Komisija zaključila bolniško
Mene je komisija poslala delat, ko sem še ležala v bolnici. Napisala sem pritožbo. Ker so jo tako dolgo reševali sem potem res šla delat in nekega dne me šef pokliče v pisarno in me vpraša, kaj se grem, saj je dobil pošto s komisije, da sem še cel teden v bolniški, jaz pa sem bila že par dni v službi. tako da včasih res pojma nimajo.
Od kje ti veš (če nisi ti tista, ki je ponovno v bolniški), da je razlog bolniške isti?
Na bolniškem listu ne piše, na mnenju komisije ne piše, zaposleni ni dolžan tega povedati … da je recidiv istega vzroka, pa je na bolniškem listu označeno le v primeru, da je ponovna bolniška prej kot pa v 10 dnevih po zaključku prejšnje.
Ker imam ogromno izkušenj glede teh bolnišk oz. komisije. Tako so sedaj naredili po novem. Npr, če si ti zlomiš roko ali nogo, ali, če imaš operacijo itd. komisija ti odobri bolniško npr. 2. meseca za kolikor v tem času se lahko pozdraviš in ti ne bo podaljšala bolniške zagotovo ne. Lahko pa greš ponovno po bolniško cca. 10. dni po zaključeni bolniški, da ti lahko tvoj zdravnik odpre bolniško, če bi pa prišla npr. čez eden ali dva dni nato tvoj osebni zdravnik mora ponovno priložilti tvoje izvide za odobritev bolniške, ampak ponavadi ne odobrijo. Toliko. No, na srečo jaz nisem imela slabe izkušnje glede naše komisije in nikoli mi niso komplicirali je šlo vse kot po tekočem traku tako, da skoraj ne morem verjeti, ko večina ljudi se pritožuje na to našo komisijo.
Moj sklep, če si malo deloholik in ti zdravnik predlaga en teden počitka, bolovanja in bi rad šel na delovno mesto in po tem tednu greš vseeno delat ker si “malo boljši” in na dalovnem mestu ugotoviš, da ne bo šlo, da te še vedno boli in da ne boš zmogel, ter greš nazaj k zdravniku ‘pojamrat”, bo tvoj predlog že obravnavala komisija.
poanta zgodbe je, da bodi len, ne sili delat in raje ostani še kakšen dan doma na bolovanju, kot da te potem prisilijo it delat, da se še naprej poskoduješ, napraviš več škode kot koristi samemu sebi. Ja, res dober sistem imamo.
Pozdravljeni, sama imam dobre in slabe izkušnje s komisijo,Zdi se mi , da včasih sploh ne preučijo cele medicinske dokumentacije, zato zaključijo bolniški stalež, kljub izvidom, ki so priloženi. Sama sem se večkrat pritožila na odgovor zk, torej sklep, potem pa čakala na njihov odgovor od 14 dni do 1 meseca ali več,Vmes se zmenim v službi, da nisem sposobna opravljati dela, torej ostanem doma, s tem, da mi nadrejeni pove, da če mi ne odgovorijo pozitivno, dam svoj dopust. V večini mojih pritožb so mi odobrili bolniško, se je pa že zgodilo, da ni bilo odobreno potem sem dala svoj dopust, seveda, če ga imamo… Šla sem v službo , bili so časi, ko sem komaj zdržala 8ur, vendar drugače ni šlo. Po nekaj dneh sem ponovno šla k zdravniku, ki je ponovno dal dokumentacojo na komisijo, saj je videl, da nisem sposobna hoditi v službo. No, dobim odgovor in je pozitiven, to pomeni, da mi ponovno odobrijo bolniški stalež. Zato mi resnično ni jasno, zakaj ta ista komisija zaključi bs, nato pa ti na osnovi iste medicinske dokumentacije ponovno odpre bs.Pritožiti se ni greh, če meniš, da ne moreš opravljati svojega dela, je pa res, da pri vsemu temu, izgubiš veliko živcev, lep pozdrav vsem, ki imajo podobne težave.