Konjiktivits
Pozdravljeni
Nosim kontaktne leče z dioptrijo -8 na obeh očesih in očala za branje z dioptrijo levo +1.25 in desno+2,očala za branje uporabljam samo takrat ko nosim kontaktne leče zanima me sledeče.
19.12.2013 sem dobil bakterijsko vnetje-konjuktivitis-levega očesa z vnetjem spodnje veke iz katere mi je na notranji strani veke tekel bel izcedek ( gnoj ) dobil sem kaplice Tobrex 4×1 na dan v oko in mazilo Tobrex zvečer pred spanjem ter tablete Amoksiklav 2×1 na 12 ur oko sem tudi grel 2x dnevno po 10 minut. in spiral z fiziološko raztopino.
Med 20 in 22.12 mi je iz spodnje veke stekel ves gnoj edino veka je ostala še nekaj dni rdeča in zatečena
Danes 7.1.2014,ko tole pišem o konjuktivitisu ni več sledu zanima me kdaj lahko začnem spet nositi kontaktne leče in ali bi bila potrebna še kakšna kontrola na očesni kliniki v Ljubljani?
Spoštovani,
res ste lepo podrobno opisali vaše težave, če je bil samo konjuktivitis, roženica intaktna in ste vsaj 10 dni popolnoma brez težav lahko čez nekaj dni ponovno začnete uporabljati kontaktne leče. Gotovo so vam povedali, da morate stare leče, tekočino, posodice…zavreči. Bilo bi prav, da se oglasite pri svojem očesnem zdravniku. Na kliniki ste bili verjetno v urgentni ambulanti, tam se kontrola ne opravlja.
Toliko vam lahko svetujem brez pregleda.
LP