Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Žalovanje in slovo Komentar na temo prokleta amniocinteza

Komentar na temo prokleta amniocinteza

Spoštovane uproabnice,

vem, da vam je ob izgubi zelo težko, zato smo tudi dali na splet forum, kjer se lahko potolažite ob izgubi otroka, Lahko se zjokate izpoveste, lahko pomili volji objokujete in temu je to namenjeno.

Ni pa to javna tabla, kjer lahko , mi seveda anonimno, javno linčamo kogarkoli.

V tem primeru, obstajajo načini, da se pokažejo obe plati medalje. Seveda ne vem, kakšne so bile, videli smo samo eno in samo eno obtožbo in ogromno kritik, kaj je zrelo za tožbo. Ali je upravičeno ali ne, mi nismo tukaj zato, da bi sodili.

V primeru, da nekoga javno obsodite, lepo prosim, če se tudi jasno in glasno predstavite. Tako bomo skupaj preverili tudi drugo plat tega dogodka.

Seveda ste močno prizadeti, jasno, da vas vse moti, nervira in jasno, da so vsi počeli nekaj narobe, ker ste vi veliko bolj kot drugi čustveno navezani na ta dogodek in to kar se lahko ne bi zgodilo.

Ne misliti, da koga zagovarjam, ampak ne moremo soditi, če ne vidimo in preberemo druge plati zgodbe, se bom pa zagotovo o tem tudi prepričal.

In glede na to, da sem vam dovolil to javno objavo in enostransko obsodbo, bom sedaj dobil jaz tožbo, zaradi namerne diskreditacije javne osebe.

Drage mamice in starši, obžalujte in objokujte, vendar ne v svoji žalosti postati besne in maščevalne, dokler ne veste celotne zgodbe.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Spoštovani G. Primož
Prebrala sem Vaš komentar in zelo mi je žal,da je do tega moralo priti.
Iskreno se opravičujem,Vam in gospodu katerega sem po nepotrebnem imenovala.Ta forum je za starše,ki žalujejo a ne za obtožbe.
Žal mi je,da se je večina odločila za obtožbe a ne za žalovanje.
Zelo težko je,ko izgubite otroka in,ko iščete odgovore pa Vam medicinsko osebje reče,da je za to nesrečo verjetno kriv poseg.Na koncu pa niti izvida ne dobim.V tej žalosti i sovražtvu sem imenovala gospoda,kateri je še najmanj kriv za vse.Jaz verjamem,da je ta Zdravnik opravil vse,kar je bilo mogoče za naredit v tem trenutku.Na koncu se še enkrat opravičujem, Vam
G. Zdravniku in vsem na tem forumu in upam,da bo tale forum spet postal Forum za žalovanje,kjer bomo jokali za našimi Angelčki.

Pozdrav, Ana

Ana,

tudi meni je hudo za tem kar ste prestajali in tudi za izgubo. Mi bomo že prenesli in se pogovorili, za mene ne skrbite, upam, da boste lahko tudi vi sprejeli in živeli dalje. Mi bomo lažje pozabili, vi veliko težje. Res pa prosim, naj ostane ta forum, forum za žalovanje. V življenju ni vse rožnato, še zdaleč ne.

Ko vam bo hudo, se kar zjočite, saj temu je namenjeno.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Spoštovani g. Primož,

se strinjam z vami, da ima vsaka plat medalje dve strani in, da je potrebno pogledati obe plati. Mogoče je sam email res malce grdo obravnaval določenega zdravnika, je pa tudi v vseh nadaljnih mailih določen zdravnik nastopal v ne najbolj rožnati luči. Mislim, da je problem v odnosu zdravnikov do pacientov. Nekateri so takšni, kot si človek lahko samo želi. Drugi pa so popolnoma vzvišeni, da ne rečem nesramni in se do pacienta obnašajo kot, da ne zna do pet štet.
Tukaj nastane problem, ker se določeni ne znajo vsaj malce vživeti v kožo bolnika, prisluhniti in poskušati pomagati. Saj je logično, da niso vsevedni in, da so jim določene stvari neznanke. Obnašajo pa se kot, da vse vejo in, da so popolnoma nezmotljivi in nedotakljivi.

P.S. Še enkrat poudarjam, da je veliko zdravnikov super, jih je pa žal še zmeraj vseeno veliko preveč med tistimi drugimi.

LP Neja

prepričan sem, da lahko na primeren način in skupaj, spremenimo tudi ta odnos. vendar moramo s takšnim načinom najprej začeti tudi mi sami.

drugače se pa strinjam z vami, tako kot bi lahko rekel. So vsi policaji res dobri in pšteni, kaj pa vsi sodniki…kaj pa vsi župniki…???

ZAčnimo počasi in vstrajno. Po kaplicah.

primož

Veste kaj, Primož?

Najprej iskrena hvala, ker ste omogočili te strani.
Strinjam se, da niso namenjene javnemu linču in enostranskemu in morda krivičnemu obsojanju.
Tu pa je moje osebno mnenje o vaši reakciji:
1. Ne razumem vaše jeze.
2. Kje ste vzeli merila za žalovanje?
3. Zakaj se ni prizadeti sam oglasil na teh straneh in predstavil svojo plat oz. zahteval pojasnila kar tu?
4. Ali ste si prebrali ustavo? Poznate človekove pravice?
5. Prav nič nas “vse” ne moti in nervira. Oprostite, pojma nimate o tem.
6. Žal mi je, da se morate soočiti z nečim neprijetnim, za kar VI NISTE KRIVI.
7. Bodite uvidevni in umaknite defaultni podpis “Srečnga pa zdravga”, saj nismo v gostilni.

Pa brez zamere, in z veseljem bom posredovala svoje podatke, ko mi boste vi dali svoj e-naslov.

S spoštovanjem,
eli

Hvala, eli, za tole pisanje. Kar skala mi je padla z duše. Samo zaploskam lahko tvojim besedam.

Primož, midva sva se že osebno spoznala, zato ti lahko veliko stvari povem tudi osebno (t.j. v obraz), ampak žal ne verjamem, da boš določene vidike sploh razumel… Pa brez zamere.

Zato pač MON (še posebej TALE forum!) zame ni več forum, kjer bi našla varnost in razumevanje, ampak le sredstvo za razbijanje dolgčasa (če je človek na bolniški, se je treba zamotiti) oz. občasno za iskanje določenih informacij, ker je frekvenca ljudi res velika.

Pozdravljen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Eli, ni kaj dodati.

Rada bi ti le povedala, da ne pričakuj pametnega odgovora, ki te bo zadovoljil. Vse, kar bo napisano, bo le prazno opravičevanje, pisanje o tem, koliko ljudem pomaga ta forum, po drugi strani posipavanje s pepelom, pisanje nekih globokoumnih puhljic, ki jih uporabljajo ljudje, ki nimajo kaj pametnega napisat.

Enkrat sem se ogorčena oglasila na nekem drugem forumu, pa ni bilo čisto nič drugega, kot le jaz, jaz, jaz… pa še en kup uporabnic sem razjezila, ker sem si drznila dregnit vanj.
Te pa popolnoma razumem, samo s časom ugotoviš, da nima smisla.

Mislim, da je prav, da odgovorim na vprašanja zelo direktno in brez oparvičevanja in rpaznega govorjenja:

eli napisal:

> Tu pa je moje osebno mnenje o vaši reakciji:
> 1. Ne razumem vaše jeze.

Kje ste opazili mojo jezo, je moje prvo vprašanje, razen to, da sem se oglasil v debati in javno izpisane podatke tudi pobrisal, to se mi ne zdi fer, da se pojavljajo. Ustava ja? Ali je bila tole torej anonimna prijava dotične osebe. Pravila na našem sistemu so jasna, javno lilčanje samo v primeru, da se tudi mi predstavimo, če je tako, potem ni treba napisati tukaj, ampak prijavo podajte na pristojne službe ali ministrstvo.

> 2. Kje ste vzeli merila za žalovanje?

meril za žalovanje ni, zato lahko napišete in žalujete pomjili volji, žalovanje pa ni nekoga obsojanje

> 3. Zakaj se ni prizadeti sam oglasil na teh straneh in
> predstavil svojo plat oz. zahteval pojasnila kar tu?

Prizadeti ni bil prizadeti, ampak je mene opozoril na dogajanje in mi povedal svojo plat zgodbe, zato sem se odločil, da bom mirno pobrisal in nikogar obsojal, nisem postavljan tukaj za obsojanje. Še vedno pa so pripravljeni napisati svojo plat zgodbe, samo ne vem, če bo vsak z njo zadovoljen. Z eno potezo naredimo lahko še več žalosti. Vam bo morda vseeno, tistemu, ki pa je zadevo sprožil pa verjetno ne. Mislim, da je tudi ANA dodala odgovor, pa en vem, če ste si ga dobro prebrali: Citiram: sem imenovala gospoda,kateri je še najmanj kriv za vse.

> 4. Ali ste si prebrali ustavo? Poznate človekove pravice?

Ne nisem prebral ustavo v celoti in tudi človekovih pravic ne poznam v celoti. Lahko pa mi razložite, če ste prebrali ustavo in poznate človekove pravice, kje so bile kršene in zlorabljena ustava.

> 5. Prav nič nas “vse” ne moti in nervira. Oprostite, pojma
> nimate o tem.

O žalovanju ob izgubi otroka res nimam nobenega pojma. Se pa trudim, da bi vas razumel, tako tudi nasprotno stran.

> 6. Žal mi je, da se morate soočiti z nečim neprijetnim, za kar
> VI NISTE KRIVI.

Moram se, za to sem se odločil.

> 7. Bodite uvidevni in umaknite defaultni podpis “Srečnga pa
> zdravga”, saj nismo v gostilni.

Hvala za opozorilo, tukaj res ne paše.

>
> Pa brez zamere, in z veseljem bom posredovala svoje podatke, ko
> mi boste vi dali svoj e-naslov.

vse moje podatke pa imate in očitno se niste potrudili, da bi jih poiskali in poizvedeli kaj piše v naših pravilih. Toliko o poznavanju ustave med.over.net-ovih pravic in dolžnostih. Vsaka plat medalje ima res dve strani.

S spostovanjem Primož

Špelin@,

res te bom težko razume, ampak spet sva pri dveh plateh, boš lahko ti mene razumela.

če pa je zate tale forum, samo za razbijanje dolgčasa: Citiram: Zato pač MON (še posebej TALE forum!) zame ni več forum, kjer bi našla varnost in razumevanje, ampak le sredstvo za razbijanje dolgčasa (če je človek na bolniški, se je treba zamotiti) oz. občasno za iskanje določenih informacij, ker je frekvenca ljudi res velika.

ne razumem kaj pričakuješ od MON-a. So tisti, ki se veselijo rojstva in so tisti, ki so žalostni zaradi nerojstva ali nezmožnosti.
Radi bi vsem ustregli, smo računalničarji in ni naše delo ocenjevati, kdo je kriv in kdo ne, prav tako ne morem soditi. Lahko pa pobrišem podatke, če tožnik svoji ne navede.

zakaj pa je to napisal, je že druga plat zgodbe in verjemite, da so prebrali vaše odzive, če menite, da se niso oglasili. KLajti če ne bi, jaz ne bi dobil maila in ne bi dobil druge plati medalje.

Primož

Primož, hvala za vaš odgovor! (…malo žolča ste pa vseeno zlili gor…)

Sem “ona”: Eli je Arlene Lovrečič Mikac iz Izole.
Ni mi potrebna anonimnost, ker pišem to, kar mislim in niso še ustanovili sodišča, ki bi me prepričalo drugače, vsaj glede na teh straneh napisanih dejstev – z moje strani.

Ne bom se prerekala z vami, ker to ni potrebno.

Čutim se dolžno zaščititi tiste mamice, ki gredo skozi pekel in se srečujejo s takimi nemogočimi situacijami in komentarji, v svoji bolečini pa nimajo moči, da bi se uprle ali odzvale.
Nimamo nikakršne pristojne institucije, ki bi se resnično zavzela za nas (ne mislim na neprofitne organizacije ali društva), vsaj na naših koncih ne.
Verjamem, da je drugod podobno.

Ravno zaradi tega, ker se nam ta različna soočanja dogajajo v stanju šoka, si nas marsikdo lahko “privošči”. Redkokatera mamica ali očka imata takrat dovolj moči, da se odzoveta in zahtevata svoje pravice. Sploh jih ne poznajo!
Zdravstvo in sociala pa pogrneta na polni črti, z le redkimi izjemami.

Glede ustave in pravic pa imate prav, kdo jih sploh še upošteva.

To si dovolim govoriti zato, ker sem štirikrat mamica, dvakrat srečna, dvakrat nesrečna. Poznam obe plati, reakcije ob pozitivnih in negativnih dogodkih.
Res je, da se časi spreminjajo in da so se res nekatere stvari uredile. vendar je pot do sprejemljivega še dolga.

Marsikaj je potrebno spremeniti, večina ušes ima prepih ali pa se konča pri denarju in nemalokrat pri človeški plitkosti.

Vaš zavod je pomislil na nas, za kar smo vam hvaležni, kljub omejitvam, ki jih forum postavlja.
Prosim vas, ne govorite nam, kako naj žalujemo. Raje se zavzemite za nas.
Res ne morete vedeti, kako se počutimo in upam, da vam tudi nikoli, res nikoli, ne bo potrebno vedeti.

Želim vam veliko delovnih uspehov v prihodnje, ker si to za svoj trud tudi zaslužite.

Resnično lep pozdrav!

eli

P.S.: Slika je lepa, pixli v izobilju, vašega direktnega e-maila pa še vedno ne vidim. Sorry, bo pa za drugič!

Pred tremi leti sem izgubila v 21. tednu nosečnosti otroka. Bila je prekinitev nosečnosti, zaradi razvojnih napak. Ginekologinjo sem v začetku veliko opozarjala, da je nekaj narobe, saj me je zelo bolel trebuh, da skoraj nisem več mogla hodit. Ko me je končno ultrazvočno pregledala, ugotovi, da nič ni v redu. Ob novici, da bo moj otrok moral umreti me je tako nadrla, da sem za to vse sama kriva, ker imam prekomerno težo, da se takšnim to pogosto dogaja…Takrat sem tako jokala, da se nisem niti zavedala, kaj se dogaja, pa še sama sem bila. Hvala bogu, da ko sem prišla v bolnico, je bila tam čisto druga zgodba. Osebje, zdravniki so bili do mene zelo korektni in prijazni. Vse so mi razložili, da se to pač dogaja, pogosto pa vzroka ne poznajo. Med nosečnostjo nisem imela nobene težave, niti povečanega krvnega tlaka, tako da so bili njeni očitki več kot neutemeljeni. Kasneje sem bila na njo takoo jezna in še danes sem, da bi najraje njeno ime z mojo zgodbo nalepla na plakate po vsej Sloveniji. Ne vem kaj bi storila, če bi jo kje srečala, pridejo trenutki, ko ima človek željo po fizičnem obračunavanjem. Zdravniki pri nas definitivno izkoriščajo dejstvo, da jih je premalo. Veliko je takšnih zdravnikov, ki niso vredni tega naziva, vendar ne toliko zaradi neznanja, ampak svoje zvišenosti in arogance. Ob vsej jezi sem pa zmeraj ostala trezna in nikoli javno komentirala njenega imena, razen v kakšnih zdravniških čakalnicah. Sicer pa tudi brez tega foruma ženske vemo, kateri zdravniki so v redu in kateri ne.
Jaz se strinjam, da se ne sme koga kar tako javno obrekovati. Zmeraj sta dve plati zgodbe, verjetno tudi pri moji. Strinjam se s Primožom o vsem, kar je napisal. Zagotovo Primož s svojimi besedami niste izražali svoje jeze, vsaj jaz je nisem opazila. Tudi neumno je, da bi lahko tukaj zdravnike obrekovali, oni pa bi z nami razpravljali. Tudi oni imajo ustavne pravice. Po prebiranju sem ugotovila, da je bila kršena samo temu zdravniku, kolikor jaz poznam ustavo. Svoboda govora ima v tem primeru omejitve. Primož, hvala vam za te strani, ZELO so mi pomagale, da sem prebolela svojo izgubo in vam v tolažbo, jaz nisem videla v nobenem vašem postu nič žaljivega in nekorektnega. Tudi vaš podpis me ne moti, saj tudi ob dejstvu o izgubi je potrebno živeti dalje in se kdaj pa kdaj še nasmejati. Kar tako naprej delajte in nam ohranite te strani, saj s tem veliko pomagate mnogim!

PS. Nehajmo se kregati o tej zadevi, kdo ima prav in kdo ne, ker strani niso namejene temu, prav tako pa tudi ne obrekovanju z imeni.

N.

New Report

Close