Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Kontaktne leče

Kontaktne leče

Pozdravljeni,

mene zanima sledeče. Dosedaj sem uporabljal leče SUFLON 55 z krivino 8,9 in premerom 14,2, kakor so mi predpisali na pregledu. Leče so mi še nekako odgovarjale, vendar sem se odločil, da bi jih zamenjal z drugim proizvajalcem, ker teh leč ne najdem nikjer na spletu, razen pri tem optiku/okulistu, kjer sem bil na pregledu. Sedaj pa opažam, da je zelo majhna ponudba leč z krivino, ki bi jo naj uporabljal. Če je možno, bi prosil, če lahko navedete proizvajalce, ki imajo v ponudbi leče z to krivino. Med drugimi sem dobil tudi testne leče Soflens 59, vendar so bile krivine 8,6 in z njimi nisem imel ostrega vida oz. sem imel občutek kot, da se ne “vsedejo” v redu na oko. Ali bi lahko bilo kaj narobe, če bi mogoče uporabljal leče z krivino 8,8 ali 9,0.

Hvala za pomoč.

Lp

Imam kratki in natančni odgovor na vaše vprašanje, leča s točno takšnimi parametri je Zeiss CONTACT Day 30, dobite jo pa na tem naslovu:

http://www.optika-pirc.com/?menu_item=sl_narLece

Lp.

Hvala vam za odgovor in pomoč.

Mi lahko še samo navedete kakšna je razlika med lečami Zeiss CONTACT Day 30 in Zeiss CONTACT COMPATIC Day 30. Ali je kakšna bistvena razlika v udobju leč, draženju oči oz. v čem so ene boljše od drugih, če pustimo ceno ob strani?

Lep pozdrav.

Torej Contact Day 30 so klasične leče, COMPATIC pa so za občutljive oči. Ker so te boljše, vam bom razložil samo COMPATC: material je Vitafilcon A, ki z uporabo človeškemu telesu sorodnjih sestavin in z njihovo vključitvijo v umetne, polimerne strukture po svoji pozitivni lastnosti ustreza očesni roženici, kar omogoča sposobnost vezave vode in ohranjanja vlažnosti, odpornost proti oblogam, dobro oskrbo s kisikom, primerne za občutljive oči, za podaljšano nošnjo, spontano udobje, hitro privajanje….

Lp.

New Report

Close