Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje kombinacija zdravil in dopolnil

kombinacija zdravil in dopolnil

Pozdravljeni

Imam antibiotik Doxy 100, pa me zanima, če lahko, ne sicer ob istem času, jemljem Magnezij šumeče tablete in Fitoval kapsule. Je poleg antibiotika potrebno vzeti Linex in koliko? Kakšen razpored tekom dneva zgoraj navedenih stvari mi svetujete?

hvala

Spoštovani!

Poleg antibiotika Doxy, lahko jemljete tudi magnezij in Fitoval kapsule. Poskrbite le, da bo med uživanjem antibiotika ter ostalih prehranskih dopolnil (magnezij in Fitoval) minilo minimalno 3-4 ure.
Ker antibiotiki poleg škodljivih, uničujejo tudi koristne bakterije in na ta način porušijo zdravo črevesno floro, je seveda smiselno sočasno uživati tudi probiotike. Svetujem uživanje Linexa 2 x dnevno po 1-2 kapsuli. Tudi antibiotika in probiotika ne smete jemati istočasno. Svetujemo presledek – nekako 3-4 ure.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

91 letna mati je zbolela za Alzheimerjevo boleznijo s kasnim začetkom.Zdravi se tudi za primarno arterijsko hipertenzijo. Zdravila, ki jih trenutno jemlje so: Kornam, Tarka in Tertensif ter Sanval, Torendo in Paroxat. Kljub temu da se odično “drži”, sta stanje in prognoza povsem jasna. Ker bi ji želel stanje, v kolikor je to sploh mogoče, lajšati, me zanima, ali bi ji jemanje K.H.3 (Gerovital-Procainhydroclorid + haematoporphyrin) lahko, glede na druga zdravila, škodovalo. S samim preparatom imam sam izredno dobre izkušnje, pred leti ga je jemala tudi ona in to brez problemov.
Hvala za nasvet in lep pozdrav.

Spoštovani!

Menim, da je o morebitnih koristih in tveganjih uporabe omenjenega pripravka premalo znanega, zato njegovo uporabo odsvetujem.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Spoštovani,

z leti se mi je nabral cel spisek zdravil in mislim, da različni zdravniki sploh ne kontrolirajo dovolj njihovega medsebojnega delovanja.

Za sladkorno imam kombinacijo:
inzulin Lantus
Novonorm 2mg 3 x dnevno 2 tableti
Glucophage 850 mg 3 x dnevno
Forxiga 10 mg 1 x dnevno

holesterol
Rosuvastatin

visok pritisk
Bioprexanil 5 mg 1x
Bioprexanil Combo 5 mg 1x
Lercapress 1 tabletka

depresija
Cipralex 1/2 tabletke

občasno alergija
Claritine
pršilo za nos Flexinase
kapljice za oči Spersallerg

imam tudi povišan očesni pritisk, vendar sem brez zdravil in imam MIreno

Karkoli se mi pojavi, zdravnik predpiše zdravilo in zdi se mi, da si zatiskamo oči, da imajo določene bolezni korenine v stresu in se jih ne da pozdraviti z zdravili.
Meni se spisek iz leta v leto daljša. Nekje od leta 2004. Sem letnik 1966.

Hvala za odgovore.

Spoštovani!

O ustreznosti in smiselnosti kombinacije uporabljenih zdravil vam ne morem svetovati preko interneta. Minimalno kar je potrebno, da vam lahko kvalitetno svetujem je temeljitejši pogovor.

Zato vam svetujem, da se oglasite v vaši lekarni in poprosite, da vam farmacevt izvede pregled terapije. Vse več farmacevtov je v lekarnah, ki izvajajo omenjeno storitev, zato mislim, da s tem ne bi smela imeti težav.

V kolikor želite, pa se lahko za pregled in svetovanje oglasite tudi pri meni, v Lekarni Fužini.

Lepo vas pozdravljam,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Pozdravljeni.

Danes sem bil pri zdravnici, kjer sem zaradi močne kožne alergije dobil Medrol in Claritin. Prebral sem, da zdravilo medrol lahko vpliva na poslabšanje razpoloženja in depresije. Zanima me, ali je zdravilo Medrol združljivo z zdraviloma Venlafaksin in Coaxil.

Hvala za odgovor.

Spoštovani,
zdravilo Medrol lahko jemljete skupaj z Venlafaksin-om in Coaxil-om. Med neželenimi učinki Medrola je res naveden pojav depresije, vendar se pri kratkotrajnemu zdravljenju, za kar najbrž v vašem primeru gre, redko izrazi. Predlagam, da mirno nadaljujete s predpisano terapijo, če pa bi slučajno prišlo do poslabšanja razpoloženja, se posvetujte z zdravnikom.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

jemljem zdravilo Arcoxia 90mg, zanima me ali ima kak učinek na kontracepcijo, konkretno Stedril-m? če ja, v kolikšni meri recimo?
Hvala!

Spoštovani!
Do interakcij med obema zdraviloma ne prihaja,učinkovitost ostaja nespremenjena.
Lahko pa se poveča verjetnost neželjenega učinka venske tromboembolije.Zato previdnost ni odveč in vam svetujem dodaten pogovor z vašim zdravnikom in ginekologom,ki poznajo vaše zdravstveno stanje.lp

Suzana Taseska, mag. farm.

Ali lahko zraven paroxat 20 ki ga jemljem zjutraj vzamem antibiotik sumamed? Hvala za vaš odgovor lp

New Report

Close