Konkretno
Znašla sem se pred eno zelo hudo težavo. Prebrala sem knjige, članke, forume,…. Ne zaradi tega, ampak mi je nekako uspelo zapustiti partnerja, ki ima MOM ( ne sicer z diagnozo, ker je z njim vse v redu). Tega nisem naredila prvič (ga zapustila), ampak sem se vedno znova vrnila. Kljub vsemu, kljub temu, da razumsko vem, da ni dobro, da je zame to pogubno, čez nekaj časa, kot bi pozabila, se vrnem. Dva dni (ali pa še to ne), je v redu, potem pa spet isto. Enostavno ne premorem moči, nisem dovolj vztrajna. Vem, da moram to narediti, ampak ne vem kako naj zdržim, Prosim, prosim, prosim za nek nasvet. Konkretno, kaj naj naredim, da se prebijem čez.majhni koraki, korak po korak, za hiter učinek oz. da vidim, da dejansko napredujem. In da ne bom spet ponovila prejšnjih napak. Prosim, ….. nasvet :-/
Zdravo SOS!
To kar opisuješ se pogosto dogaja v zvezah z osebami z MOM. Sama boš težko prekinila ta krog, vse do takrat, dokler se ne bo zgodilo kaj hudega ( boš zbolela, imela finančne ali kakšne druge posledice…) zato ti priporočam, da greš k kakemu dobremu psihoterapevtu, ki ti bo pomagal odkriti ZAKAJ se vračaš, kaj je tisto v tebi, da te potegne nazaj. Brez da bi to odkrila in odpravila boš težko izstopila. Piši na mail [email protected] pa ti pošljem nekaj dobrih, ki vedo kako s tem.
Drugače pa je priporočljivo, da vzameš en zvezek, pa da si vsak dan sproti pišeš vse kar se dogaja v tebi in zunaj tebe in to počneš res temeljito. Imej ga ves čas ob sebi in zapisuj četudi že stotič pišeš isto. Tako boš tudi sama lahko čez čas uvidela, kaj je bistvo problema, kaj leži zadaj za tem, da ne moreš reči NE.
So še dobre druge knjige: Zaljubljeni v sanje, Ženske, ki preveč ljubijo; To ni ljubezen, Čustveno izsiljevanje…….vse te najdeš v knjižicah in knjigarnah. Pomaga tudi, če se sproti vsak dan posvetuješ s kom, ki je nevtralen ali ki pozna take stvari. Lahko tudi pišeš sem in ti bomo vsak poskušali dati svoj pogled.
Upam, da sem pomagala.
GittaAna