kompleksi
Živijo! Najprej bi vam rada čestitala za strani.
Jaz imam en problem. Stara sem 25, imam fanta že leto in pol, je moj prvi resen fant, z njim se razumem in se imava rada.
Imam pa problem. Večkrat na mesec me prime jok, in ne vem zakaj. Po naravi sem zelo zakompleksan človek. Imam se za grdo punco, debelo, grdo se oblačim, vsaj tako jaz mislim. Drugi, s tisitmi, ki sem govorila, ne mislijo tako.
Ko gledava tv, ali grava kam na okrog, in moj fant vidi kakšno dobro punco, rit, joški, višina, in komentira ali debelo pogleda, mene zelo zamori in skratka me to moti. On pravi, da je to kot pogledati en dober motor. Gre in pride. On mi ne da veliko pohval, kot so, kakšne lepe lase imam in kako sem oblečena. Reče mi samo, zakaj ne nosim krila, a mi ne lepo stoji.
Večkrat se ne rad stiska in ljubčka, češ da mu je toplo. Seksamo bolj čez vikende zjutraj, ko se njemu da. Če se da meni, je njemu toplo. Vseeno ne vedno.
Prosim vas, kako naj rešim moj problem s kompleksi mojega telesa. in kako naj pridobim samozavest, da z mojim fantom ne bi imela izpadov in da bi me druge lepše ženske od mene ne bi motile.
Hvala lepa za nasvete.
Neža
Draga Neža,
skoraj jasno je, da bom napisal, najprej moramo imeti radi sebe, da nas bodo imeli tudi drugi.Torej, če sama sebe nimaš za lepo, pomeni, da ravno tako energijo oddajaš. To pa se seli na vse okoli tebe in na fanta. To je prvo pravilo, če sebi nismo všeč, le kako lahko pričajkujemo, da bomo drugim.
Žal ne vemo, kako si lepa, ampak ni vse samo lepo kar se vidi. Poglej si film romantično komedijo. Ljubezen je slepa.
Nekomu je pomembna zunanja lepota, nekomu pa kakšna drugačna, lahko notranja.
Glede na napisano, pa menim, da se ne pogovarjata veliko s fantom. To je eden zelo poglavitnih del v skupnosti, kajti očitno je, da ti fant po ovinkih govori, kar bi rad videl. Seveda mu ni treba vse ustreči, ampak se prej pogovorita, kaj je komu všeč, prav tako se pogovorita o tvojem primeru, ne imej ga samo za fanta, ampak tudi za zaupnika, tako bosta veliko bljižja drug drugemu in še rešila bosta lahko marsikaj.
Posebej pa moraš paziti, da ne bodo te stvari samo enostranske, samo iz ene strani ali samo tvoje ali njegovo, oba morata enako vložiti v razmerje.
Jasno pa je,d a ne moreš vsega vedeti, ker je to šele tvoj prvi fant, prav tako predvidevam, da si še zelo mlada, torej je časa še napretek, samo nikar ne zajemaj z preveliko žlico, ni zdravo.
Počasi in začni pri sebi, vse ostalo pride.
rimož
halo. pišeš da se imaš za grdo dekle. zakaj pa pri tem nekaj ne ukreneš? če imaš par kilic preveč – shujšaj, če se ne znaš oblečt kot praviš, prosi kakšno prijeteljico, lahko tudi fanta, da ti pri tem pomaga. lahko kombinirate tvoja oblačila malo drugače ali pa naj ti pomagata kupit nove stvari ki bodo pač modernejša in bodo povdarila tiste tvoje obline ki se tebi dopadejo.
kar se tiče tvoje samozavesti nasploh moraš obvezno pri tem nekaj naredit. poglej se v ogledalo in najdi stvari ki se ti dopadejo. nobeden ni tako grd da mu to ne bi uspelo. plus da imaš fanta in če se mu ne bi dopadla ne bi bil s teboj!
glede tega da fant gleda “dobre” punce pa še to: ni fanta ki ne bi pogledal. to je čisto normalno. vsi pravijo gladat je dovoljeno(velja tudi zate), več kaj pa ne! tega se morata oba zavedat.
ne bodi tako stroga oz. negativna do sebe in jaz verjamem da ti bo uspelo.
Po Ljubljani te dni gledam plakate: “Kdo mi postavlja merila?”
Draga Neža, tvoja samopodoba je slaba. Vendar to moraš rešiti sama pri sebi. Sama si postavi merila, ne dovoli da ti jih drugi. Premisli! Če ti kaj na sebi ni všeč, spremeni… Seveda godi, če te okolica pohvali, vendar v prvi vrsti moraš biti najprej sama s sabo zadovoljna!
Samozavest dekle!
Nujno, nujno, se moraš vzeti v roke.
Popolnoma verjamem tvojemu fantu (glede gledanja motorjev) ampak ob totalno zakompleksani partnerki gre to samo določen čas. Namreč partnerka, ki se tako obnaša in predvsem ničesar ne ukrene, te sčasoma prepriča, da je vse res. Vem, ker sem bil tam (tudi moja bivša je imela probleme sama s sabo).
Pri intimnih zadevah med dvema človekoma ima oddajanje energije zelo veliko. Iz napisanega mi je jasno, da imata tudi seksualne probleme. Najbrž zaradi slabega odnosa do svojega lastnega telesa ne uživaš prav povsem sproščeno v vajinih igricah. Moti te:”Kaj pa če bo videl kako se trese salo?”. Če se ne boš vzela v roke imata črno prihodnost. Po malo manj črnem scenariju te bo pustil po letu ali dveh in boš jokala, jokala, jokala. Po zelo črnem bosta naredila otroke, hišo,… ampak ti še vedno ne boš srečna, ker je sreča v nas samih. Obveznosti pa bodo tvoje stanje samo še poslabšale. Potem se bosta pa pri 40. dolgo in mučno ločevala…
Imaš samo eno pot ven. Začni se imeti rada in naredi kaj zase. Vsak dan sprva vsaj nekaj malega – npr. eno uro zmerne hoje po bližnjem gozdiču. Potem pa vedno več. Telesna aktivnost bo izboljšala tvojo celostno – psihofizično kondicijo. Odpadla bo tudi kakšna kilca, telo se bo preoblikovalo. Počasi boš bolj zadovoljna. Počasi boš vse bolj in bolj sproščena. Morda boš kdaj oblekla krilo in mu naredila veselje (moški imamo zelo radi ženske v krilih, ker nam burijo domišljijo / kratka, ki jih lahko lepo potisneš navzgor ali pa zelo dolga in preklana, kjer ženski samo ko naredi korak pogleda noga ven, mmmm).
Loti se sama sebe, če ne gre drugače lahko za začetek poiščeš tudi kakšno pomoč. In predvsem vztrajaj (mesece in nato vse življenje). On pa ti bo stal ob strani – če pa ne bo, ga pa ti daj na čevelj…
Neža, poslušaj Moškega, ker ti je dobro svetoval.
Nekaj besed ti bom napisala v razmislek. Tudi jaz nisem klasična lepotica, ne manekenka (imam kakšnih pet kil preveč), ne oblačim se po zadnji modi, vendar moj partner še zmeraj misli, da sem najlepša na svetu in moški me, če grem sama ven, še zmeraj opazijo ter tudi osvajajo. Verjetno zato, ker sem samozavestna, ker vem, da sem privlačna, da izžarevam pozitivno energijo itd. Zato me ne moti, da moj partner pogleda kakšno drugo, ker vem, da sem v njegovem srcu jaz.
KO boš bolj samozavestna, boš to čutila tudi ti, če pa se ti bo vseeno zdelo, da bi te takoj pustil zaradi kakšne umetne lepotičke, potem pa boš morala poiskati drugega fanta, a ne?
Pozdravljena!
O nujnosti izgradnje tvoje nove samopodobe so ti ostali že vse lepo razložili. Nihče pa ti ni napisal, da bi ti na tej poti lahko delno pomagal tudi tvoj fant. Že nekaj njegovih (iskrenih!) komplimentov in lepih pogledov (ne samo za drugimi puncami) bi ti najbrž precej pomagalo na tej poti. Ampak imam občutek, da fant ni take vrste. Mene osebno bi takšna “mlačnost” motila in bi slej ko prej podvomila v njegovo iskreno ljubezen. Ljubezen, ki ne obsega le prijateljstva, ampak tudi strast, iskrice. Morda se motim, a razmislek ni odveč. Vso srečo ti želim!