kontracepcija daylette
Pozdravljeni,
Pred 12 dnevi sem pričela z jemanjem tablet daylette. Sedaj po 12 dnevih se vedno krvavim, imam močno povečane in boleče dojke, občasne krce, napihnjen trebuh. Pojavlja se tudi mravljincenje okončin. Obvestila sem ginekologinjo ki je rekla naj nadaljujem z jemanjem. Zanima me vaše mnenje in kdaj bi stranski učinki naj pojenjali.
Lp
Pozdravljeni,
tudi jaz sem začela s kontracepcijskimi tabletkami Daylette. Sem pri drugi škatlici, in včeraj se mi je pri 20. tableti pojavila nekakšna krvavitev. Nevem, zdi se mi še malo prehitro za menstruacijo. Tabletke ves čas jemljem redno, vedno ob skoraj isti uri (morda v zamiku ene ure), tako da mi ni jasno, zakaj ta krvavitev… Prosim za nasvet?
Hvala za odgovor,
Lp, Sandra
Pozdravljeni.
Zaradi težav pri Kt Qlaira (krvavitve so se pijavljale v sredini škatlice) mu je ginekologinja predpisal Kt Daylette, vendar mi je bilo rečeno da prvo tabletko Daylette vzem šele po zadnji neaktivni tabletki Qlaire. Ko sem vzela prvo tabletko Daylette sem umrla spolni odnos, ali jr možno,da je prišlo do zanositve? Tabletke sicer vedno jemljem redno.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Pozdravljeni!
Iz KT Qlaira sem zaradi težav prešla na KT Daylette, sedaj jih jemljem približno mesec dni in pol. menstruacija se mi je pojavila po koncu 1. škatlice. ker pa se mi zdi da so ravno tabletke vzrok mojega slabega počutja (močno potenje ponoči, glavoboli, povečan apetit,…) bi rada prenehala z jemanjem. Vem da bi morala počakati vsaj 3 mesece da bi se telo navadilo, samo zares se slabo počutim. ali lahko preneham z jemanjem sredi škatlice, ali moram počakati oziroma tabletke jemati do konca škatlice?
ker pa so mi KT Qlaira zelo odgovarjale (menjala sem jih zato ker so se menstruacije začele pojavljati sredi škatlice), kdaj bi lahko zopet pričela z jemanjem le teh, da ne bi bilo preveč nevarno za telo.
Lep pozrav
Pozdravljeni,
potem ko 5 let sploh nisem jemala kontracepcije, sem začela z jemanjem tabletk Daylette s prvim dnem redne menstruacije. 9 in 10 dni potem sem imela nezaščitene spolne odnose.
Kakšna je možnost zanositve? Simptomov imam kar nekaj. Kdaj naj grem po nosečniški test? Krvni ali urinski?
Hvala lepa za odgovor.