konizacija in okrevanje
Pozdravljeni, 23.10.sem imela poseg lletz. Zdravnica mi je predpisala strogo mirovanje en teden, samo lezanje niti sedenja, nato pa se dva tedna bolniskr. Ker sem se takoj po posegu pocutila cisto ok, se navodil nisem ravno drzala in me sedaj rahlo skrbi, da bi s tem kakorkoli poslabsala koncni izid zdravljenja. Nekje po osmih dneh sem zacela rahlo krvaveti in tako je se danes (veliko manj kot pri menstruaciji). Lahko grem v sluzbo ali je bolje ostati doma. Prav tako me zanima kdaj lahko ponovno zacnem z jahanjem? Lp
Spoštovani,
na srečo od mirovanja ni praktično nič odvisno. Po LLETZ ali konizaciji (postopek niti ni pomemben) se med 7. in 10. dnevom večinoma odlušči krasta oziroma odmrlo tkivo in takrat pride do krvavitve, praviloma šibkejše, izjemoma pa tudi lahko zelo močne in to ni odvisno od mirovanja ali gibanja. Vsekakor lahko greste v službo, računajkte pa s tem, da bi teoretično lahko prišlo tudi še do močnejše krvavitve, zato za vsak slučaj imejte na voljo kakšne bolj vpojne vložke. Z jahanjem še malo počakajte, recimo vsaj 3 tedne po posegu. Če do takrat ne bo nič posebnega, tudi kasneje ne gre več računati s tem.