Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tabletke

Kontracepcijske tabletke

Ne.

Matjaž

Hei,
Nekaj me zanima in sicer jemlem tabletke ze en mesec ko sem zacela sem imela menstruacijo in po menstruaciji imela sem jo 9 dni :s in med tem sem jemala tabletke in po koncani M sem imela spolne odnose z fantom vendar med spolnimi odnosi sem krvavela pa nise
m prvic pa vmes sem jemala redno tabletke pae zanima ce obstaja moznost da bi zanosila?
Prosim za odgovor hvala 🙂

Torej če sem pravilno razumela ste začela jemati tabletke med menstruacijo. Tudi če ste vmes krvavela, ste bila zaščitena (seveda če ste tabletke redno jemala). Prav bi bilo preveriti, da ne krvavite po spolnih odnosih zaradi kakšne spremembe na materničnem vratu… Torej obišcite še enkrat ginekologa in mu zaupajte te težave.

am ne ginekolog mi je rekel naj začnem jemati tabletke z prvim dnem M
M sem imela 9 dni med tem sem redno jemala tabletke in vse do zadnje med tem sma imela spolne odnose pa sem 5 dan po končani M krvavela med odnosom pa me skrbi ker sma šla do konca če je možnost zanositve čeprav jemlem tabletke redno

Možnost zanositve je zelo zelo majhna.

Pozdravljeni!

Jemljem kontraceppcijske tabletke cerazette. pozabila sem vzeti tabletko v drugem tednu, vzela sem jo takoj ko sem se spomnila minilo je malo več ko 12 ur. Dva dni po pozabljeni tabletki sma s fantom imela nezaščitem spolni odnos. Kakšna je možnost nasositve stem da so kt cerazette ebe uzmed najbolj zanesljivih kt? hvala za odgovor!

Če niste uporabili kondoma kot dodatne zaščite, lahko pride do zanositve. Če ne bo menstruacije, naredite test za nosečnost.
Dodatno kontracepcijo naj bi uporabljali še 7 dni po pozabljeni tabletki.

Pozdravljeni!

že približno pol leta redno jemljem kontracepcijske tabletke Yasminelle, ta mesec pa sem imela 5. dan v mesečnem ciklusu močno drisko (skozi večji del dneva). Ker sem tabletko kot ponavadi tudi ta dan vzela zjutraj, čez dan pa sem imela drisko, sem zato popoldan vzela še eno (manj kot 12 ur kasneje). vendar pa sem imela isti dan zvečer čez nekaj ur ponovno drisko, ter malo tudi naslednje jutro, nato pa ne več. naslednji dan sem nato po rednem urniku vzela naslednjo. Zanima me če je sedaj zaščita pred nosečnostjo zmajšana ter če je, če je cel ciklus, do naslednje menstruacije.

Mislim, da ste bila zaščitena. Po pozabljeni tabletki se zaščita ponovno vzpostavi po 7. dneh rednega jemanja tabletk.

torej ni možno, da se tudi druga tabletka ta dan (zaradi driske) ne bi dobro vsrkala v telo in mi zato če prav razumem po 7h dneh v nadaljevanju tega ciklusa ni potrebno uporabljati dodatne zaščite?

hvala za odgovor.

živjo, zanima me ali alkohol vpliva na učinkovitost tablet?

@sara 92: če vas skrbi uporabljajte 7 dni kondom.

@srceeeek
: stalna uporaba alkohola bi lahko imela vpliv na učinkovitost KT…

mam vprašanje .. jemlem tabletke ..spolne odnose imava brez kondoma … ko mu pride v mene .. ampak nekaj sperme am steče iz nožnice .. je to normalno ?
pa če bi že zanosila pa nebi vedla pa bi jemala tabletke je možnost splava ?
prosim za odgovor

To je normalno. Zanositev ob rednem jemanju KT je zelo malo verjetna. Če pa se le zgodi KT niso škodljive za plod. V primeru nosečnosti, slej ko prej pride do izostanka menstruacij.

Živjo! Že kar nekaj časa jemljem tabletke Logest. Danes,ko sem vzela tabletko sem po približno eni uri imela drisko(ni bilo prav veliko, ampak bila je). Zanima me,če je kakšna nevarnost? (ker v navodilih piše, da če imaš drisko, je isto kot da tabletke ne bi vzel). Hvala za odgovor,lp.

Mišljena je huda driska, ki traja. Po eni urijeta .etka glih dobro prešla želodec, torejni razloga za skrb.

Pozdravljeni imam vprašanje.
Do sedaj še nikoli nisem probala kontracepcije. Na recept sem dobila tabletke YAZ. Začela sem s pravilnim jemanjem in jo pojedla 1. dan mesčene krvavitve. Vsak dan sem vzela tableko ob isti uri. Peti dan jemanja sem imela nezaščiten spolni odnos in prišlo je do izliva v nožnico. Ali je kakšna nevarnost nosečnosti, namreč v navodilih sem prebrala, da če je tabletka vzeta prvi dan menstruacije pride do zaščite takoj. Ali bi morala počakati 7 dni ker gre za prvo tablico? Hvala za odgovor. LP

Če začnete s KT 1. dan menstruacije ste zaščitena takoj.

Pozdravljeni, tudi jaz imam nekaj vprašanj okoli kontracepcijskih tablet in bom vprašala kar tukaj, da ne odpiram nove teme. Torej najprej da povem da uporabljam KT Belara. Načeloma sem jih jemala zvečer, vedno sem pričela na petek. Zdaj sem razmišljala da bi bilo bolj optimalno jemati tablete zjutraj, zato sem prvo tabletko iz naslednje tablice vzela v soboto zjutraj. Zanima me če lahko to vpliva na zaščito, saj sem tisti 7dni, ki jih naj ne bi podaljšali, dejansko podaljšala za eno noč. Po petih dneh jemanja iz nove tablice sem imela nezaščitene spolne odnose, zdaj me zanima če slučajn obstaja možnost zanositve?
Brala sem tudi, da naj bi nekateri antibiotiki vplivali na učinkovitost KT. Pred dnevi sem prenehala 10dnevno jemanje Ospena. Zanima me, če ima Ospen vpliv na učinek KT?

Pozdravljeni. KT Logest jemljem že leto in pol. tabletke jemljem redno vsak dan in sicer ob 12 uri. zanima me ali lahko z naslednjo škatlico začnem tabletke jemati ob npr. ob 8 zvečer.? če to na nič ne vpliva?

že v naprej hvala za odgovor LP

New Report

Close