Najdi forum

ŽIVIJO!

Sem sedemnajst letni fant in imam punco že eno leto. Odločila sva se, da bova tudi midva seksala. A problem je nastal pri kondomu. Pravilno nameščanje kondoma je sicer tako, da na kapici iztisnemo zrak in ga počasi odvijemo navzdol. Pri meni pa to ni mogoče, ker je moj penis preširok in kožica je mehka. Tako, da se kondom ne da pravilno odviti. Poizkusil sem tako, da sem kapico kondoma stisnil (da ni bilo zraka). Z kazalcema sem prijel pod kondom in z palcema odvijal. Počasi sem kondom spustil na penis, da ni ostalo zraka v njem. Kondom je bil sicer nameščen brez zraka v njem. Zanima naju, če je to mogoče in ali je varno z tako uporabo kondoma seksati?

Zastavi vprašanje na formum ginekologija.

Tukaj je članek o pravilni rabi kondoma :

Kondom je najzanesljivejšo sredstvo za preprečevanje bolezni, ki se prenašajo s spolnimi odnosi (npr. AIDS). Namenjen pa je seveda tudi preprečevanju nezaželjene nosečnosti.

Pred uporabo kondoma se prepričajte o roku uporabnosti, ki je odtisnjen na škatlici.
Kondom, ki je bil izpostavljen neposredni sončni svetlobi ali ekstremnim temperaturam je lahko poškodovan.
Priporočljivo je uprabljati kondome, ki so prevlečeni s spermicidnim sredstvom, ki predstavlja dodatno zaščito. Poleg tega, da ta spermicid onesposobi semenčice in s tem zmanjšuje tveganje zanositve tudi ob morebitnem pretrganju kondoma, dodatno ščiti tudi pred okužbo z virusom HIV.
Pri odstranjevanju folije v katero je zavit kondom ne uporabljamo ostrih predmetov, prav tako pazimo, da kondoma pri nameščanju ne poškodujemo z nohti.
Iz začetnega dela kondoma (rezervarčka) moramo pred nameščanjem iztisniti zrak, nato pa ga odvijemo vzdolž penisa od glavice do korena.
Kot lubrikant ne smemo uporabljati krem, mazil, olj, vazelina, saj te snovi topijo lateks in lahko poškodujejo kondom. Uporabljamo lahko le lubrikante na vodni osnovi (hidrogele), ki so dosegljivi tudi v lekarnah.
Če je med uporabo kondoma prišlo do poškodovanja kondoma in izlitja semena moramo takoj uporabiti spermicidno mazilo. V kolikor se bojite nezaželjene nosečnosti v 24 urah obiščite ginekologa.
Po ejakulaciji (izliv semena) moramo penis izvleči iz nožnice, ko je še v erekciji (nabrekel), saj se bo sicer kondom snel in sperma se bo razlila v nožnici. Kondom ob izvlačenju iz nožnice držimo ob korenu penisa.
Po spolnem odnosu penis dobro operemo, saj bi naj bila smegma (stara sperma, ki se nabere pod prepucijem-kožico) karcinogena. Obrezani moški imajo namreč mnogo manj raka na penisu.
Kondom je namenjen le enkratni uporabi.

LP,Kaja

kje si prebrala, da so postana semenčeca karcenogena

New Report

Close