Kontracepcijske tabletke
Živjo.!
imam eno vprašanje jemljem namreč logest tabletke že 4 leta…zadnje leto sem jih jemala brez da bi katero pozabila…
včeraj zvečer pa se mi je naredilo da sem jo pozabila vzeti (vzemam jih okli 8-9 ure..nikoli na isti čas)
vzela sem jo danes zjutraj ob 8..ali je možnost zanositve če imam v naslednjih dneh nezaščiten spolni odnos.?
hvala za odgovore
Pozdravljeni! Prvič jemljem KT diane 35. Prvo tableto sem vzela 4 dni po začetku menstruacije, saj sem šele takrat imela ginekološki pregled, na katerem mi je zdravnica svetovala KT. Imam rednega partnerja, zato me zanima, kako je z zaščito v sedemdnevnem premoru. Tokrat so mi tablete začele delovati šele po prvem tednu, bo mogoče tudi med pavzo kaj posebnega? Kaj pa po pavzi? Sem zdaj neprestano zaščitena, razen če seveda pozabim na kakšno tableto?
Hvala za odgovor in lep dan!
Pozdravljeni!
Tablete Logest jemljem že 5 let. Občasno sem imela kakšen mesec vmesne krvavitve, sedaj pa že 4 mesec zapored, po 12 tabletkih dobim rjav izcedek in nato se nadaljuje v običajno mesečno perilo skupaj 16 dni. Sestra pri ginekologinji mi predlaga da še dve škatli (ki sta mi ostali do novega recepta) pojem do konca in se bomo šele potem pogovorili. Kaj mi predlagate?
Zdravo!
Zgodilo se mi je, da sem danes opazila, da sem v tem mesecu enkrat pozabila vzeti tabletko. danes sem dobila menstruacijo, kar mi je bilo čudno in sem šla preverit na škatlico, in videla, da res za en dan zaostajam, a problem je, da ne vem kateri dan tabletke nisem vzela. je kljub temu, da imam menstruacijo možnost, da sem noseča?
@Sara S: mogoče vas lahko šele takrat naroči na pregled? Dokler čakate, je bolje, da KT jemljete, saj sre kljub krvavitvi zaščiteni.
@maomao: Če krvavite, je verjetnost zelo majhna. Da boste mirni, lahko naredite test za nosečnost.
Pozdravljeni,
Pred priblizno stirimi meseci sem zaradi ciste na jajcniku pricela z jemanjem KT stediril-m. Do danasnjega dne nisem imela nikakrsnih tezav, danes pa sem opazila da imam zatecena stopala in cutim bolecino v desni nogi prav tako se mi vrti ze nekaj dni in opazila sem motnje vida. Zanima me ali je po prvem dnevu prepoznavanja simptomov tromboze primerno obiskati zdravnika? Zanima me tudi ce se obrnem na ginekologinjo ali osebno zdravnico ter ce lahko nekatera zdravila kot so antidepresivi in antipsihotiki v kombinaciji z KT lahko povecajo moznost za nastanek tromboze?
Hvala za odgovor in lp.
Pozdravljeni,
jemljem Logest že dolgo časa (okoli 8 let), jemljem jih popoldne ob 16 uri. Včeraj sem vzela 3 tabletko iz 1. tedna, zanima pa me, če lahko v prvem tednu še spremenim uro jemanja tabletk, da bi jih namesto ob 16. uri jemala ob 8 ali 9 zjutraj, saj jih v tej vročini raje ne bi nosila s seboj v torbici, da ne bi bilo kaj narobe, pa tudi verjetnost, da bi jih pozabila, bi bila tako manjša.
Hvala in lep pozdrav
@ cvetaca: čim prej obiščite osebnega zdravnika ali ginekologa! Bolečine v nogi in otekanje so lahko znak tromboze, prav tako motnje vida.
@ marinci. 4: škoda, da niste začela z novim urnikom že ob prvi tabletki. Če boste vseeno naredila premik ure, 7 dni uporabljajte kondom, če pa ste imeli SO pred tem, pa urgentno kontracepcijo.
Prosim pomgajte mi, namrec jemlem kt harmonet in jih zacenjam jemati na nedeljo ..uceraj ko bi mogla po vrsti uzeti tabletko za soboto sem po pomoti uzela zadnjo tabletko (soboto)upam da me zastopte 🙁 sedaj naprej jemlem tako kot je treba in ucerejsno tabletko puscam za zadnji dan (naslednjo soboto)bi me moralo kaj skrbeti???