Najdi forum

Pozdravljeni!

…zadnje čase me vedno bolj mori neka stvar – prsi, bolje rečeno velikost prsi. To se stopnjuje že nekaj let … zdaj je na višku…
Pa to ni samo neko nezadovoljstvo nad velikostjo, značilno za večino žensk…
Grozno je! Tudi meni dela problem sicervelikost – bolje rečeno skladnost prsi. Leva dojka se razlikuje od desne … in to močno! za skoraj polovico, malo manj je večja.
Premišljevala sem o plastični operaciji, pa to stane okrog 600 000 sit, denarja nimam, to je too much drago.

Najhuje je, ko ljudje opazijo razliko….in kaj rečejo. “poglej, levo joško imaš večjo od desne”…kako to BOLI.
sram me je…

Ampak…ne morem se več gledat, jutri naj bi imela na faksu predstavitev – pa jo NE morem imet, ker se grozno pocutim v svojem telesu, tako močno mislim samo na to razliko, da sem popolnoma nesamozavestna.

To ni vse… cel dan probavam majčke…da bi nekako zakrila…a še vedno vidim RAZLIKO.

In s fantom ne uživam v spolnosti. Probam ga cim prej zadovoljit… da njemu ne dam časa, za raziskovanje mojega telesa.

Morje odpade, sploh kopalke…kjer je razlika še bolj očitna.

Vem, da so samo prsi…ampak postale so moj glavni problem. Vir nesamozavesti…
ne vem kaj naj naredim…

vem, da je stvar premostljiva z operacijo, ampak od kje naj potegnem ves ta denar …

pa samo prsi so. Ampak, telo je telo. In ne vem kaj naj naredim z njim.

Pozdravljena!

Kompleks zaradi neskladnih prsi vam predstavlja velik problem, okoli katerega se trenutno vrtijo vse vaše misli. Zavedajte se, da to kar se dogaja v vaši glavi, to kako doživljate svojo telesno podobo in kako ocenjujete odzive drugih ni objektivna resničnost. Verjamem, da so vaše prsi različne velike. Vendar ta razlika v določeni meri obstaja pri vseh ženskah. Ljudje smo enkratna stvaritev in vsi imamo neke posebnosti, ki pa jih pri drugih ne opazimo, ampak le pri sebi. In če nas to prične moriti, tako kot se dogaja vam, bomo vedno, ko se bomo pogledali v ogledalo gledali samo v to posebnost in lahko da bo dobila pretirane razsežnosti. Lahko pa se odločimo, da bomo svoje telo sprejemali tako kot je z vsemi posebnostmi. Za zgled si lahko vzamemo ženske, ki so obolele za rakom na dojki in so jim jo zato odstranili. Tudi če so brez ene dojke, lahko živijo polno življenje in še vedno ostanejo privlačne. Telesna privlačnost ni v tem, da imamo enaki dojki, ampak v veliko drugih stvareh. Najprej pa moramo biti všeč sami sebi. Svojih partnerjev ne moremo “zapeljevati”, če se sramujemo sami sebe.

Zato se mi kot prvo zdi pomembno, da se o svojih občutkih in skrbeh pogovorite s svojim fantom. Kakšne so vaše prsi, je gotovo tudi sam opazil. Pa je še vedno z vami. Z vami torej ni zaradi takšnih ali drugačnih prsi, ampak ker vas ima rad in se mi zdite privlačna. On vam lahko pomaga pri sprejemanju svojega telesa. In skozi pogovor se lahko tudi odločita, če se vama bo zdelo vredno, da bosta skupaj zbrala denar za operacijo.

Zaradi drugih ljudi pa si lahko kupite takšen podložen modrček, pri katerem podloga ni zašita in jo lahko pri eni košarici daste ven, pri drugi pa jo pustite.

Dokler ne zberete 600.000, vam torej predlagam, da zamenjate merilo s katerim ocenjujete svojo podobo in sebe nasploh. Ste namreč veliko več kot samo zunanja podoba. Veliko bolj pomembna je osebnost. Lepota prihaja od znotraj.

Neenako velike prsi niso tako huda stvar. Čeprav pa vašega problema nočem minimalizirati, saj je svet takšen, da nas sili k iskanju popolnosti zunanje podobe. In zato ni enostavno, ko opazimo pri sebi kaj, kar ne ustreza standardom. Verjamem pa, da boste uspela preseči to in sprejeti neenakost svojih prsi, vsaj dokler ni možnosti za operacijo.

Jana Metelko Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21, <http://pelikan.karitas.si/materinski_domovi.htm>

Sama svoje pomiselke in nesprejemanje svojih delov telesa rešim z besedami: konkretno se včasih žrem zaradi povešenih prsi, po dveh dojenjih: Kaj vse bi dala ženska, kateri so zaradi raka odstranili dojki, da bi imela zdravi in povešeni dojki in nobenega strahu nad seboj, kdaj se bolezen spet pojavi? Meni odleže! Moji sta, kakršni koli že sta! In, če mojemu partnerju nista všeč, njegov problem. Sem kakršna sem, če me ima rad, mu bo ta moja pomanjkljivost nepomembna.
Srečno!

Pozdravljena!

Mislim, da bi se dalo tvojo težavo rešiti na naslednji način. Operacije odpade, ker je predraga, pa tudi mislim, da to morda ni “najlažja” rešitev. Bolje bi bilo, da stopiš do zdravnika in da se dogovoriš za protezo – nekakšen silikonski vložek, ki si ga vstaviš pod modrc in prav nihče ne bo opazil razlike. Tudi če boš v kopalkah ne! Ta vložek ni kar poljuben, ampak ti naredijo takšnega po meri, da je stvar res dobra. Tudi moja prijateljica ima veliko razliko med obema dojkama in je na ta način rešila zadevo. Poleg tega te proteze nosijo ženske, ki so jih eno dojko morali odstraniti (zaradi raka) in tako še naprej izgledajo dobro in se sploh ne vidi ničesar.

Upam, da sem ti malo pomagala. Po mojem je boljše to, kot pa da greš pod nož. Poleg tega ni vse v prsih, ampak v glavi.

Naj ti povem le eno stvar. Bodi srečna, da so tvoje prsi zdrave, kajti če bi imela najlepše in najbolj polne prsi ter raka na prsih bi bilo pa HUDO. Če pa bi tvoje pri fanta odvrnile od tebe in zmanjšale privlačnost med vama, ni pravi zate. Odkrito se pogovori z jim, kjati VERJEMI, da ima vsak od nas vsaj eno hibo, ki ga moti. Ne meni se za druge-si edina taka na svetu, tvoj nos, voje očke in tvoje prsi so edinstvene. Zabavaj se z njimi, da sta to tvoja bisera-eden večji eden manjši.

Obstaja pa še en način, ki pa ga dopolnjuj z zgoraj napisaim-MASIRAJ MANJŠO (gnetenje pomaga!)

Vedi, da si lepa ne glede koliko hib imaš in vsaj enemu na tem čarobnem svetu boš v celoti všeč taka kot s svojo hibo in nešteto drugih tvojih lastnosti

Uživaj življenje!

Škoda časa za te skrbi. Kupuj modrčke z vstavljenimi blazinicami in daj obe blazinici na eno stran. Trakce si enkomerno naravnaj in vse bo OK.v H/M.

Toliko dela imaš s svojimi prsmi, da si fanta niti dobro ne ogledaš. Vsi smo malo asimetrični. Prereži samo sliko svojega obraza na pol in sestavi isti polovici. Boš videla čisto drugi dve osebi.

Ko boš nekoč dojila, daj otroku 2x iz manjše in 1x iz večje, pa ju boš poravnala.

Kdor ti kaj rečem je otročji ali pa svoje komplekse zdravi na tuj račun.
Bodi samozavestna in ponosna takšna kot si! Čudovita!

Nekako se mi dozdeva,da ženske,ki še neke velike razlike med prsmi niso videle,ne razumejo stiske,ki jo doživljajo tiste,ki imajo to težavo. Hvala bogu,moje so ok-vendar pa imam sestro,ki je stara 15 let, dokaj razvita je že in ima eno prso veliko nekje za št.75 b,druge pa skorajda ni! ne mi rečt,da naj bo otrok,v puberteti-najstnica,ki že itak vidi na celem telesu napake,ki jih sploh ni, srečna,ker nima raka ali kaj podbnega! To je vsekakor težava in velika težava-v šoli so se ji fantje norčevali iz tega,kljub podloženim modrcom je razlika očitna, kaj šele res, v kopalkah.

Njej je sicer zdravnica rekla, da mora počakati do 18 let,potem pa bi ji mogoče zdravstvo nekaj prispevalo k operaciji ali zmanjšanju ene ali povečanju druge.
Kaj bo ne vem, vem pa,da ji je zaradi tega zelo hudo!

New Report

Close