Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcija Zoely – stranski učinki!

Kontracepcija Zoely – stranski učinki!

Spoštovane!

Lani novembra sem začela z jemanjem kontracepcijskih tabletk Zoely, saj so te tabletke prijazne uporabnicam z boleznimi srca in ožilja, jaz pa naj bi bila v rizičnem stanju zaradi družinske anamneze. Sicer se mi je zdelo popolnoma nepotrebno, ampak ginekologinja pač že ve kaj dela.
Tabletke so se mi zdele vredu, saj se prve tri tedne nisem zredila, počutila pa sem se odlično.
Opoldne, po prvi placebo tabletki ( kontracepcijo jemlem zvečer!) pa sem začela hoditi na WC na vsake 3-4 min, bolele so me ledvice – skratka imela sem vnetje ledvic. Hodila sem po zdravnikih, dobila antibiotike in analgetike.Da sem se pozdravila je trajalo tri tedne.
Mesec je bil na okoli, spravila sem se k sebi, in zopet ista zgodba po placebo tabletki. Takrat mi ni prišlo na kraj pameti, da bi lahko to povzročile kontracepcijske tabletke. Hodila sem k zdravniku, kjer so mi že rekli, da je vse v moji glavi, dokler infekcija ni šla tako daleč, da sem bila lani decembra hospitalizirana, kjer so mislili, da bi lahko bila dehidrirana, potem so iskali okužbe spolnih organov, spraševali so me glede higiene, itd.
Lahko povem, da odkar se mi je prvič pojavilo vnetje sečil, vedno pazim na higieno, kje sedim, da imam pokrite ledvice. Vendar se mi je vnetje ponovilo, nobenemu ni bilo jasno zakaj.
V začetku januarja letos sem prenehala jemati kontracepcijske tabletke, in moje kronično ponavljanje vnetij se je ustavilo, kot, da bi nekdo odrezal.
Vse to sem povedala svoji ginekologinji, ki se je delala norca iz mene, češ kakšne neumnosti kvasim, da to ni možno.
Potem sem se prestavila k drugemu ginekologu, ki mi je predpisal tabletke Yaz.
Odkar imam nove tabletke, nisem imela niti enkrat več vnetja mehurja ali ledvic, tako, da ni moglo biti krivo nič kaj drugega kot kontracepcija, ker kar se tiče mene delam vse enako kot pa sem delala lani med novembrom in letos januarjem.
Upam pa, da vam odgovarjajo, meni ne, so mi pa lepo pokvarile zdrave ledvice in mehur.
LP

Pozdravljeni jaz pa bi vprašala ali je to kaj narobe če med jemanjem kontracepcijskih tablet Zoely sploh nimam več menstruacije? Hvala za odgovor.

Nekatere ženske ob Zoely ne krvavijo in to ni nič hudega- seveda, če tabletke redno jemljejo.

New Report

Close