Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija kontracepcijske tablete yaz

kontracepcijske tablete yaz

Pozdravljeni!

Saj ne rabite nadomestnega paketa. Vzemite naslednjo tableto, torej 15. sedaj, nato pa jutri 16. in do konca zavojčka.

Matjaž

Torej naj cim prej vzamem 15 tableto? Kaj pa v primer da po vzemu 15. tablete ponovno bruham? Kako pa je s spolnimi odnosi od danes naprej? Potrebna dodatna zascita?

Da, vzamite nadlednjo in ce bruhate spet naslednjo. Dodatne zascite ne rabite.

Sem vzela 15. tableto in jutri 16 in tako naprej. Torej se mi zdaj tablete zamaknejo za en dan naprej? A bele tablete tudi vzamem?

Ja, vzamete tudi bele. Z novim zavojčkom boste tako začeli en dan prej kot sicer. To ne vpliva na zaščito.

Matjaž

Pozdravljeni,
nekaj dni nazaj sem imela menstruacijo, vendar sem bila 5 dni brez tabletk (oziroma z uporabo placebo tabletk) namesto 4 dni. Po tem sem 3 dni jemala roza tabletke, na četrti dan pa sem imela nezaščiten spolni odnos sicer z izlivom izven nožnice. Bi morala vseeno poseči po jutranji tabletki in ali se mi s tem poveča možnost zanositve?

Pozdravljeni, ne rabite nujne kontracepcije.

Matjaž

Pozdravljeni, uporabljam kontracepcijske tablete Yaz. Danes sreda je 3 dan od zadnje roza tablete, menstruacije pa se ni. Test nosecnosti je negativen, jutri je zadnji dan da vzamem belo tableto {cetrtek}potem v petek morem zaceti novi ovoj tabletk.
v primeru da do cetrtka ni menstruacije ali lahko v petek normalno zacnem novi ovoj, ali me mora skbri da ni menstruacije?

hvala za odgovor

New Report

Close