Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Bolečine v sklepih in mišicah Konstantna bolečina v desni roki

Konstantna bolečina v desni roki

Pozdravljeni,

Od leta 2020 imam težave z desno roko. Začelo se je z rahlo bolečino v zapestju, kasneje v komolcu, potem rama( vnetja in kalcinacije) . Opravila sem MR rame, komolca, zapestja. 2023 sem imela punkcijo kalcinata. Imam vnetje tetiv, teniški komolec, boleč palec, trigger finger. Zaradi narave dela roka ni nikdar počivala. Do leta 2024, ko sem ostala brez službe. Stanje se ni nič umirilo, temveč poslabšalo. Zdaj ne morem spati že na levi rami, če ležim me boli. Na desni tudi ne morem. Ponoči se prebujam zaradi bolečin. Tudi na hrbtu težko ležim, ker me boli v predelu vratne hrbtenice. Roke nad glavo težko držim dlje čase,omejeno imam tudi rotacijo zadaj in dvig zadaj, ne gre. Tudi čez dan čutim topo bolečino, občasno zbadanje. Imam nemoč v rokah, desna sploh. Če doma delam bolj intenzivna dela mi roka zateče, in čutim močno bolečino vsaj teden dni, potem se umiri a ne kot bi moralo. Ne vem več kaj za narediti. Po terapijah ni nič boljše, fiziatrinja me ne pošlje nikamor naprej. Prosim za nasvet.

Pozdravljeni,

razumem, da vas bolecina in dolgotrajne tezave zelo frustrirajo. Pri taksnih tezavah je potreben celovit pristop. Na osnovi klinicnega pregleda se oceni, kje je razlog vasih tezav in nadaljna terapija. Verjetno bo potrebna vztrajnost pri vajah in fizioterapiji, tudi samoplacnisko. Mozne in zelo ucinkovite se tudi blokade – ta se lahko izvede tako v ramo, kot tudi teniski komolec in trigger finger.

Toliko lahko recem na daljavo.

Lep pozdrav

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close