Najdi forum

kontracepcija

Lep pozdrav!

Lepo bi vas prosila, če mi lahko obrazložite kako deluje kontracepcijska tabletka? Mislim na izliv sperme v nožnico.

In koliko je možnosti zanositve z uporabo takih tabletk, recimo Diane 35.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Draga Marjeta,

priznam, da ne razumem vprašanja oziroma lahko dodam, da kontracepcijska tableta nima vpliva na izliv semena v nožnico v nobenem smislu.
Sicer pa deluje oralna kontracepcija na več ravneh:
1. preprečuje ovulacijo (če gre za dovolj visok odmerek)
2. zniža maternično sluznico in jo naredi “neprimerno” za vgnezdenje
3. spremeni sestavo in svojstva sluzi materničnega vratu tako da spermiji ne morejo naprej v maternico (ta del učinka do neke mere tudi ščiti pred “vnetji jajčnikov” izven časa menstruacije)

Ob rednem jemanju katerihkoli kontracepcijskih tabletk je možnost zanositve manj kot 1x na 100 ženakih let torej recimo 1x/1300 ciklusov in še to najpogosteje v prvih mesecih jemanja, običajno zaradi kake nepravilnosti v jemanju, pozabljene tabletke prej kot po 7 dneh jemanja ali predolge pavze, ki naj bi ne bila daljša od 7 dni pri pakiranju z 21 ali 22 tabletkami.

Pozdravljeni ponovno!
Mislila sem takole; moj fant je nejeverni Tomažek in ker sva 4 leta uporabljala za kontracepcijo samo kondome, sedaj pa sem “silom prilike” morala preiti na kontracep.tablete (jemljem jih pa 21 dni z 7 dvnim premorom, itd), mu sedaj ne morem dopovedati, da bi lahko imela odnose brez kondoma in sem hotela, da vi strokovno razložite kako in kaj, da bo moška glava to razumela.

Samo to!

Hvala in lep pozdrav!

New Report

Close