Najdi forum

Mene pa zanima, če mi lahko kdo kaj več pove o komunah. Bila bi zelo vesela, saj bi rada nekomu pomagala.
Zanima me, kako je s tem? kje vse je? kakšen način zdravljenja je pravzaprav? Ali je to potrebno kaj plačevat?? Kakšni so pogoji, da koga vzamejo v komuno? ali se morajo starši strinjam in podpisat kaj, če je oseba že polnoletna ali je to le njegova odločitev?
Na koga se lahko obrnem? Kako dolgo traja zdravljenje? Ali je to potrebno klicat tja (npr če je komuna v italiji) ali to naredi kdo od kakšnih naših ljudi, ki imajo s tem zvezo?

Prosim za več informacij. Najlepša hvala za odgovore.

Poznam kako se pride v RETO CENTER: Italija, Španija ali Hrvatska. Kličite na tel št: 040211700. Pred odhodom je potreben pregled za AIDS in hepatitis, za mladoletnika je potreben podpis staršev. Detoksikacije pred odhodom ni. Grejo takorekoč ljudje iz ulice. Zdravljenje je zastonj. To je najhitrejša pot do komune. Važno je, da si narkoman sam želi ozdravitve. Potem, ko je otrok v komuni, sledi tudi prevzgoja staršev v starševski skupini, ki gotovo precej pomaga k uspehu.

Pozdravljena!
O komuni ti lahko rečem le to. Tam se odvisniki zdravijo toliko časa kolikor sami želijo. Trenutno imam fanta tam. Sicer je on v Italiji ampak je v Španiji isto. Tja gre zastojn in njemu ni bilo potrebno nobenih testov delat. Ko je klical posrednika naslednji dan je že lahko šel. Le v Italijo smo prej klicali kadaj pride, da ga gredo iskat. Seveda tam delajo in zabavajo. Živijo v hiškah. Pomagajo si edn drugemu. Tam se srečujejo tudi z vero. Joj veliko ti bi lahko povedala samo nevem kaj te točno zanima. Če je kaj pa piši in ti naknadno povem. Lahko ti dam tudi številko kam klicat. Pomembno pa je da sam kliče in pokaže veselje, da hoče ozdravit. Vsi ki so v komuni pravijo da jim ni žal da so šli tja.
Upam, da vam bo uspelo.
Lep pozdrav! Savi

Hvala vama za odgovore!

Zanima me tud to, kako dolgo traja? Slišala sem sicer, da to traja najmanj 2 leti in podobno.

Pa če je oseba polnoletna, ali je res, da mora imeti nekoga (sorodnika ali prijatelja), da pri tem sodeluje? Ali je takrat človek odvisen le od samega sebe in tistih tam v komuni?

Hvala.

Svetujem vam, da greste na spletno stran Urad za droge http://www.uradzadroge.gov.si, tam najdete opis vseh programov ,ki delujejo trenutno v Sloveniji.

Pozdravljena!
Programa nekega kot je v Sloveniji tam ni. Tam lahko greš ven kadar koli hočeš. Baje da nekje naj bi bil tam najmanj 3 leta. Tisti ki so tam 3 leta so se popovnoma spremenili. Tam ni treba da kdo sodeluje. Pomembn je on sam. Tam so itak osebe ki skrbijo za njega. Vi ga lahko pa kličete na 14 dni in sprašujete kako je. Če pa vas prve dni zanima kako je lahko pokliče tistega, ki mu je bil dodeljen pa vam pove kako se ima. Mislim pa da jim ni hudega, čeprav je že nekaj fantov prišlo iz komun pred 3 leti saj so rekli, da niso zdržali pritiska ( urnik dela od 8 zjutri do 20 zvečer). Je pa dobro da se utrdijo in vidijo nekakšen smisu.
Želim ti veliko uspeha in priporočam ti komuno ker metadon ne pomaga nič. To je samo lafifari. Sama sem vesela, da je moj fant to končno spoznal in odšel v komuno.
Lepo se imej. Savi

Hvala še enkrat vsem za odgovore.

Lep pozdrav!

v reto centru v španiji traja rehabilitacija od 12 – 18 mesecev…oziroma čim dalj tem bolje…pred odhodom se mora urediti obvezno zdravstveno zavarovanje in testi za aids in hepatitis…ko pride tja preneha s drogiranjem, kajenjem, pitjem oziroma naenkrat se odpišejo vse slabe razvade…prvih 14 dni ponavadi prebroduje krizo in se postavlja na noge..potem začne opravljati dela (teden dni npr. v trgovini, potem v kašni delavnici)…imajo ure na katerih se pogovarjajo o bogu, v prostem času plavajo itd…imajo se fajn…povprečno se tam vsak zredi za kašnih 10 kg..:)
edino treba je pokriti stroške prevoza (lahko tudi ne, odvisno od statusa in ali so starši zmožni prispevati tak znesek) to stane 130 000…po tem vložiš prošnjo za povrnitev stroškov in ti večino avionske karte povrnejo…tako da so stroški minimalni…
edini strošek, ki ga družina potem ima je, da mu čez nekaj mesecev pošlje nove (večje) cunje, saj so jim tiste defenitivno premajhne…:)
vsak lahko odide kadarkoli hoče, saj to ni zapor…vendar ima okrog sebe ljudi ki ga prepričujejo da ostane in se pozdravi…vsak ima tudi svojega mentorja tam, s katerim se lahko pogovarja in ga nadzoruje…
po večini so ti centri uspešni…vendar pa je treba zdravljenje izpeljati do konca..odvisniki naj bi šele po 8ih mesecih začeli razmišljati drugače in se pripravljati na težave vsakodnevnega življenja…

New Report

Close