Najdi forum

Komu preživnina

sej penzija se tudi deli. moja znanka ima tri hčere, dve sta polnoletni, tretja v osnovni šoli. po očetu dobijo nekaj čez 300 evrov pokojnine in gre na tri dele, tavelikima direktno na njun račun, tamali pa na maminega. ne glede na to, da imata taveliki dve že čez 20 let, da obe delata (preko študenta), da ju je mama izdatno zalagala z denarjem dokler je šlo, onidve tistega denarja od penzije ne dasta, čeprav je mama zdaj v težkem finančnem položaju, ker je ostala brez službe in bi ji ta družinska penzija več kot prav prišla.

Če bi šel moj otrok študirat in bi si najel stanovanje za čas študija (ker bi bil sicer preveč oddaljen od kraja študija), bi mu plačevala najemnino in stroške stanovanja, hrano. Za svoj žur in cunje bi si pa pač moral zaslužiti sam. Vse to v primeru, da bi vse to finančno zmogla.
SI pa ne predstavljam, da me lastni otrok toži za preživnino, ker se je njemu dvignilo, da bi bilo pa kul imet flet v Ljubljani. Nisem še slišala tega primera pravzaprav.

Oče123, jaz bi naredila tako: dala bi ji še 150 € preživnine z moje strani, stroške pa bi si delile na pol. Torej računi za vodo, elektriko, telefon… vse na pol. Tudi stroške hrane na pol, če bi se skupaj prehranjevali, kuhali… Oblačila si itak najbrž sama kupuje, ostalo pa bi si delile. Po mojem bi hitro ugotovila, da se ji bolj splača dati njeno preživnino za stroške, kot pa plačevati polovico vseh dejanskih stroškov…
Probaj ji predlagati, pa sporoči, kako frajla gleda na to.
Mene vse to še čaka (moja jih bo imela kmalu 16), in si kar predstavljam, da bi znalo biti pri 18-ih enako kot pri tebi, če bi se moj bivši kaj takega spomnil.

Prav je, da razmišljaš, kako naprej, toda ne gre za “zajebavanje “bivše. Ostajaš starš, ne pa več skrbnik. 150€ pa je v njenih očeh potrebno “prekvalificirati glede namena”, torej hčeri pojasniti, da to ni denar za luksuz, temveč materin prispevek k njenemu preživetju, ki je sestavljeno iz stroškov, ki jih omenjaš in še česa. Če mlada gospodična ni pripravljena sprejeti tega dejstva, pa še ti malo “pripri pipico” iz svojega proračuna. Malo počakaj in verjetno bo rezultat na dlani. Me pa malo moti v podtonu tvoje poimenovanje lastne hčere. Morda nakazuje takšna dikcija na možnost, da bi se lahko relacija oče-hči še izboljšala? Samo ugibam.

New Report

Close