Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Kontaktne leče in očesna klinika

Kontaktne leče in očesna klinika

Pozdravljeni,

na Očesni kliniki v Ljubljani je tudi oddelek za kontaktne leče. Zanima me ali so tam pregledi kaj posebnega? Predvsem me zanima katere lečke predpisujejo (proizvajalec, tip) in tudi kako se na tak pregled naročiš? Je plačljivo ali iz zavarovanja? Sam sicer nosim kontaktne leče že približno 8 let. Hodim dokaj redno na samoplačniški pregled za kontaktne lečke – približno vsako leto.

Hvala!

Žal osebno nimam podatkov, kako poteka postopek in katere leče predpisujejo, sicer pa boste to dilemo razrešili že z enim telefonskim klicem. Mogoče pa ima kdo od obiskovalcev foruma kakšno izkušnjo in nam bo podatke posredoval.

Lp.

Pregled kot pregled. Z vrstami leč se nisem ukvarjala, pregled krije zavarovanje. Naročanje: 01/522-1733

Ima morda kdo novejse informacije
ali izkusnje z ambulanto za kontaktne lece
na ocesni kliniki v Ljubljani?
Posebej me zanimajo eventualne tezave pri predpisovanju
poltrdih lec z visjimi dioptrijami,
n. pr. od +10 naprej?
Hvala, DD+

Pregled sem imel v maju, je zelo v redu, tako natančno me še niso pregledali. Za dioptrije nad -8 ti zavarovalnica krije del stroškov leč. zastonj je tudi zelo strokoven pregled. pri višjih dioptrijah svetujejo poltrde, predpisujejo pa (vsaj meni vedno) Ciba vision, Persecon leče. So v redu.

Približno 10 let sem hodila na Očesno kliniko na preglede za kontaktne leče ker imam zelo različno dioptrijo. Včasih so predpisovali leče Optike Irman iz Celja,imela sem poltrde leče, dioptr.D-14,pa so se mi začele pojavljati težave.Sedaj hodim na preglede k Optiki Krstič,res je treba plačat pregled si pa takoj na vrsti,tam pa sem čakala več mesecev na pregled.Sedaj nosim mehke mesečne leče,uporabljam Opti free tekočino za čiščenje in sem zelo zadovoljna.Lep pozdrav

kera dela na ambulanti 4??

@ marko banasi
Prosim, ali si že našel iskani podatek?
gl, DD+

New Report

Close