Najdi forum

KONTRACEPCIJA

STARA SEM 22 LET. ŠEST MESECEV SEM JEMALA STEDIRIL -M. MED JEMANJEM SEM IMELA POGOSTE GLAVOBOLE, KI SO BILI VČASIH ZELO HUDI, BOLEČINE V NOGAH IN PRSIH, NIHALO MI JE RAZPOLOŽENJE, PEKLE SO ME OČI. ZATO SVA SE Z GINEKOLOGIJO ODLOČILI, DA POSKUSIVA ŠE Z JEMANJEM CILESTA. BOLEČINE V GLAVI IN V OČEH NISO POPUSTILE, ZATO SEM JIH PO MESECU IN POL NEHALA JEMATI.

ALI SEM RAVNALA PRAV? ALI TO POMENI, DA NE BOM MOGLA JEMATI KONTRACEPCIJSKIH TABLET? ALI BODO BOLEČINE IZGINILE? KDAJ LAHKO PRIČAKUJEM PRVO “NARAVNO” MENSTRUACIJO? – LAHKO PRIČAKUJEM PROBLEME (ZAMUDO)?

KATERO KONTRACEPCIJSKO METODO MI PRIPOROČATE SEDAJ?

ZAHVALJUJEM SE VAM ZA ODGOVOR IN VAS LEPO POZDRAVLJAM!

Draga Mojca,

najprej počakajte, da se pokaže ali je bila res kontracepcija kriva za težave. Torej bi te morale zdaj prenehati. Če so prenehale nekaj časa “preklopite” na kondom, če pa to ni primerno, se poskusite dogovoriti za Mireno, maternični vložek z gestagenskim polnjenjem. Res je, da vložkov ne dajemo radi ženskam, ki še niso rodile vendar je vedno treba pretehtati koristi in tveganja. Pri vas je v “igri” tudi nezaželena nosečnost, ki je slabša izbira kot maternični vložek, povrhu še Mirena, ki ima zelo malo stranskih učinkov, predvsem naj bi bilo ov njem malo vnetij. Alternativa so še trimesečne gestagenske injekcije, Provera, vendar ni izključeno, da ne bodo učinkovale podobno kot tabletke in boste ponovno imeli glavobol in pekoče oči.

HVALA ZA HITER IN JASEN ODGOVOR.

ZA NEKAJ ČASA BOM TOREJ “PREKLOPILA” NA KONDOM, ZATO ME ZANIMA ALI JE SMISELNA UPORABA KONDOMA IN SPERMICIDA?
ALI SPERMICID ZNAMNJŠA MOŽNOST ZANOSITVE? KJE GA DOBITI IN KAKO VEDETI KATEREGA IZBRATI?
KAJ PRIPOROČATE?

LEP POZDRAV!

Draga Mojca,

dobri kondomi že vsebujejo spermicid. Pazite, da imajo rezervoar na koncu in da so lumbricirani ter poglejte, če vsebujejo spermicid. Vse to mora biti napisano na embalaži. Sicer pa kot dodatek lahko uporabljate malo Delfen kreme, ki olajša penetracijo in je hkrati dodatna zaščita.

New Report

Close