Najdi forum

kontracepcija

Stara sem 27 let in sem približno 4 leta uporabljala kontracepcijo Diana 35. Ker imam samoplačniško ginekologinjo sva se zmenili, da mi bo ona samo napisala potrdilo, da jih lahko uporabljam, recept mi bo pa pisal osebni zdravnik, zato, da mi jih ni treba plačati. Do lanskega leta je bilo vse v redu. Vsake tri mesece sem šla k svoji zdravnici in ona mi je napisala recept. Lani sem zamenjala zdravnico, ker je moja šla na porodniško. Sedanji zdravnik mi noče več pisati recepta, ker pravi, da po zakonu ne sme, da lahko to piše samo ginekologinja. Če mi bo moja ginekologinja pisala, potem jih bom morala plačati. Poleti sem prebrala v članku v reviji Ona, da lahko recepte pišejo tudi osebni zdravniki, zato me zanima kaj je res in kakšne so moje pravice do zaščite glede na to da redno plačujem dodatno zavarovenje

Lep pozdrav!

Spoštovana gospa Svetlana,
žal Vam ne morem zadovoljivo odgovoriti. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije s svojimi predpisi in odločbami določa način predpisovanja zdravil, ki gredo v breme njegovega zavarovanja in z njimi seznanja zdravnike. Zdravniki pa so dolžni pojasniti pacientom njihove pravice. Jaz bi na Vašem mestu preverila še drugje, kako je s tem ali pa vprašala direktno na Zavod za zdravstveno zavarovanje.
Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close