kombinacija probiotikov GAIA, coliprev kapljic in Lekobeba vetrovnih kapljic
Pozdravljeni,
imam 8 tednov staro hčerko. Prehranjuje se z Aptamil comfort mlekom, enkrat na dan (vedno zjutraj) pa dobi tudi 1 obrok mojega mleka. Počasi so se začeli krčki. Že od rojstva ji vsak dan dajem WAYA kapljice, sedaj ko so se začeli krči pa sem ji začela pred vsakim obrokom dajati tudi vetrovne kapljice in tudi kdaj vmes med hudim jokom. WAYA kappljic mi je zmanjkalo in bomo začeli z GAIA kapljicami, saj se mi zdi da WAYA kapljice ne pomagao kaj dosti. Namreč hčerka ima težave z odvajanjem blata. Ne kaka po tri do štiri dni, potem pa ko kaka je popackana od nog do glave. Njen kakec pa je bolj temno zelen (barva špinače). Naša pediatrinja mi je svetovala Coliprev kapljice in smo jih začeli dajati včeraj.
Zanima me:
1. ali lahko dajem GAIA kapljice in Coliprev kapljice skupaj v flaško pri enem obroku ali bi morala dobiti vsake kapljice posebej pri svoje obroku in ne skupaj?
2. ali lahko poleg obojih kapljic (coliprev in GAIA) med hudimi krči dajem še vedno tudi Lekobeba vetrovne kapljice?
3. ali je zelen kakec kaj zaskrbujoč?
4. Zjutraj prvi obrok jo dojim, zato me zanima koliko Coliprev kapljic ji lahko dam na žličko pred podojem, ker ne vem koliko bo pojedla pri podoju? Namreč v pilu piše, da od 60 -90 mililitrov tekočine dajemo 5 kapljic. Sigurna sem, da poje nekje do 50 mililitro. Je v redu, eč ji dam 2 kapljici? Več se ne upam, da je ne bi kje poredozirala. Je predoziranje Coliprev kapljic sploh možno?
Hvala in lp
Trebušne kolike dojenčkov so spremljevalec otrokovega razvoja in običajno minejo nekako do 3. meseca starosti. So posledica nezrelosti črevesja, s tem neustrezne prebave, večje tvorbe plinov, manjša je poseljenost z laktobacili. običajno poskušamjo z vsem možnim in ko končno najdemo zdravilo, kki je učinkovalo, ugotovimo, da so krči pravzaprav minili sami od sebe.
Kar je preveč, tudi za v čevelj ni dobro. Hočem vam povedati, da dojenčku ni potrebno dajati vseh možnih kapljic, pa kombinacija, pa v isto stekleničko, pa zjutraj probiotik, vmes laktazo (Coliprev), zvečer pa protivetrovne kapljice, kajti od vsega tega kaj dosti vpliva na krče ne bo. Pa še kakšne resnejše zadeve bi spregledali (napenjanje in krči so tudi del klinične slike pri alergiji na KML in s temi sredstvi tega nikakor ne bomo omilili).
Jaz bi vam predlagala le probiotik, laktaza bo mogoče vplivala na boljšo prebavo mleka (ker pomaga cepiti laktozo), ostalo pa bo prinesel razvoj, torej čas.
Če bi otrok slabo pridobival na teži, močno polival in imel bolečine, je potrebno do pediatra in ukrepati.