Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika kontaktne leče

kontaktne leče

Lepo pozdravljeni!

Imam dioptrijo (okoli -4, na L več kot na D), tudi nekoliko cilindra in astigmatizem, vendar le malo. Pred leti sem že nosila mehke kontaktne leče (brez vsakršnih težav), po par letni uporabi pa mi je zdravnica priporočila pavzo, da se oči spočijejo. Češ da je ozadje nekoliko “spraskano”.

Zdaj imam majhnega otroka in bi si rada spet omislila kontaktne leče za na morje. Zanima me, kakšne leče priporočate, koliko časa traja od odločitve do tega, da leče dobiš. Pa še to me zanima: slišala sem, da nošenje kontaktnih leč v nosečnosti ni priporočljivo. Zanima me ali je to res, zakaj je tako in ali to velja za celotno nosečnost.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,
Tina

Povza je vedno priporočljiva, zato mi priporočamo v naši optiki, da tisti kateri nosi leče, mora vedno imeti očala kot drugo opcijo, saj če pride do kakšnega vnetja nisi enostavno “bos”. Tudi čez vikende (doma) bi priporočal nošenje očal, da se oči malo razbremenijo.

Pavzo ste potrebovali najbrž zaradi poškodovane roženice (sprednjega dela očesa), kar je za oko dobrodošlo (pavza namreč).

Priporočam mesečne leče, čas da jih dobite, je en dan, na naši internetni strani http://www.optika-pirc.com (prej priporočam pregled pri zdravniku).

Glede nosečnosti: telo je takrat v drugačnem stanju (rečemo drugo stanje), zato je tudi bolj občutljivo na vsako vnetje, kar otroku ne bi prišlo prav. Iz preventivnih razlogov soglašam z tem.

Lep pozdrav

dober dan
Jaz imam leče 3 tedne.
Jaz bi vprašal, k danes prespim pri babici in nimam sabo tekočine za leče.
In kaj naj zdaj naredim. A naj prespim z leči ali pa da ji dam v vodo?
lep pozdrav

Nekaj je že napisano zgoraj na to temo, imamo pa posebno temo že odprto o tem, tako da uporabite iskalnik.

Lp.

New Report

Close