Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Terapevtski potenciali konoplje Konoplja pomagala 5-letnici in 18-letniku, ki sta s pomočjo nje premagala hujšo bolezen!

Konoplja pomagala 5-letnici in 18-letniku, ki sta s pomočjo nje premagala hujšo bolezen!

5-letnici, ki se je rodila s hudo genetsko okvaro, je konoplja zelo pomagala! 18-letnik pa je s pomočjo nje celo premagal levkemijo! Zakaj konoplje ne legalizirajo? Bo farmacija ”propadla”? Konoplja ima zagotovo veliko manj stranskih učinkov, kot pa tista farmacevtska kemija! Banda!

http://www.24ur.com/novice/slovenija/konoplja-pomagala-5-letni-sofii-in-18-letnemu-zigu.html

5-letnici, ki se je rodila s hudo genetsko okvaro, je konoplja zelo pomagala! 18-letnik pa je s pomočjo nje celo premagal levkemijo! Zakaj konoplje ne legalizirajo? Bo farmacija ”propadla”? Konoplja ima zagotovo veliko manj stranskih učinkov, kot pa tista farmacevtska kemija! Banda!

http://www.24ur.com/novice/slovenija/konoplja-pomagala-5-letni-sofii-in-18-letnemu-zigu.html%5B/quote%5D
Od konoplje bi mela farmacija veliko korist, tako da to ni razlog.
Konoplja ima še vedno več negativnih učinkov, kot pozitivnih. Seveda se samo o pozitivnih govori, psihotičnih bolnikov se iz ustanov pač ne sliši.

Sicer pa, kako veš da ne bi petletnik premagal raka tako ali tako, z ali brez konoplje? Konoplja je dobra za blažiti bolečino, žal pa nič več kot to.

točno v tem leži srž problema. če bi država legalizirala konopljo, bi si vsak lahko posadil par bilk in farmacevti bi ostali brez dobička, ker bi bili samooskrbni.

jaz menim, da konoplja ni neka čudežna zel,ki bi premagala raka ali pa multiplosklerozo, ampak dejstvo pa je, da pomaga pri nekaterih boleznih. (blaži simptome)
psihotični bolniki pa so dvorezen meč. jaz vsak večer pokadim en đoint, in če ne bi, bi se mi po moje že kdaj utrgalo zaradi stresa v službi npr. ampak jaz sem tretirana kot luzer v vaših očeh (ker kadim travo), nekdo ki gre pa k zdravniku po helekse in ostalo sranje je pa bogi revček, pogumen da si je pomagal. jaz psihiatričnih zdravil ne bi konzumirala nikoli, ampak drugi ki jih, so dejansko bolj in ves čas zadeti, kot pa jaz, k me zaziba v prijeten sen in sprosti. tudi bolečino odlično premaga – npr. kak večji zobozdravstveni poseg – mi nobena tableta ne pomaga, đoint pa. da ne govorim o spodbujanju apetita tistih, ki so recimo na kemoterapiji.

pa še to- grem stavit, da vsi, ki ste tako zelo proti konoplji in jo vidite kot hudičevo zel, da če vam danes diagnosticirajo npr. multiplosklerozo, boste jutri že vsi iskali rešitve in konoplja je dejansko ena boljših za tovrstno bolezen. pa me zanima, kaj bi pol rekli, ko bi vas tretirali kot kriminalce, če bi imeli doma 4 bilke za stiskat sok!

Prakticirala sem jo v obdobju odraščanja, za eksperimentiranje, ne v zdravstvene namene.
Meni je pogosto sprožila napad panike, tesnobo pa povzročila skoraj vedno. Zato sem nehala.
Očitno zame ne bi prišla v poštev, tudi za zdravljenje raka ali multiple ne.
Očitno na vsakega deluje drugače.

Nič ne zdravi in ne ozdravi. Res pa v določenih primerih dobro blaži bolečine (ko že vse drugo nima učinka), ampak to so res ekstremni primeri, ko pozitivni učinki odtehtajo stranske učinke. Jaz mislim, da se ne bi nikoli zanjo odločila, ok, morda za zelo kratek omejen čas, nikakor pa ne srednje in dolgoročno, ker kako uničuje možganske celice, sploh kratkoročni spomin … ne, hvala. Videvam, vsak dan, eden mojih dobrih prijateljev, ki je ravno zaradi marihuane postal kar lepo bivši prijatelj. ne gre, droga buta ven, pogled, zmedenost in kot sem rekla, kratkoročni spomin uničen, trajno.

Poznam dve onkološki bolnici (ena z gliomom, druga karcinom na dojki), ki so jima domači kupovali konopljino smolo, da bi ju pozdravila.
Nobena ni ozdravela. Sta pa bili obe ves čas kot zombiji, spali sta dneve in noči. Torej vsaj bolečin nista čutili. To je pa tudi vse. Obe sta danes pokojni.

A ve kdo razložit, zakaj legalizacijo vedno znova zahtevajo mladi in zdravi, ne pa stari in bolni?

Bom rekla kar direktno. Imam multiplo sklerozo, težje hodim, a takšne kapljice bom poskusila šele, ko bom priklenjena na posteljo in bodo bolečine takšne, da ne bom več dobro umsko funkcionirala. Do takrat mi jasno delovanje možgan pomeni več. Sem videla preveč težav s kratkoročnim spominom že pri dijakih, ko so zlorabljali konopljo. Če bo takrat legalizirana, prav, drugače pa ….

In kjer jo legalizirajo, nikjer ne najdes ubogih bolnih starckov, ki bi jo gojili ali kupovali, ampak vedno mlade in poskocne ljudi, ki si dobijo diagnozo, da so legalni.

Jaz imam enako izkušnjo iz mladostnih let – sicer sem kadila samo enkrat, ampak takrat sem dobila lažji panični napad – zelo strah me je bilo cel večer.

In kjer jo legalizirajo, nikjer ne najdes ubogih bolnih starckov, ki bi jo gojili ali kupovali, ampak vedno mlade in poskocne ljudi, ki si dobijo diagnozo, da so legalni.[/quote]
Jih je pa strah, da bi zboleli in omamljanje je najboljši način za utišanje strahu.

Tudi atropin se za nekatere stvari uporablja v zdravstvene namene, pa to še ne pomeni, da je pametno, da bi vsak sem in tja pomlatil sadno kupo iz volčje češnje.

Ste pa upiljeni vsi, tako zagovorniki kot strogi nasprotovalci.

Meni je vseeno, zadevaj se, dokler nikomur drugemu ne škodiš, ampak tvoje zagovarjanje nima prav nič z zdravjem nekoga drugega. Meni in drugim se ti ni treba opravičevati in iskati uradnih potrdil, da delaš prav. Če ti veš, da je tako prav, naj bo tako, ne rabiš izgovorov o zdravju.

In obratno. Naj se zadevajo, dokler nikomur ne škodijo, kaj to tebi mar.

Meni zelo draga oseba je jedla smolo ali kapljice kot se reče, pa je žal tudi že pokojna.
Razen, da je po jemanju tiste smole imela neke napade podobne možganski kapi. Če bi to kaj pomagalo, če bi raka karkoli pozdravilo, bi bil Steve Jobs še živ!

Imela diagnozo rak,tako da ne govorimo na pamet. In v prispevku je navedeno:Oba pa sta se zdravila tudi s klasično medicino. in to pove vse.
,, praksa kaže drugače” tudi poznala so žal pokojni :((


Saj škodijo tudi drugim. Ker so skoz zadeti, se jim ne ljubi delat in vlečejo socialke – na naš račun.
Pa ne govorim na pamet, mam kolegico, ki skoraj vso socialno pomoč potroši za travo, živi pri starših, doma ne da nič.

Poznam ogromno mladih, ki kadijo travo, ker je to kao zdravo. Spomin počasi peša, tudi kognitivne sposobnosti so bolj na psu. Imela sem tudi sodelavko, ki je to kadila. Totalno zmedena ves čas, še posebej, če je prižgala pred šihtom. Sošolec iz osnovne je pričel s kajenjem pri 15. Danes pri 24 dela maturo, ker je pri 18,19 in 20 ni in ni mogel narediti. Preprosto nič ni šlo v glavo. Totalni black outi. Zdaj je že leto dni čist in mislim, da bo maturo izdelal.
Kar se tiče pa konopljine smole…delam z ljudmi, ki imajo onkološke težave. Vsi so na črnem trgu kupovali te kapljice oziroma so jim jih svojci nosili in odmerjali. Smola je blažila zelo hude bolečine, drugače pa so ti bolniki spali. Od tistih, ki so prejemali kapljice, je danes živ le eden, vendar ker je sočasno prejemal tudi uradno pomoč medicine, ne morem trditi, da se je pozdravil zgolj zaradi smole. Bolnik, ki je zavrnil kemoterapije in se zdravil le s smolo, je danes žal pokojni.
Brala sem tudi izkušnje staršev, ki te kapljice dajejo otrokom z ADHD ali tistim, ki imajo hude epilepsije. Pri epilepsiji se je opažalo, da je napadov nekoliko manj, za ADHD pa še niso poročali, kakšno je stanje po jemanju smole.

Na nevrološkem oddelku pediatrične klinike so nekaj otrokom z najtežjo obliko epileptičnih napadov, torej takim, ki jim druga zdravila niso pomagala, v okviru raziskave dajali zdravilo s thc. Prve rezultate so predstavili nedavno nazaj, so bili članki objavljeni v medijih. Ampak niso jim dajali konoplje. Dajali so jim pripravke s tocno odmerjeno količino ucinkovine. Treba pa se je zavedati, da epileptični napadi zelo škodujejo možganom, zato je njihovo preprecevanje najbrž da smiselno tudi za ceno morebitnih stranskih učinkov thc.

Da pa je uživanje konoplje, tako ali dtugačno, zdravo za zdravega človeka, je pa itak da čista bedarija. Tudi pri bolnikih se je za vprašati.

da se še jaz oglasim, ker ste kar nekaj stvari pomešali. Za zdravljenje je CBD, za zadevanje pa THC. To sta različni konoplji ena je industrijska (CBD) te zdravilne učinkovine odkrivajo šele v zadnjem času in kaj nekaj ljudi in kužkov poznam, ki jo uživajo in so zelo dobri rezultati. Tega se boji farmacevtska industrija. Ta je legalna, ni psihotropna in ne moreš se je navaditi. O indijski pa ne bom zgubljala besed.

zakaj bi se farmacija bala konoplje, saj tudi sami delajo izdelke iz tega.
Saj tudi vse čudodelne zdravilne dodatke dela farmacija in jih nasprotniki farmacije z veseljem konzumirajo.

New Report

Close