Koncerti
Pozdravljeni!
Star sem 16 let in počasi se nameravam bolj aktivno udeleževati koncertov.
Junija sem bil z nekaj kolegi na festivalu Nova Rock v Nickelsdorfu (Avstrija). Šli smo s koncerti.net in sicer iz Maribora – do tja nas je peljal brat, domov pa smo šli s kolegovim očetom.
Najprej me starša nista želela pustiti, ampak sta me pustila ker tam ne bi bil sam.
Ta teden sem želel iti v München na (verjetno zadnji) koncert skupine Scorpions – prek koncerti.net, šlo pa se je iz Ljubljane. Z mano bi naj šel brat, a je ravno čez vikend zbolel in je odpovedal. Sam sem si karto že plačal (brez možnosti vračila denarja) in sem želel iti sam (če drugo ne) – pregledal vse možne načine transporta (vlak, avtobus, prevoz.org). ter staršema razložil vse možnosti do Ljubljane in nazaj ter jima okvirno povedal kdaj bi naj kam prispel ter bi se jima večkrat javljal – ko bi prišel v Ljubljano, ko bi šli v München, ko bi prispeli, ko bi se vrnili, ko bi bil na poti domov ter ko bi prispel domov.
Seveda sta bila proti ker:
– nisem polnoleten in bi bila odgovorna zame
– ne poznam človeka s katerim bi se peljal v primeru da bi uporabil prevoz.org
– na vlaku se najdejo razni čudaki in nasploh ljudje “vseh sort”
– se mi lahko zgodi KARKOLI, a mi nista znala dati nobenega konkretnega primera
– oče ve kako strašen je München (in kaj vse se tam dogaja) ker je 20+ let nazaj tam delal – ni si dal dopovedati da bo avtobus pripeljal dobesedno pred vhod Olympiahalle ter da bo to dejansko edina stvar ki bi jo videl v Münchnu
– še nikoli nisem bil v taki množici ljudi – Olympiahalle sprejme toliko ljudi kot Ljubljanske Stožice (okrog 15.000) – na Nova Rocku je bilo ljudi nekajkrat toliko (in ob koncertu Metallice sem bil v prvi vrsti), ampak: “Takrat nisi bil sam tam.”
V primeru da bi šel z nekom ki bi ga našel na prevoz.org bi to bil nek prekmurec, poleg tega ne bi bil sam z njim, ker je ponudnik prevoza iskal 3 osebe ki bi šle z njim…
Na koncert pa bi lahko šel samo v primeru če bi šel še kakšen prekmurec oz. nekdo iz MS (ne bi ga rabil niti poznati – sicer potem pa tudi ne bi vedel če gre na koncert… s popolnim tujcem iz prekmurja v Ljubljano ni šans, razen če gre tudi on na koncert)
Vsem “problemom” glede prevoza navkljub pa bi lahko šel na koncert, če bi le-ta bil v Ljubljani (aprila so v Stožicah Rammsteini, bomo videli takrat)
Torej zanima me, kako naj ju pripravim do tega da bosta verjela da znam sam poskrbeti zase oziroma ne rabim nekoga da me ves čas drži za rokico?
Hvala vnaprej za odgovore!
Forum je zaprt za komentiranje.