Najdi forum

Konec šolskega leta

Še malo in naši šoloobvezniki bodo friiii, kot pravi moja hči. Meni sicer poletne počitnice vsako letpo povzročajo več skrbi kot veselja, saj nimam dopusta, tamali pa razen 14 dni na morju celo poletje preživita doma (oče ju ima samo po nekaj ur tu in tam).

kako rešujete drugi to dolgo poletje, dneve, v katerih se otroci iz postelje presedejo na kavč pred tv ali na stol pred računalnik in so v takem “zamrznjenem” stanju dokler ne pridete iz službe?

Hmm mi bomo imel letos kar aktivno.

Najprej z menoj na morje za 14 dni, potem z babico in dedkom za 14 dni in nato k očetu, njegovi partnerici in čist frišni polsestrici za 14 dni.

Do dopusta pa bosta doma pri babici skupaj z bratranci in sestričnami.

;)))

Za zdaj še nimam problemov; sin je itak odrasel; mimigrede, letos je končal sr. šolo in se s septembrom zaposli. Tamala pa je itak še v vrtcu; ko bo pa šolobvezna pa bomo kar babice “ponucali” :)))

Jaz in ta velika hči sva včeraj zaključili to šolsko leto. (Punč kocke v hladilniku)

Ta velika punca sicer že 14 dni hodi občasno delat, delala bo verjetno cele počitnice.
Ta manjša konča v rednem roku – se pravi drugi teden.
Za nekaj časa bo šla k moji mami (“ampak si ne misli, da bom dolgo tam”)
drugače bo doma. Upam, da ne bo preveč neumnosti. Do mestnega bazena je dobrih 100 m, prejšna leta je bil za šolarje med tednom brezplačen; letos še ni jasno, če ga bodo odprli.
Včasih gre čez dan k omi (mama mojega ex),
drugače pa bo verjetno večinoma v računalnik buljila.

jaz jih že vsa šolska leta bolj ko ne puščam same doma. niti moja mama nima časa zanju – hodi še delat, niti od očeta starši – pa tam itak nočeta bit. doma se najbolje počutita, ampak meni se to nekako zdi stran vržen čas, ker sta bolj ko ne samo pred TV in za računalnikom. sicer smo v blokovskem naselju in je vedno nekaj otrok za druženje, ampak večina pa gre vseeno k sorodnikom na deželo.

sem ju hotla dat nekam delat, pa sta bojda še premajhni, čeprav se mi zdi, da jima na kakšni kmetiji ne ni bilo nič hudega pri teh letih. 🙂

Pusti jih naj uživata! Itak bosta morali še fejst delat v življenju.

:)) mama huda……uffff, haha

mama huda … meni se ne zdi nič narobe, če bi bili en mesec na večji kmetiji in pomagali pri delu. jaz sem tudi tolk stara hodila pobirat krompir (pa še danes ne vem zakaj) 🙂

Samo da v času poletnih počitnic razen sušenja sena, ni kaj ekstra dela.
Dobro, tisto vsakodnevno – štala in gospodinjska dela ja.
Ampak dela na njivi so večinoma mimo (krompir oplet in ogroban,..) Pa še večina tega se strojno dela. (Tudi v vinogradu je zdaj že proti koncu pletje in vezanje)

malo na vrtu za oplet, kvečjemu.
No, moji dve pokosita pri mami trato. Drva delamo okrog prvega maja.
proti koncu počitnic je mogoče že korenčk za v zmrzovalnik pospravit, pa česen in čebula za pospravit.

Jaz za moji dve ne morem ravno reči, da “delata” na kmetiji. Pač malo pomagata. Tistega celodnevnega dela, ko smo že zjutraj šli z grabljami obračat ipd. pa ni več – so večinoma obračalniki, zgrabljalniki, nakladalke, balirke.

No moja tamanjša uživa, ko zajce “fojtra”, pa ko jajca pobira. Ampak delo to ni.

jaz,z tem nebom imela problemov.
.otroka oba nista te sorte ,da bi posedala za tv-je,prekomerno,ali za računalnikom.
sta kr bolna,če je slabo vreme in morta not čukat.rada sta zunaj,skejta sin,zelo rad.pa z kolesom se rad fura.imamo tudi piknike ob sori.se zabavamo,ribe hodmo lovit.
punca ta mlajša bo šla z gasilci na morje,ker je v gasilskem društvu.
za 1 teden gre v savuderijo
,potem gremo še skupi za en teden na morje,
pa k teti na štajersko,bosta šla.
pa še k dediju v rogaško slatino,za en teden.
tako da bo kar pestro,in zabavno.
upam da bomo počitnice,preživeli pestro.in da ne bo otrokama dolgčas.

New Report

Close