Najdi forum

Primož pomagaj z nasvetom!

Sem sporazumno ločeni očka, dveh otrok. Ločil sem se pred slabimi tremi leti. Bivša žena se je že poročila, pa tudi jaz sem si ustvaril novo družino (pred tremi tedni smo dobili novega člana družine). Z bivšo ženo imava, kar se ločitve tiče in otrok (?) vse pošlihtano. Problem pa je naslednji.

Nikakor ne morem vspostaviti komunikacije z bivšo ženo, ko gre za vprašanja glede najinih dveh otrok. Za vse stvari glede otrok se pogovarjam samo z otrokoma, pa čeprav dostikrat to ni primerno (šola, zunajšolske aktivnosti, zdravje, finance ….). Poskušal sem že na šoli, katero obiskujeta otroka (9 in 14 let), pa nič, nato sem se obrnil na center za socialno delo, pa zopet nič (bivša žena se ni odzvala na sestanek, ker pravi, da se z mano nima kaj pogovarjat, otroke pa tako ali tako dobivam tako kot imava dogovorjeno).

Tako sedaj pa nevem več kaj naj naredim saj mislim, da potrebujem informacije o otrocih tudi od nje (bivše žene). Kaj naj naredim, kam naj se še obrnem,…?????

Hvala za pomoč in pozdrav . vh

tole, pa ni bila preveš sporazumna ločitev, amapk bolj nujno potreebna kot sporazumna, kajti če bi bila bi se sporazumela.

Največkrat pa nastradajo prav otroci. Vh…kolikor časa si z otrokoma, nikar ne misli, da nista sposobna komunikacije na nivoju, samo sprašuj ju in se z njima pogovarjaj. Jemlji ju tako, kot da bi bila odrasla, naj ti vse povesta, vzemi si čas za za oba. veliko, veliko se pogovarjajte in družite, deljate norčije, učite se skupaj, pojdite skupaj ven, v vsakem primeru bdite čimveč skupaj, naj v tebi vidita oporo, predvsem pa psihično, da bosta dobila občutek, kadar bo težko, da prideta k tebi na pogovor. karkoli naredita, ni nikoli nič narobe, vse bosta sama sortirala, ali je dobro ali slabo, ti moraš biti trden in tam vedno, ko te bosta rabila.

To je najboljši način, da imata otroka kaj koristi, če se že bivša noče pogovarjati s teboj.

drugo kar lahko narediš pa je, da kličeš svojo bivšo in vedno na miren način odpiraš dialog, če noče, se ne razburjaj in bodi vstrajen, napiši ji pismo in ji ga pošlji, da bi rad kaj več vedel, da če noče komunicirati s teboj, ni potrebno, ampak naj ne trpita otroka zaradi vajinih zamer. in tako naprej, vse v lepem in mirnem tonu, vendar bodi vstrajen, predvsem se drži debate samo o otrocih in o ničemer drugem, vsako pismo, ki ga pošlješ tudi shrani kopijo, kajti zna se zgoditi, da jih bo metala stran.

vse je odvisno od tebe, koliko si želiš, da bi imela otroka čimbolj mirno življenje in obenem tudi kvalitetno. Za začetek, se trudi z njima in jih jemlji kot odrasli osebi, presenečen boš koliko otroci razumejo.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

No ja, dragi vh. Ne vem, kakšni so bili vajini odnosi pred ločitvijo in takoj po njej. Jaz ti lahko povem par stvari z druge strani. Skoraj eno leto je, kar sem odšla od bivšega moža in imam zelo velike probleme okrog stikov. Hči je stara 9 let. Tudi najina ločitev je bila sporazumna, mislila sem, da se bom z njim lahko pogovarjala in usklajevala glede hčerke. Danes mislim drugače. Nočem ga niti videti, nočem se z njim pogovarjat. Pa ne da ga sovražim, sploh ne, ampak enostavno nočem imeti z njim nobenih stikov. Zakaj? Zato, ker čustveno izsiljuje hči, ji govori grdo o meni, jo napeljuje na laži… Lahko bi napisala cel roman….. Kar se tiče šole, gre lahko na govorilne ure, obveščen je o roditeljskih sestankih, kar se financ tiče, plačuje preživnino, če pa hčeri kaj kupi, pa tudi nič narobe, če zboli, je obveščen…
Otroci tvoji pa so tudi dovolj stari, da sami povedo, kaj se dogaja v šoli, v izvenšolskih dejavnostih, če kaj potrebujejo……
Mogoče je meni to toliko lažje, ker sem se tudi v času skupnega življenja, z njo ukvarjala v glavnem sama.
Svetujem ti, da ne drezaj v ženo, ker bo tako imela le še večji odpor do tebe. Posveti se otrokoma, ko sta pri tebi, saj sta dovolj stara, da se že znata pogovarjat in povedat, kaj ju tišči.

Mislim, da nimaš druge možnosti, kot da greš sam na govorilne ure v šolo in da sam obiščeš trenerje oziroma učitelje na interesnih dejavnostih. Plus to, kar pravi Primož. Čim več se pogovarjaj z njima. Vendar pazi, ne jima težit za neuspeh, ker ti bosta začela lagati.

Bivšo pa pusti tam kjer je. Brez veze da jo kličeš. Če ji niti toliko ni do otrok, da bi se o nujnih stvareh pogovorila s tabo, si jih v bistvu sploh ne zasluži. In kot taka, ti tudi na tvoje klice ne bo odgovarjala.

hy !
napisal si da imaš željo komunicirat z ženo zaradi otrok .
moje mnenje pa je da za vse informacije ki jih potrebuješ sta otroka najboljši naslov in če ju boš znal poslušat boš ime vse odgovore na dlani .
željo po tem da izveš čim več od bivše žene pa ne jemlji to kot neko bitko ampak kot željo. če se bo želela pogovorit se bo če ne pa ne. izsiljen pogovor ne bo dal nobenih rezultatov .
lp!

Z nezrelimi ljudmi je težko, zato od nje očitno ni pričakovati kakšne pomoči glede informacij. Res bo najboljše, da greš sam na govorilne ure. Zelo je pohvalno, da se toliko brigaš za otroke.

New Report

Close