Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? kontracepcijske tablete

kontracepcijske tablete

dan

Rabim en strokoven odgovor.In sicer me zanima kako naj vem,če bom uporabljala kontacepcijske tablete,da se mi ne bodo zaceli mozolji delat(nekaj jih sicer ze imam,zato bi jih zacela jemljat,da mi minejo,kater mi priporocate.A pa naimam spolnih odnosov)!

mene je po njih glava bolela,o mozoljih pa ne sluha in duha.Puberteta bo šla mimo in z njo mozolji.spolne odnose pa le imej .O tabletkih pa raje stranske učinke preberi.jaz jih ne jem in ne jemljem ničesar kar je najbolje ,previdno ,pa je.

Ali se ti bojo delali mozolji ne moreš vedeti. Obstajajo pa KT Diane, ki so namenjene tudi odpravljanju mozoljev. Meni se mozolji niso delali, sem pa imela glavobole, splošna utrujenost in pomankanje želje po spolnih odnosih. Zato sem KT tudi opustila.
Katere tablete so za tebe najbolj primerne ti bo svetoval voj ginekolig, če pa imaš mozolje ga vsekakor povprašaj po Diane.

Jaz uporabljam Femoden. Začela sem jih v kontracepcijske namene, vendar so učinki tablet vidni. Lasje in koža postanejo lepši. Mozolji so pa hormonske narave in jih pred menstruacijo še vedno dobim.

LP,
Martina

“Previdno, pa je?!” Še vedno imamo precej splavov zaradi takih previdnosti.

Kakorkoli, pri vsakem zdravilu si lahko prav podrobno prebereš stranske učinke, tudi pri aspirinu! Zato po moje nima smisla, da preučuješ, kaj vse bi te lahko bolelo in se ti groznega pripetilo.

Pozitivni učinki tabletk: znebiš se mozoljev, praviloma pa tudi bolečin ob menstruaciji, ki je zelo šibka. In seveda še zaščita pred nosečnostjo, če jo boš kdaj potrebovala. Koliko pa boš imela negativnih učinkov, pa boš videla sama. Jaz nisem imela skoraj nobenih, se pa sčasoma večina umiri.

KT sem jemala tri mesece (Cilest). Zraven tablet piše, da varujejo tudi pred benignimi spremembami na dojki in po treh mesecih jemanja dobim cisto v dojki. V trenutku sem jih prenehala jemati. Vem, da ni nujno da so vzrok temu KT; dejstvo pa je da mene niso prav nič ščitile pred benignimi spremembami na dojki.

Dejstvo je, da se večkrat misli, kako je določeno zdravilo varno in sploh super, čez nekaj desetletij pa se lahko odkrije marsikaj. V bistvu so bile KT par let nazaj škodljive, ker so vsebovale prevelike konc. hormonov.
Pa še to: veliko sem že prebrala o diafragmi, pa ne vem kje so jo da dobit. Ginekolog pa ti je kot možnost kontracepcije sploh ne ponudi.

New Report

Close