Najdi forum

Konec zveze in motnja hranjenja

Pozdravljeni,
skušala bom čim bolj na kratko opisati svojo zgodbo.
S fantom sva bila v zvezi skoraj 1 leto, skupaj sva živela pri njemu doma.Razšla sva se 1.maja, kar je dobre 4 dni od takrat. V tem času sem izgubila 5kg in pristala na skoraj 50kg. Ne jem nič, nimam apetita. Slabo spim, zbujam se prepotena. Uteho iščem v alkoholu. Jočem nič, čutim pa hudo bolečino v sebi in ne vem kak jo naj dam ven.
Dejstvo je, da sem že imela zveze, ampak nobena ni bila prava. Ta fant sedaj, je bil čudovit in slab. Midva se nebi razšla, če bi bile drugačne okoliščine in to me najbolj boli. V srcu vem, da je pravi zame, on se pa ne zaveda določenih stvari in ko bo odprl oči, bo videl, da bi mogla biti skupaj. Imam občutek kot, da je vzel ogromen del mene in cena tega, so stvari ki jih sedaj doživljam.
Ne vem kako iz tega, ne vem kak naprej…razmišljam da bi šla psihoterapevtu. Prihajam iz celja oz.okolice in me zanima, če grem z napotnico v celjski zdr.dom, da bo vse to v moji kartoteki? To namreč ni najbolj dobro z vidika službe itd. ?
kaj lahko storim?

Vsak nasvet je dobrodošel in hvala že vnaprej.

lp.

Pozdravljeni,

vsak razhod je naporen in verjamem, da vam je zelo težko. Izguba apetita in volje sta ena izmed simptomov po razpadu zveze. Ali se lahko s kom o tem pogovarjate? Ko se s kom pogovorimo in izrazimo svoja čustva je ponavadi potem lažje.

Če boste želeli iti preko zdravstvenega zavarovanja k psihoterapevtu boste morali od osebnega zdravnika dobiti napotnico za psihologa ali psihiatra in se potem pozanimati kdo opravlja tudi psihoterapijo. Kolikor je meni znano zdravstvena kartoteka ni javno dostopna.

Pisali ste nekaj dni nazaj, kako ste danes? Imate kaj več apetita?

S prijaznimi pozdravi,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close