Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kontaktne alergije

kontaktne alergije

Že nekaj časa imam kontaktno alergijo na določene snovi, najbolj pa me moti tista na parfume in drevesne smole, v glanem na vse, kar je naravno. Kar pomeni da se ne parfumiram po koži, ampak oblekah, da se mažem z nekim težko odkritim hidrofilnim mazilom, ki mi kože po telesu ne razžira. Ostaja samo še doedorat za podpazduho. Po naključju sem našla pred leti Amwayev modri stick, pa so ga vzeli iz prodaje 🙁 Kar nekaj let sem potem brez težav uporabljala moški Odlspice (boljš da dišim po moškem kot po čem drugem), toda ta me je v zadnjem času začel razjedat.
Nekako nimam volje niti denarja iti v trgovino in pokupiti vse po vrsti, da sprobam, čeprav sem vse te ženske (nivea, rexona, Lady speet stick,… )sprobala in mi ne odgovarjajo.
Ima še kdo take težave? Lahko kdo priporoča kak stick, ki ga preverjeno ne razjeda (in je seveda alergik na te zadeve)?
Lep dan!
Maruša

Jaz vem za ljudi ki so iemli alergijo na klor v bazenih in so se mazali z Justovim oljem za reaktiviranje pa jim je pomagalo da niso dobili alergije. Ne vem če je to tudi taka kontaktna alergija , ampak vsekor je olje na narvni bazi in spodbuja delovanje kožnih funcij in ni škodljivo za zdravje, za pod pazduho pa opbstaja njihov slezenčev deo roll on če bi ti morda odgovarjal , amapk ne vem če bi ti bil vonj všeč ker je bolj naraven in nič kaj dosti parfumski.

Naravno je prepovedano!

New Report

Close