komolec
pozdravljeni!
star sem šestnajst let in se aktivno okvarjam s hokejom. v moji športni karieri me že ves čas spremljajo št. poškodbe. kot prvo so mi tri leta nazaj ugotovili da imam osgood schlaterjev sindrom katerega sm po mojem mnenju že dobro saniral. sedaj pa se vbadam s težavami vrata in komolca. v vratu me na vsake toliko časa zgrabi blaga bolečina po kateri si moram “popokati” vrat drugače me še naprej boli. hujši problem je komolec v katerem mi že lep čas nekaj preskakuje bodisi kita bodisi živec. menim da se mi je enkrat v preteklosti to zgodilo zaradi padca na komolec katerih je pri hokeju ogromno. sicer neke občutne bolečine ni vendar je občutek zelo nelagoden in vsakič ko delam razne vaje npr. sklece mi leva roka na kateri je problem klecne. to poškodbo imam že kar lep čas in me zanima vzrok za to. nekateri mi pravijo da je to teniški komolec vendar berem da je pri njemu prisotne veliko več bolečine. drugi mi pravijo da je to le od rasti. nekje sem pa prebral da je to živec ki skače iz kanala in se da rešiti le z operacijo katera pa naj bi bila tvegana.
prosim pomagajte!
Lep pozdrav in hvala za odgovor že v naprej!
Rokherr
Pozdravljeni,
to so po vsej verjetnosti spremembe, posledice hitre rasti. Nobenega razloga ne vidim za kakršen koli operativni poseg. Sumim pa, da sta težavi povezani – vratni del hrbtenice in komolec – zaradi razdraženosti živčnega pleteža v predelu vratu, se bolečina seli v področje komolca. Predvidevam, da gre za t.i. cervikobrahialgijo, pri čemer je komolec reflektorna težava.
S tehnikami manualne medicine podobne težave zelo uspešno zdravimo. Priporočam vam, da vas starši naročijo na pregled v eno od naših ordinacij, kjer bomo na podlagi klinične slike lahko bolj natančno svetovali glede možnosti nadaljnjega zdravljenja.
Posredujem vam kontaktne podatke za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,