Kontracepcijske tabletke
Živjo!
mene nekej zanima.. 21.1. (4. dan menstruacije ) sem začela uporabljati kontracepcijske tabletke logest. vzela sem vseh 21 tabletk. zanima me, kdaj imaš lahko spolni odnos brez druge zaščite? jaz sem imela spolni odnos 7. dan pavze (sepravi zadni dan),zanima me ali je kakšna možnost zanostitve?
Prosim za čim hitrejši odgovor.
Lp
žívjo! mam eno vprasanje. prvi mesec sem na tabletkah logest. ginekologinja mi je rekla d lahko prvo uzamem tud 4.dan menstruacije. vzela sem vseh 21. tabletk, nato je sledil 7. dnevni premor. 7.dan premora sem imela nezasčiten spolni odnos. nato sem 8. dan ponovno začela jemati tabletke. ali je možnost zanositve?
Lp
Živjo!
Jemljem KT Qlaira pribljižno že 9 mesecev , sprva nismem imela nobenih problemov razen občasna nihanja razpoloženja.. zadnje 3 mesece pa imam VMESNE krvavitve ( tam okoli 14. dan cikla) ta zadnji mesec pa sem imela samo umesno krvavavitev.. in na koncu, ko imam 2 ne hormonski tabletki se menstruacija ni pojavila. Naredila sem takoj drugi dan tudi test nosečnosti ( takrat ko sem imela še ne hormonsko tabletko) in je bil negativen. Zdaj pa je že en teden od končane škatlice in se menstruacija še kar ni pojavila…s tabletkami nadaljujem, ker je mogoče prišlo le do stanjšane maternične sluznice in ker je bil test negativen. Naj še omenim da imava z fantom redne spolne odnose..predvsem med vikendi ker se med tednom redko kdaj vidiva saj študirava v različnih ter med seboj oddaljenih krajih. Tabletke pa tudi jemljem redno vsak dan, včasih se mi zgodi da jo vzamem kako uro kasnej.. npr. namesto ob 20:00 jo vzamem ob 21-22 uro.
za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem!
Lep pozdrav!
Živjo!
Jemljem KT Qlaira pribljižno že 9 mesecev , sprva nismem imela nobenih problemov razen občasna nihanja razpoloženja.. zadnje 3 mesece pa imam VMESNE krvavitve ( tam okoli 14. dan cikla) ta zadnji mesec pa sem imela samo umesno krvavavitev.. in na koncu, ko imam 2 ne hormonski tabletki se menstruacija ni pojavila. Naredila sem takoj drugi dan tudi test nosečnosti ( takrat ko sem imela še ne hormonsko tabletko) in je bil negativen. Zdaj pa je že en teden od končane škatlice in se menstruacija še kar ni pojavila…s tabletkami nadaljujem, ker je mogoče prišlo le do stanjšane maternične sluznice in ker je bil test negativen. Naj še omenim da imava z fantom redne spolne odnose..predvsem med vikendi ker se med tednom redko kdaj vidiva saj študirava v različnih ter med seboj oddaljenih krajih. Tabletke pa tudi jemljem redno vsak dan, včasih se mi zgodi da jo vzamem kako uro kasnej.. npr. namesto ob 20:00 jo vzamem ob 21-22 uro.
za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem!
Lep pozdrav!
Spoštovani,
če tabletke res jemljete tako redno kot pravite, je verjetnost nosečnosti zelo majhna. Vmesne krvavitve ali izostanek ne pomenijo zmanjšane učinkovitosti, verjamem pa, da so take motnje zelo neprijetne.
Če bi se stvar nadaljevala tudi potem, ko boste ” brez” stresa, obiščite ginekologa.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
lepo prosim za pomoč.
Zanima me možnost zanositve:
Logest jemljem že dalj časa.
Pozabila sem vzeti 5. tabletko (sreda), vzela sem jo naseldnji dan skupaj s 6. tabletko (četrtek). Včeraj (nedelja) sem opazila zelo zelo blago zabarvan izcedek, vendar sem menila, da bo to minilo, saj sem nadaljevala z redosledom tabletk. Imela sem nezaščiten spolni odnos. Danes je krvavitev močnejša.
Najlepša hvala že vnaprej za vsa pojasnila!
Pozdravljeni! KT sem jemala redno približno eno leto, po tem sem imela pavzo jemanja 2 meseca. Trenutni mesec sem zopet začela jemati KT kot je treba (s prvim dnem menstruacije). Od takrat je 7 dni. Zanima me ali je po 2 mesecih ne jemanja tabletk varno imeti spolni odnos brez kondoma? Namreč prijateljica me je opozorila da po pavzi jemanja tabletk, je treba pocakati vec časa (npr 14 dni, da se lahko ima varen spolni odnos brez kondoma). In, da to ni enako kot takrat, ko se prvič v življenju vzame KT, da je potrebno pocakati dlje…Skratka zanima me ce ima prijateljica prav? Se imam česa bati? Kajti spolni odnos sem ravno imela po 7 dneh jemanja KT. Hvala
pozdravljeni, jemljem tabletke logest in po sedem-dnevnem premoru sem pozabila začeti z novo škatlico (ker sem jo pozabila v lj)-torej sem pozabila vzeti kar 7 tabletk. kaj naj storim zdaj? počakam na menstruacijo in takrat začnem z novo škatlico (kot bi začela prvič) ali naj jemljem normalno ter zavržem pozabljene tabletke??
pozdravljeni,
sem v 29-letu starosti, jemljem tablete cerazete, prvič sem rodila 2009, drugič 2010 in tretjič 11.07.2011, skoraj leto dni sem nadajala, po tretjem porodu sem dobila cerazete. Vendar imam tudi že probleme od prej z očmi, dioptrija mi gre hitro gor in spet dol, vendar je nimam kaj dosti, se pa vedno spremlja zaradi dedne bolezni- leberjeva bolezen ali atrofija obeh očesnih živcev, mama je namreč slepa.Zelo zelo dosti me boli glava ampak ne vem ali zaradi oči, do sedaj sem mislila da je lahko samo to, sedaj pa sem pomislila, upam da ne prepozno da je to lahko tudi kaj povezano z tabletkami cerazete. naslednji problem se mi zdi da v tem času od poroda sem samo trikrat imela menstruacijo in to zelo zelo malo.nekaj časa sem si mislila pač tako mora biti saj so mi povedali da ni nič narobe če ni menstruacije, a vseeno je to že dalj časa, ali? Kam pa gre ta kri oziroma, kje ostane če se ne izloči, ker nimam tako dolgo menstruacije? Zelo zelo dosti me boli glava, sedaj si že nekaj dni tudi spremljam z merjenjem pritiska, nekajkrat sem imela visokega malo prenizkega, drugače v mejah normale…..
se opravičujem da sem pisala tako na dolgo in široko
lepa hvala za odgovor in lep pozdrav