja in sva oba brez bolezni sva se odločila za spolne odnose, pri katerih imam za zaščito KT. Problem je edino, ker se jih lahko začne jemati prvi dan menstruacije, jaz pa imam neredno menstruacijo in je sedaj od zadnje minilo že 38 dni.. Zadnje 4 dni se sicer pojavlja rjav izcedek, a menstruacija noče priti, čeprav jo tokrat že rahlo nestrpno pričakujem… Če se v kratkem ne pojavi ali vseeno lahko začnem z jemanjem in kdaj v tem primeru začne veljati zaščita?

Pozdravljeni!

KT lahko začnete kar jemati, na zaščito se lahko zanesete po 7 dneh neprekinjene uporabe.

Matjaž

Pozdravljeni
Pravkar sem zacela jemati Yasminelle tabletke in me zanima,koliko casa mora preteci da je zascita popolna oz. da zacne delovati?

Pozdravljeni!

Zaščita je takojšnja, če tablete začnete jemati do 5. dne menstruacije, sicer pa po 7. zaporedno zaužitih tabletah.

Matjaž

Pozdravljeni,

danes (sobota) bi morala začeti jemati KT (Logest) iz novega paketa po 7-dnevnem premoru, vendar sem pozabila iti po novo zalogo v lekarno, kamor grem lahko šele v ponedeljek. Torej bi začela jemati KT z 2 dnevoma zamude. Ali lahko normalno začnem z jemanjem takrat? Kako dolgo naj uporabljam kot dodatno zaščito kondom?

V zadnjih dveh tednih nisem imela spolnih odnosov, tako da s tega vidika težav ne bi smelo biti.

Pozdravljeni!

Lahko normalno začnete s ponedeljkom, dodatno zaščito potrebujete 7 dni.

Matjaž

Pozdravljeni,

Stara sem 20 let in ta mesec sem prvič začela jemati kontracepcijske tablete Yaz. Tableto sem vzela na prvi dan menstruacije, ki je nato trajala še 6 dni. Je normalno, da se menstruacija po začetku jemanja tabletk odvija kot bi se sicer normalno? Med pogovorom s ginekologom sem namreč dobila občutek, da se menstruacija takoj ob začetku jemamnja tabletk preneha in da se odtegnitvena krvavitev pojavi šele pri jemamnju placebo tablet.

New Report

Close