Konec je
Danes sem zelo žalostna, kot že nekaj časa. Čutim, da je to moj poraz. Najina veza, ki se po šestih letih končuje. Ni tretjih oseb, je pa bilo težko, predvsem zame. Začetek lep, potem pa se je počasi začelo popivanje s prijatelji. Najprej je bilo to čez dan (on je pustil službo), tako da nisem niti vedela. Potem je začel hoditi s prijatelji po kafičih tudi popoldne, midva z malim pa stalno sama. Iz rekreacije hodi ob 6 zjutraj, petke in sobote se ves prekajen in nažgan privleče ob 8.zjutraj.
Sama sem bila za vse, delam, grem po otroka, igrava se, hodiva na pravljice, dogodke,kuham pospravljam, perem, likam, skratka vse počnem sama. On cele dneve spi ali pa je s prijatelji po gostilnah. Ko mu kaj rečem, se takoj skregava, da kaj težim, da on bo delal, kar mu bo pasalo, če mi je všeč ok, če ne pa nič. Pogovorit se z njim ne da, ker me ignorira.
Zna me tudi grdo ozmerjati, kakšne izraze uporablja, me je sram povedati. Doma se ne pritakne ničesar, tudi za sabo ne pospravlja, če pustim, lahko tam stoji 14 dni in ne bo pospravil. Zanalašč me ignorira, ko mu kaj rečem, tudi z otrokom se mu ne da ukvarjati.
Da ne rečem, da od nosečnosti dalje nisva nikamor skupaj šla, z mano noče hodit nikamor, kadarki se pa jaz zmenim, da kam grem, pa dela take scene in potem odide predrn moram jaz iti, jaz pa otroka ne morem pustit samega.
Za rojstne dneve, dan žena, obletnico nikoli ne dobim niti čestitke, niti kakšne rožice, ker je njemu to brez veze.
V glavnem ta vikend je dokončno počilo Najprej sva se, preden je šel, skregala (ker sem prepozno prišla iz službe-20 min kasneje). Tako je znorel, me zmerjal, metal stvari, nato pa odšel s prijatelji in se zlagal, kam gre. Spakirala sem mu njegove stvari in drug dan jih je prišel iskat.
Vem, da mi bo brez njega boljše, mi je pa hudo, ker mi ni uspelo. Bojim se, da nikoli ne bom srečna. Hvala za vsakršno vzpodbudno besedo.
BRAVO!
Bo nekaj časa težko seveda. Če ne drugo se konča del zgodbe, ki si jo bila vajena
Ampak pomisli kako bo, ko te NE bo strah priti domov prepozno. Ko si boš življenje organizirala po svoje.
Ko boš lahko šla s prijateljico na kavo oz bo ona k tebi prišla brez strahu katera bo ozmerjana.
Kako bo ponoči spati mirno v tišini brez bojazni kdaj bo kak pijanec zbijal z vrati… in še in še
BRAVO
Lepo te prosim “žalostna”, poglej situacijo z druge strani. Itak te je partner samo zažiral, delal slabo okolje tebi in otroku. Zdaj boš imela vsaj duševni mir in boš lahko še bolj kvalitetna mati. Posveti se sebi in svojemu sončku in boš videla, da bo vse dobro. čez čas boš sigurno spoznala nekoga, ki te je vreden. Saj tako, kot si živela do sedaj, ni človeka dostojno življenje. Drži se in počakaj na sonce………….
Uff, ja težka zgodba mislim da nisi sama v tem je veliko žensk ki se “nategnejo” z moškim. Samo ne obupaj so še dobir moški zunaj verjemi v to! Samo zato ker ti ni uspelo s tem se ne imej za zgubo, resnično ti si naredila vse kar je bilo v tvoji moči. Tudi tvoj moški verjamem da je samo enostavno ni iz primernega testa da bi bil oče in partner. Jaz se vedno čudim zakaj imajo takšni ljudje otroke in partnerje zakaj ne ostanejo samski in brez otrok in se gonijo in popivajo kakor hočejo.
V pozneje, ti svetujem da bodi iskrena do človeka ki ga boš spoznala povej moškim kaj pričakuješ od njih bodi iskrena tudi od moškega pričakuj popolno iskrenost. Če se ti bo zdelo da tega ni pojdi stran takoj.
Upam vsaj da bo tale tvoj bivši vsaj plačeval kaj za vajinega otroka, večina takih tudi plačevati noče ničesar čeprav po zakonu morajo. Žalostno je to, ti se pa drži vse bo še dobro, važno da si se znebila takega človeka bo tudi bolje za otroka.
Srečna si lahko že zdaj, da si ga postavila pred vrata!
Rešila si se ogromnega bremena in čeprav se ti ta trenutek še ne zdi tako, boš sčasoma končno lahko zadihala s polnimi pljuči ib brez skrbi, sreče bo še na pretek 🙂
Ne da tebi ni uspelo. NJEMU NI USPELO DEKLE. Kuhala, pospravljala, igrala se z otrokom, prala, likala… boš še vedno lahko in to sama. Ne bo te nadlegoval nekdo, ki ne spoštuje ne sebe ne tebe in ne otroka. Pusti vse za sabo, ni te vreden če je takšen kot si ga opisala.
On se bo vnaprej zapival – s tabo ali brez tebe. Vsaj otrok ne bo gledal pijanca doma – slaba vzgoja. Od tebe otrok lahko pričakuje le vse dobro – dobro vzgojo. Z njim tega ne bo. Pa še doseži to, da z otrokom ne bo imel stika vse dokler popiva. Pri pijancu otrok nima kaj početi. Ko se bo streznil – ozdravil, takrat pa se lahko pogovarjate o stikih.
Ej, sekirala se boš en čas, potem pa le smehljala, odlično si opravila svojo nalogo. Ti nisi kriva, da je on pijanec. Nihče ni kriv za drugega, da je tak kot je ali naj gre za barabo, kriminalca, lopova, ubijalca ali pijanca. Vsak si je zase kriv. Meni je moj bivši očital, da je debel zaradi mene, ker ne kuham prave hrane, zelenjave pa ni maral. Zdaj ko je sam, da ga vidiš, je dvakrat debelejši kot je bil, zanemarjen, že prej se ni dosti umival, sedaj se pa na vsake kvatre.
Ej, PUMA kakšen beden komentar si ji dal in ti naj bi bil psiholog? hahaha če bi bil resnično psiholog bi bil dovolj empatičen da ne bi pribijal komentarjev kot so “zakaj si šla pa otroke delat s takim?” A misliš da se vsak človek razkrije že takoj ko ga spoznaš ali spoznavaš, velikokrat je tako da človeka spoznamo zares šele čez nekaj let ko se vmes že zgodijo otroci, krediti in podobno na žalost je tako. Včasih te tudi intuicija zajebe, čeprav redko ampak veliko ljudi je ne posluša. Avtorica je bila s tem moškim 6 let, mogoče je bil moški prva leta čisto normalen in sta bila kompatibilna šele sčasoma ko ni več mogel blefirati je razkril svojo pravo dušo in naravo le-te.
Kako ti ni uspelo???
Uspelo ti je več, kot tričetrt ženskam – postavila si pijanca skozi vrata in končno zadihala!
Ne jemlji tega kot poraz, res ne, to je nov začetek, svež štart, svoboda!
Pomisli, da ti ni več treba odgovarjati za vsak svoj korak, pomisli, da te nihče več ne bo žalil in
poniževal, da ti ne bo treba vohati in prenašati pijanca, da bosta z otrokom sproščena in ne v
stalni napetosti in strahu….kako lahko misliš, da si na slabšem?
Zdaj končno veš, kaj hočeš (in predvsem česa nočeš) in to je zelo dober temelj za srečo.
Predvsem se z vsemi silami posveti SEBI in otroku, pusti preteklost za sabo in dihaj punca, dihaj!
Ženska lahko si čestitaš. Zbrala si moč in pogum, pa še končno spoznala, da si ti zaslužiš več. Sedaj pa bodi še naprej tako močna in ga nikar ne sprejmi nazaj, ker verjemi slej ko prej bo prišel in prosil, obljubljal da se je spremenil itd. Naj te ne premamijo njegove sladke besede.
Predvsem pa misli na otroka, ki mu bo tako veliko boljše, lepše in mirnejše kot pa živeti z nasilnim in pijanim očetom.
Zelo dobro ti je uspelo, spakirala si ga in vrgla ven. Edino ti ne bo uspelo, če bo slučajno nazaj prilezel in se ga boš usmilila. To bo res polomija.
Misliš, da ti ni uspelo najti čudovitega moža in dobrega očeta? Če je bil na začetku zveze normalen in v redu, potem nisi ti kriva, da se je spremenil v pijanca in postopača. Že zdaj si za vse skrbela sama, boš pa še od sedaj, pa bolj boš sproščena in večje veselje boš imela do življenja, otrok bo srečnejši, za njegovo prihodnost si naredila ogromno. Na to nikdar ne pozabi. Predvsem glej na to, da bosta ti in otrok imela kvalitetno življenje, in ko bo vprašal, zakaj ni očeta, ti svetujem, da mu poveš kar tako: ker se je zapil in zapravil svoje življenje, ti pa nisi hotela zapraviti svojega in otrokovega. Ljudje, ki tebe ne spoštujejo, niso vredni tvojega spoštovanja. Če si bo to zapomnil, bo veliko zanj narejenega.
Pa predvsem, ne obremenjuj se s tem, da si srečna lahko samo, če imaš dedca. To je neumnost. Seveda je zelo lepo, če srečaš koga, ki s tabo deli dobro in hudo, tako kot v filmih. Življenje pa ni film. Za srečo moškega ne potrebuješ. Zlasti za vsako ceno ga ni treba. Tvoja zgodba ni edinstvena. Tudi poročene ženske, ki jim mož ne pije in ne postopa, so lahko osamljene. Zato ne obupuj. Jaz bi rajši bila sama, v duševnem miru, zdrava, s čudovitim otrokom, kot pa gledala enega smrdljivega pijanca še globoko v stara leta in pospravljala za njim njegov propad. Ne zavidaj navidez srečnim prijateljicam in njihovim zakonom. Ne veš, kaj se skriva za fasado.