Kompresijske nogavice
Pozdravljene vse mamice in bodoče mamice
Mene zanima, če je katera od vas nosila nosečniške kompresijske nogavice za žile, oz.proti žilam na nogah.
Ker sem večje postave in sem hitro rasla imam s s vojimi nogami problemov odkar vem. Na desni nogi so se mi pojavile modre žile, katere me bolijo ob slabem vremenu. Pozabila sem povedati, da sem v 4 mesecu nosečnosti.
Ali katera ve, da te nogavice pomagajo al je vse skupaj napihnjeno, pač tisti, ki ima težave jih pač ima.
SE zahvaljujem za odgovore in seveda priporočila.
Pa še to, katero številko si naj kupim?
LP,
Manca
Jaz sem nosila nosečniške kompresijske nogavice – kupovala sem jih v Kepici v Hali A. Njihova cena je bila nekaj manj kot 4.000,00. V času nosečnosti sem imela varice na levi nogi in mislim, da so mi te nogavice pomagale. Dobro je tudi, če večkrat počivaš z dvignjenimi nogami, nogavice pa si obuj že zjutraj, preden vstaneš iz postelje ali pa recimo po 15-minutnem počitku z dvignjenimi nogami. Čimveč tudi hodi po svežem zraku in pioskušaj se čimmanj zrediti med nosečnostjo. Pri meni je šlo zgolj za nosečniške krčne žile, saj se mi je že kmalu po porodu stanje popolnoma izboljšalo, ne vem pa kako je pri tebi….Lep pozdrav, če te še kaj zanima, kar vprašaj.
Š.
Kompresijske nogavice je že nasploh fino nositi če imaš stoječe ali pa pretirano sedeče delo. V sami nosečnosti pa je to še bolje, sploh pa če imaš že sedaj težave z žialmi. Namen teh nogavic je da povečajo prekrvavitev v nogah ker so drugače tkane kot navadne najlonke, s tem pa noge ne zatekajo in tudi bistveno manj bolijo. Obstajajo pa različne jakosti nogavic, 40,70 in 140 DEN-ske, to pomeni kako močno stisnejo. Če jih še nikoli nisi nosila ti priporočam da začni pri 70 denih potem pa postopoma proti koncu nosečnosti preidi na 140 denske. Boš videla takoj se boš bolje počutila. Sama jih nosim že 5 let prej zato ker imam pač stoječe delo in me noge bistveno manj bolijo če sem v njih sedaj sem pa tudi noseča jih pa še toliko bolj nosim, ker sem podvržena žilam in sem jih sedaj kar precej dobila. Nosečnost je tako stanje ko to še bolj ven udari, najslabši so zadnji 3 meseci, tako da prej ko jih boš začela nosit bolje zate. Cene malo boljših nogavic se giblejo od 2600 do 3600 tolarjev, ampak te nogavice se čisto drugače tkane in se tudi strgajo ne tako hitro. Jaz jih imam za čez zimo približno 4-5 parov in je čez glavo dovolj. Glede številke je pa tako, gladati moraš zadaj na razpredelnico, glede velikosti noge ali višine. Zelo dobre so od firme elly, ker imajo tudi take modele za široke postave z dvojnim všitkom, kar je v nosečnosti še bolje. Dobijo pa se v sanolaborju.
lp Mateja