Najdi forum

konec pouka

Imam občutek, da je ta forum bolj obiskan, zato bom vprašala še tukaj.

Konec pouka se bliža kar prehitro. Sin hodi v 1. letnik gimnazije in ima problem pri matematiki. Do sedaj pozitiven, če je bila enka, jo je popravil. Še eno mora popravit in v četrtek pišejo še eno kontrolko. Tu pa nastane problem. Snov je zelo težka in profesorica da še težje naloge. Ne vem od kje? Tako ga skrbi, kaj bo sploh naredil. Kolikokrat lahko popravlja in ali lahko prosi še za ustno? Vse ostale predmete ima pozitivno. Ali je bil že kdo v taki situaciji in kako ste rešili tak problem? Danes bom še govorila s profesorico, zanima pa me tudi vaše mnenje.

Prosim za kakšen nasvet oz. predlog, kako pomagat sinu? Hvala!

Kaj češ, bo pa zidar.

Kolikokrat lahko popravlja je odvisno od profesorice! Najbolje, da jo pokličeš ali še bolje obiščeš in naj ti pove kaj se mora naučiti in kdaj lahko ponovno popravlja, če bo tudi tokrat neuspešen.
Če pa ne bo šlo pa se ne sekiraj bo pač popravil na popravnem izpitu! Včasih se zaradi teh popravnih čisto preveč sekiramo!
Res,da ni fino ampak, če ne gre drugače….
Srečno! in brez popravnih!

Lep pozdrav, Župi

če pišejo kontrolko je ta za vse enaka, in primerna njihovem znanju.

če ima sin pobleme, bi si mogoče morali poiskati kake inštrukcije že med letom, ker je matematika eden od tistih predmetov kjer se snov doklada, če so osnove švoh se bodo cveki in potem popravljanje samo ponavljali.

kolikokrat pa lahko popravlaj, je pa odvisno od profesorice. v najslabšem primeru bo imel pač popravni izpit, in čez poletje čas da utrdi osnove za naprej.

kaj si nesramna, elaine!

joži, ko sem bila jaz v gimnaziji, smo imeli eno prof. za mat., ki je ravno s faksa prišla in nam je tako težke naloge dajala, da jih je samo 7 od 30 pisalo pozitivno. in to v treh razredih, različnih! potem smo ponavljali v nedogled. kontrolke imajo ponavadi skupini A in B, pri popravljanju še C in D, mi pa smo imeli ABC Č DEFGHIJKLMN. do tu se spomnim, vsaj jaz sem po ene petkrat popravljala na koncu. bo že naredil, če ne, se pa zmenite, naj mu da možnost ustno, kajti če se uči in vse ostalo ok dela, potem mora biti tukaj nekaj narobe. aja, še to: maturo iz mat. smo potem vsi v našem razredu naredili večinoma s 4 ali 5.

---------- le vent nous portera...

Še vedno se je dalo za kako dodatno možnost zmenit, pa se bo še zdaj. Verjemite, da učitelji dajo popravca samo v primeru, da dijak res nima pojma, saj to za učitelja predstavlja dodatno delo med počitnicami.

New Report

Close