Konstantna bolečina v desni roki
Pozdravljeni,
Od leta 2020 imam težave z desno roko, kalcinacije v rami, teniški komolec, dr Querniov sindrom palca, trigger finger. Imam nemoč v rokah, včasih zateče če jo preveč uporabljam. Tudi bolečino v mišicah občutim. Bolečina je nonstop topa, tudi zbadajoča. Emg pokazal blag vkleščen median živec na obeh rokah. Ponoči ne spim dobro, ker iščem udoben položaj. Tudi vrat me občasno boli. Kaj predlagate. Fiziater me pošilja na terapije, ki ni nič boljše. Lp
Spoštovani!
Glede palca in utesnitve medianusa svetujem pregled pri kirurgu plastiku, lahko da bo potrebna operacija. Glede rame in komolca pa pregled pri ortopedu za aplikacijo blokade.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
Opravila sem še MRI vratne hrbtenice:
– izravnan lordoza
-c6-c7: nakazana dorzalna protruzija, ki utesnjuje likvorski prostor, diskretno Imprimirana medula s sprednje strani, dorzalno zožitev C6-C7
Kaj predlagate, osebna zdravnica mi je izdala napotnico za nevrokirurga. Bolečina v roki vztraja še vedno, fizioterapija v začetku marca ni pomagala.
Lepbpozdrav
Spoštovani!
MR preiskava je pokazala minimalno izbočeno (protruzija) medvretenčno ploščico na nivoju C6-C7 brez utesnitve nevralnih struktur. Operacija ni potrebna, za dokončno mnenje bi pa moral videti MR posnetke. Svetujem vaje za vratno hrbtenico, ramenski obroč in oblopatično muskulaturo za mišice serratus anterior, romboide in trapecius. Opravite tudi FTH v ZD (UZ, laser, MGT, IF, TENS).
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
Želela bi vprašati, izvide od nevrokirurga sem poslala osebni zdravnici in fiziatrinji. Ampak pri tem je ostalo. Zdaj grem spet k nevrokirurgu, ker se stanje slabša.Zdaj me je začela boleti se leva roka. Nimam moči v roki, bolijo me prsti, stisk zapestja slabi, bolečino čutim v mirovanju. Osnovna gosp.dela težko opravljam. Stara sem 48 let, na zavodu. Skrbi me kako naprej v takem stanju, v življenju. Lp
Spoštovani!
Če je stanje slabše, svetujem ponovno kontrolo pri nevrokirurgu, prej mogoče še opraviti svežo MR preiskavo. Vaš zdravnik naj vam podaljša bolniško in odda predlog na invalidsko komisijo.
Lep pozdrav!