Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Konstantno povišana temperatura

Konstantno povišana temperatura

Spoštovani!

Opažam, da imam že nekaj časa rahlo povišano temperaturo (37,2-37,4).
To sem prvič opazila v začetku decembra, ko sem imela vnetje sapnika. Od takrat dalje mi temperatura nikakor ne pade pod 37. Zdaj je že sredina februarja!
Spl. zdravnica me je decembra napotila na preiskavo krvi, pa je vse b.p. (nisem slabokrvna, nimam znakov vnetja). Zanjo je zadeva zaključena, ker kot pravi se s problemom ukvarjajo šele, ko je temperatura 37,5 in več.

Mene pa to skrbi, saj vem, da sem imela včasih normalno temperaturo okrog 36,5.
Je možno, da mi kakšna žleza z notranjim izločanjem ne funkcionira tako kot bi morala? Kaj mi svetujete? Naj vztrajam in raziščem zakaj povišana temperatura ali se bo samo po sebi uredilo?
Stara sem 31 let.

Spoštovani!

Povišana telesna temperatura je le zelo tredko znak motenega delovanja ščitnice. Pri vas je zrok za povišano temperaturo najverjetneje prebolela virusna okužba. Če se sicer počutite dobro priporočam, da nekoliko počakate in si ne merite telesne temperature vsak dan. Stanje se bo verjetno uredilo samo po sebi.

Lep pozdrav!

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Jaz sem sla k zdravniku ravno zaradi znizane temperature nekaj mesecev
(okrog 35.5, ki je bila verjetno ze znak hipotiroidizma, ki je kmalu za tem res izbruhnil), pri tem je zdravnica opazila rahlo povecano scitnico. Glede zvisane temp pa ne vem, mogoce bi bilo tudi obratno, da imas zvisan metabolizem, zaradi prekomernega delovanja?! No ja, mogoce je tudi kak drug razlog, ampak preveri pa se vseeno lahko. lp Kathy

Jaz imam avtoimuno bolezen ščitnice-Hashimoto. Preden so se mi začele pojavljati prve težave sem imela 5 mesecev temp. od 37 do 37,5, tudi moj imunski sistem je bil sesut.

LP

Objava čaka odobritev

Spoštovani,

mejno zvišana telesna temperatura in sedimentacija nista posledici Hashimotovega tiroiditisa z normalnim delovanjem ščitnice. Vzrok je iskati drugje.

 

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close