KONEC!
Nemorem še verjet punce,ampak ulila se je,ta prasica,ki ji ne morem lepše rečt….To pa je hinavščina ,a ?Narava se je tokrat res močno poigravala z mano,z mojimi živci…
No dovolj objokovanja,gremo k stvari…..Povejte mi, prosim, vse kar veste o ciklusu z zmrznjenčki,ker je na tem področju pri meni tema (nikoli jih še nisem imela).
Ali grem lahko mogoče že ta ciklus ??
Za vsako podrobnost bom močno hvaležna !
katja
Draga Katja,
ves čas sem spremljala, kaj se je dogajalo s tvojim počutjem, držala pesti…
Skušam si predstavljati, v kako težkih trenutkih si. Ampak jutri je nov dan in pogumno naprej. Odgovora na tvoje vprašanje ne vem, boš morala še malo počakati. Ampak vedi, držim pesti zate in ne obupaj!!! POGUMNO NAPREJ!!!!
lep pozdrav
čao
Full mi je žal zate. Mogoče je pa tako kot pri Doroteji!!!!!!
Zamrznjenčke ti dajo na spontan ciklus. Hodiš na UZ zaradi ovulacije, ko so optimalni pogoji jih dajo not, za podporo pa dobiš injekcijo, tako kot pri klasičnem IVF, če se še prav spomnim. Je že ene tri leta nazaj. Se pa ne spomnim točno, a sem šla takoj prvi ciklus, ali naslednjega. Ti kar pokliči tvojega G.
Pa držim pesti, da se ti naslednji postopek izteče tako, kot je treba.:-))))
Damjana
Tega sem se najbolj bala. Vem kako ti je, toda v takšnih trenutkih ni nobena beseda tolažbe dovolj. Za zamrznjenčke pa ne vem ker nikoli nisem uspela priti do njih. Vedno sem imela po 6 ali 7 zarodkov in vedno sta bila dobra 2 ostale pa so zavrgli.
Občudujem tvojo voljo. Res! Kje zbiraš energijo? Jaz sem bila po drugem IVF tako razočarana, sedaj 21.10 bo 1 leto odkar sem bila nazadnje na IVF pa še vedno nisem zbrala moči da grem ponovno. Enostavno se bojim poraza. Bojim se spet te napetosti, tega čakanja, vsega. Sicer je moj dragi ravno včeraj rekal, Ja kdaj se pa misliš spet odpravit? in sem rekla da kmalu. Saj vem da to ni noben odgovor. Jaz še vedno upam na čudež naraven. Ne vem zakaj sem takšna tepka? Sedaj ko je noseča moja sestra me spet trga. M sem dobila 15.10. sem imela že telefon v roki pa sem odložila. Ne morem in ne morem. Sem takšen tip ženske, ki ne prenese poraza in to me je zabilo totalno do lave.
Oprosti da težim, držim pesti zate in pogumno!
Eva*
Eva* – se ni prepozno da poklices.
Katja s. – zal mi je. Nacelno gres lahko po zmrznjencke takoj. Poklici dr. Resa in vprasaj.
Pa se to – od refleksoterapevtke Karmen sin se je rodil v 18 poskusu – in – bil je zmrznjencek, ona pa stara 44 let! Torej – pogumno dalje!
Se tole. Ker si v zdravstvu bos verjetno skepticna. Ampak – jaz sem bila pri Mojci Pirnat (drustvo). In – emd drugim – je naredila astrolosko karto. In mi povedala, da po njen ni bilo nobenih moznosti, da IUI ali IVF uspe. Mogoce bi jo vprasala za mnenje?
Katja, šele zdajle sem prebrala tvojo pošto……in kar nisem mogla verjet, kaj se je zgodilo……..bila sem prepričana, da ti bo tokrat uspelo.
Res , res mi je ful žal zate, toda daj glavo pokonci in tuhtaj samo za naprej……..boš videla, da ti bo uspelo.
Glede zamrznjenčkov pa ti svetujem, da ka Dr. Reša pokličeš in se bosta zmenila kako in kaj naprej.
Bodi močna in ne predaj se kar tako………..boš videla za dežjem vedno posije sonce.
Drži se,
biba
Draga katja s
Z tabo sem vedno bila v mislih in močno močno upala zate, in verjemi mi, da jaz zate sploh nisem še obupala. ZAKAJ???????? Kljub temu, da si dobila to prasico se ne sekiraj. Tvojo zgodbo, ko sem brala kot, da bi bila to moja zgodba. Živcov mi je šlo na milijone in na milijone, ko se je pojavila ta prasica po IVF-ju. Imela sem to prasico 6. dni in kaj potem pa veseljeeeeeee saj noseča sem bilaaaaaa…
Zato draga katja prosimmmmm te ne obupaj mi, ker nikoli ne veš kaj še lahko doživiš. Naj prej razočaranje potem pa veselje verjemi mi….. Ne razmišljaj o zamrznjenčkih saj jih sploh mogoče????? ne boš rabila….. Tudi pri meni se je ulilo in celo so kepe letele ven iz nožnice v velikosti 10cm. Nihče ne bi rekel, da je to možno, da bi bila noseča saj v končni fazi tudi G. ne verjame. Pri meni tudi ni verjel ne prof. dr. Tomaževič ne moj G. tukaj v Izoli. Pa potem povejo ja tudi čudeži se dogajajo nooooooo vidiš. Zato močno upam, da boš doživela kot jaz…..
Še naprej ti držim pesti pa čeprav prasica je tukaj……..
Kar pogumno in vso srečo…….
Lep dan
Doroteja
Vem kako ti je in ne bom dolgovezila. Bolečina tudi mine. No tole je moja izkušnja. Pri meni je nehal biti srček – 26/6/02 sem imela transfer, da ni bitja srca so ugotovili 14/8/02, ko gledam nazaj smatram, da je bil plod mrtev vsaj 10 dni v meni. Počakat moram tri cikluse po priporočilu dr.Voglerja in grem po zamrznjenčke. To bo naslednji mesec.
Hvala Eva za prijazne besede.
Moram ti povedat,da ko sem brala,kakšen strah čutiš do ponovnega IVF,sem videla sebe pred nekaj leti.Ko sem bila prvič v postopku,sem dobila M šele 17.dan in sem bila toliko razočarana ,da se nisem več mogla nikakor odpraviti v novo akcijo eno celo debelo leto…Enako je bilo po drugem poskusu,le da sem M dobila prej.Vem kako je strah pred porazom je lahko enormen.Počutila sem se tudi še zelo mlada in sem rekla bom že šla,ne !?Nato pa se je kar naenkrat ,niti sama nevem kdaj ,obrnilo.Začelo se je muditi in ta močna želja me nekako “goni ” naprej.
In zdaj ,ko sem šla v peti poskus k Rešu in,ko je gledal datume mojih poskusov, je rekel:”Zakaj ste pa toliko čakali med poskusi,pogosteje kot greste,večje so možnosti !?”. In če nekako razmislim logično,je to res….Ampak,ko človek ni pripravljen psihično,je vse zastonj,da ti nekdo nekaj naklada….vseeno pa mi je kdaj žal,da nisem takoj nastopila bolj udarniško !!
katja
Hvala Doroteja !!
Take kot si ti nam zagotovo dajejo veliko upanja tukaj,no pa še posebno TI…. Res mislim,da se ti je zgodil čudež in tako je prav saj si ga krvavo zaslužila in se hudo namatrala.
Ampak veš naš Lovšinček,nevem če bi prenesel dva taka čudeža.Saj bi ga od vseh teh čudežev pobralo,tako dobro dušico,ne ?
Želim ti kar se da lahek porod in najbolj sijočega sončka,ki bo imel najboljšo in srečno mamico !!!
Hvala tudi vsem ostalim,ki ste z mislijo z mano !!!
katja
Katja!
Celo dopoldne sem razmišljala kako je s tabo!
Doroteja ima prav – nič ni izgubljeno, pa tudi Hope ima prav. Priporočam ti, da takoj pokličeš gin. in se dogovoriš za pregled (morda je pa tako, kot pri Doroteji) in v nasprotnem primeru za zamrznjenčke.
Kolikor vem, lahko greš po zamrznjenčke takoj naslednji ciklus.
Drži se! Vsak dan si bliže uspehu!
Nataša
Draga katja
Veš, ko sem jaz po IVF-ju dobila to prasico sem takoj skočila v akcijo, in sem se dobesedno vsedla na tel. in samo klicarila od Izole, do MB, do Lj, do dr. Reša.
Tako, da od Izole sem zahtevala, če bi imela še eno laparo in kaj meni naš Lovšinček, in sem že uredila zadevo dobila datum itd. Nato sem se odločila, da grem v MB. na IVF. mogoče bo uspešno sem si mislila. In res kličem MB. dobijem že datum in to sedaj naj bi bilo v septembru, ker so imeli zelo veliko gužvo. Nato kličem dr. Reša in sem se tudi z njemu zmenila za preiskave itd. celo že datum je bil. Nato sem klicala kliniko in sem dobila datum, za pregled na kliniki in, da mora mož priditti zraven in res OK. Vesela vse sem uredila. In kaj moj možek je moral na kliniko v torek na pregled in jaz pred torkom to je bil petek po tisti prasici naredim test na pobudo ene forumovke Lea K. in test pozitiven, sem mislila, da bom poletela v oblake. In tako, da nama ni bilo treba iti nikamor bilo je huraaaaaa…… Vidiš kaj so delali živčki, sploh ni bilo potrpljenja zato jaz tebe še več kot preveč razumem, da bi ti sedaj, če bi lahko poletela in, če bi lahko, da bi takoj že dobila nove pikice….. Jojjjjj predober vem kako ti je zato sem z tabo v mislih in vedi, da še ni nič izgubljenega kljub tisti prasici, i si jo dobila.
Sedaj sem ti malo opisala mojo nepotrpežljivost, ker sem takšna oseba, da bi rada kar čez noč nekaj rada dosegla, ampak žal pri temu pa ne moremo biti kos kaj ne? Zato mi ne obupaj glavo pokonci in po prasici naredi test in boš videla dve debeli modri črtici. Naj bolj sem prepričana, ker se ti je že rahlo pokazala druga črtica tako je bilo pri meni……
Še vedno močno upam zate in vedi, da bo še vse prav in, da boš srečna bodoča mamica. Od srca ti privoščim, ker si že velikoooo pretrpela si zaslužiš…….
Lep dan še naprej
Doroteja
Draga Eva*
Ko sem imela IVF. sem po IVF-ju dobila 7-mi dan M. Preden bom dobila M. sem imela zelo prsi nabrekle boleče in večkrat sem morala na wc. Nato sem dobila M. in so mi prsa takoj oplahnela in niso bila več boleča vse je bilo normalno, edino kar je bilo sem šla pogosto na vodo. Imela sem zelo močno M. da je lilo ven iz mene, celo kosi so padali ven. Tako je trajalo 6. dni. Vseh teh 6. dni sem imela tako močno M. Po M sem imela še vedno prisotne rjave iscedke ampak sem si mislila no sedaj se pa čistim, da je to vse tako. In kot sem že zgoraj omenila sem že vse povsod klicarila, da ja čim prej pridem ponovno na vrsto. Ampak sem hotela naj prej, da dam ponovno vse preglede skozi jaz in mož, ker ne moreš hoditi samo na IVF. in potem ni nič samo trpljenje in razočaranje. Tako, da sem imela že vsepovsod datume za preglede. Po tej M. 3. dni me je poklicala ena forumovka kot sem jo že omenila Lea K. In me je po tel. tako dolgo prepričevala, da naj naredim test. Jaz sem povedala, da test je delati brez zveze, da ga imam že doma za rezervo, če pa sem tako hudo krvavela. In ta Lea je bila tako vstrajna, da naj naredim test takoj in naj ji takoj sporočim. In jaz sem vzela test v roke in sem šla delati brez, da bi se mi sanjalo, da bi jaz zagledala dve modri črtici. In kaj test je bil pozitiven. Ampak druga črtica je bila komaj vidna. Jaz pa v jok in sem se jokala kot, da bi mi kdo umrl. Tako, da sem komaj poklicala to Leo in ji povedala bila je presrečna jaz pa njej hvaležna, ker me je nagovarjala za test kot, da bi imela kakšen čut, da sem noseča. Nato sem poklicala moža v službo, ki je takoj domov priletel objokan ohhhhhhh, ko se spomnem mi kar solzice pritečejo.
Nato sem takoj klicala mojega gin. in mu povedala in je ostal kot nemi na tel, ker je povedal, da je nemogoče, da po IVF. imaš M. in, da si noseča itd. Bil je petek. Nato mi je povedal, da naj grem v labaratorij dati BTHCG. Samo je dodal, da je nomogoče, da je kaj in, da je test 100% pokazal lažno. Nato pride sobota in spet huda krvavitev. Grem k dežurnemu gin. in je bil na srečo moj gin. dežuren. Nato me je pogledal in je videl hudo krvavitev, ampak nič ni videl tiste vrečke. Jaz sem pa nesla CB. sabo, da vidi dve črtici. Nato je rekel, da ne ve kaj je, do izvidov BTHCG in, da verjetno gre za kakšno vnetje. Rekel je, če bo pokazalo veliko število, da nosečnost je prisotna, če pa ne, da pač ni nič. In komaj sem čakala tistega ponedeljka. Gin. mi je povedal, da ga naj obvestim po tel. o številu BTHCG. Nato sem dočakala ta izvid in je bilo 789.število JUPIIIIII…… Pokličem gin. mu povem in spet ni mogel verjeti. Mislil je, da sem preslišala in je sam odšel v labaratorij preveriti in res tako število je bilo. Nato je rekel, da naj takoj pridem in me je zadržal v bolnici in vsak drugi dan sem morala na odvzem krvi, da vidi, če se kaj povečuje BTHCG. št. Ker baje v dveh dneh se morajo povečati oz. podvojiti število. In sem čez dva dni imela že 1500 št. Jaz pa še vedno hudo krvavela. No in končno le je videl vrečko in plod. Zelo zelo začuden je bil in ni mogel verjeti pravi, da to je pa res čudež in, da sem prva, ki se je srečal z takšno težavo po IVF-ju. Tako, da gin. je verjel v nosečnost šele, ko je zagledal to vrečko in plod, ampak domov me ni pustil dokler ne siši srčka od otročka tako mi je povedal. Nooooooo in končno le mojemu zlatemu sončku je srček začel biti, bila sva z možem presrečna. Krvavela sem, do 4-tega meseca nosečnosti oz. dokler ni otroček oživel. No napisala sem ti celo mojo zgodbo upam, da nisi jezna, ker sem ti toliko napisala, pa kaj čem, če je pa tega kar dosti za povedati. Tako, da kljub na začetku M. ko so mi dojke oplahnele so se ponovno začele napenjati in boleti. Tako se je pri meni vse dogajalo. Tako, da čudeži obstajajo.
Eva tebi želim, da bi bila čim prej mamica in srečna družinica…….
Lepo se imej in lepe pozdravčke z oblačne Primorske
Doroteja