Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca kombinacija zdravil

kombinacija zdravil

Po operaciji kolena so mi dali Zaldiar, Ibuprofen 600 in Analgin. Zdaj me pa zanima, kako lahko kombiniram, zjutraj in čez dan so najbolj močne bolečine zaradi izvajanja vaj, hoje in sicer zjutraj od 7 do 7.30 vzamem Ibuprofen 600 in Zaldiar, čez 4 ure spet Zaldiar ali Analgin, popoldne ob 17 uri pa bi Analgin ali Ibuprofen 600. Ali je to uredu ali kako je pravilno, ker zdravnica pravi po potrebi, vendar jaz imam 24 ur na dan bolečine.

Hvala in lep pozdrav.

Zdravila so iz različnih skupin in se ne tepejo med seboj in bi jih načeloma lahko jemali neodvisno eno od drugega. Vseeno pa predlaganega režima jemanja enostavno ne razumem, prav tako ne navodila, da si kar tri analgetike (oz 4, ker sta v zaldiarju tramadol in paracetamol) odmerjate kar sami po lastnih “željah” oz “potrebah”. Osebno se mi zdi veliko bolj smiselno jemanje enega od njih redno v predvidenih intervalih, oz dodatnih na enak način, če ublažitev bolečine ni zadostna. Težko si predstavljam, da si boste to smiselno uspeli skombinirati sami, predlagam, da pokličete svojega zdravnika in naj vam predlaga shemo jemanja.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Ne gre za odmerjanje po lastnih željah, ampak upoštevanje navodil farmacevta in zdravnika, ki je samo predpisal koliko na dan. Na osebnega zdravnika nimam kaj računati, ker nikoli nič ne pove, ampak samo pravi po potrebi. Verjemite najraje ne bi nič vzela, če bi lahko zase poskrbela v normalno sprejemljivih bolečinah.

Jasno, najbolje bi bilo, če ne bi bolelo. Vseeno mislim, da predpis treh analgetikov hkrati z navodilom po potrebi, ni najbolj posrečen. Če ne dobite drugih navodil, jemljite enega, naslednjega dodajte, če po enem ne bo zadostnega olajšanja. Namešanje vseh treh v smislu nekaj zjutraj pa nekaj drugega popoldne, se mi ne zdi najboljši režim jemanja.
Lep dan

POZDRAVLJENI

MOJA MAMA JE V SOBOTO 19.9.15 V DEŽUNI AMBULANTI PREJELA AVELOX 400G ANTIBIOTIKE,KI JIH VZAME VSAKE 24 UR.DANES POPOLDNE BO TRETJIČ.VENDAR JI VROČINA IN POČUTJE NIHA.PAR UR JE BREZ VROČINE,NATO TA NARASTE DO 38 STOPINJ,PA SPET PADE.STARA JE 74 LET IN REDNO PREJEMA LEUKERAN NA 14 DNI,ŽE OD JANUARJA LETOS.LEVKOCITI SE JI IZBOLJŠUJEJO.OD JANUARJA DO AVGUSTAN SO JI PADLI IZ 161 NA 12.JE PA TUDI SLADKORNA BOLNICA IN PREJEMA INZULIN,ATORIS,PREDUCTAL,PRENEVEWEL,CORYOL 2KRAT DNEVNO.VPRAŠALA BI KOLIKO ČASA NAJ POČAKAM,DA ZDRAVILO PRIME.IN KDAJ BI JO BILO SMISELNO PONOVNO PELJATI K ZDRAVNIKU,ČE SE STANJE NE IZBOLJŠA?
HVALA ZA ODGOVOR
IN LEP DA ŽELIM
CECILIJA

Pozdravljeni, ne navajate, za katero bolezen je prejela antibiotično terapijo in ostalo terapijo. Na splošno pa je tretji dan že čas za rezultate zdravljenja z antibiotikom. Dodatno pa glede na to, da je terapijo prejela v dežurni ambulanti, mora na kontrolo k svojemu zdravniku in danes zagotovo ni prezgodaj.
Lep pozdrav

NAJLEPŠE SE ZAHVALJUJEM ZA HITER ODGOVOR.
NARAOČENA JE ZA JURTI ZJUTRAJ PRI SVOJEM ZRAVNIKU.IMA KLL STADI C IN JE TUDI SRČNI BOLNIK.
UPAM NA DOBER RAZPLET.
ŠE ENKRAT HVALA IN LEP DAN ŽELIM

New Report

Close