Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Kontracepcijske tablete in Nicorette

Kontracepcijske tablete in Nicorette

spoštovani,

že nekaj časa raste v meni želja, da enkrat za vselej opravim s cigareto. Stara sem 29 let, in praktično kadim že pol svojega življenja, razen obdobja nosečnosti ter dojenja. Seveda vedno bolj opažam tudi posledice svoje navade, saj se mi pospešeno pojavljajo varice, težko dihanje in kratka sapa. Včasih mi ob globokem dihanju veselo piska zraven. Obup. Partner je nehal takorekoč čez noč, prej je bil strasten kadilec (več kot škatla na dan), meni pa to ne uspeva. Nehalo je tudi nekaj prijateljev in če sem iskrena sem prav malo zavistna, da jim je uspelo. me prav jezi, da nimam toliko volje, da bi tudi sama kar tako nehala. Zato razmišljam o kakšnem “pomagalu”.

Jemljem tudi kontracepcijske tabletke Yarina, kar seveda vso stvar še poslabša. Razmišljam, da bi probala z obliži Nicorette ali morda kakšnim drugim zdravilom. Zanima me, ali lahko obliže uporabljam ob uporabi kontracepcije in kako dolgo jih lahko uporabljam, obliže seveda? Tukaj sem zasledila tudi informacije o zdravilu Champix – kako je z uporabo le tega ob sočasni kontracepciji in ali je to zdravilo zgolj na recept? In če, ali ga lahko dobi vsak, ki izrazi željo po njem? Najbolj pa me zanima to, kaj je bolje uporabljati oz. kaj ima manj stranskih učinkov?

Hvala za vse informacije.

Vaš,

Maksipesfik

Spoštovana!

Če se boste odločili, bo uspelo tudi Vam. In menim, da ste se ŽE odločili.
Glede na to, da jemljete kontraceptive, bi vam svetoval, da raje uporabite Champix. Dobite ga na recep pri svojem zdravniku. Kakšne so izkušnje z njim, si lahko preberete tudi na tem forumu. Nikorete namreč vsebujejo nikotin in kombinacija z kontraceptivi ni preveč priporočljiva. Vsekakor pa vztrajajte in

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Pozdravljeni še enkrat,

naj vam povem, da je danes četrti dan odkar sploh nisem prižgala, brez, da bi se odločila za Champix. Včeraj sem bila zelo razdražena, jokava, skoraj depresivna, ali je to lahko del abstinenčne krize?

Danes je že malo bolje, sicer me še vedno malo boli glava, pa vendar, ni tako hudo kot včeraj. Povejte, ali je to normalno, da mi razpoloženje na začetku odvajanja tako niha? Ker včeraj sem se kar prestrašila, kot da bi imela rahel živčni zlom, nikakor se nisem mogla pomiriti, moram pa reči, da se mi tudi cigarete ni zluštalo saj me je od napetosti zelo bolela glava. Ali je to vse normalno zdaj na začetku in kako dolgo traja?

Hvala vam za vaš čas in spodbudne besede.

Vaš,

Maksipesfik

New Report

Close