Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost KOMBINACIJA DOHTARJEV

KOMBINACIJA DOHTARJEV

Drage moje!

Kot vidim ful forsirate dr. Reša. Da ne bo še pri njemu sedaj nastala dolga vrsta (ha, ha, ha).

No, zanima me, ali morda katera od vas celo kombinira dr. Reša in GK Ljubljana? Naprimer, da gre na PCT k Rešu, ostalo opravlja na GK LJ.

Sprašujem zato, ker sem sedaj na Klomifenu. Če sedaj ne bo ratalo, me čakata še 2 meseca jemanja, nato pridejo na vrsto preiskave. In, če je res čakalna doba (napr. za IVF) 8 mesecev, grem 100%-no direktno k Rešu, pa tudi, če se bo potrebno zapufati!

Pozdravček,

Taja

Živjo, Taja!

Jaz grem danes ob 18.00 k dr. Rešu z napotnico na pregled pred inseminacijo.
Če je inseminacija za plačati, grem definitivno na GK, pa čeprav bom mogla počakati.

Lp,
Tašika

Jaz sem bila na GK na HSG in na laparoskopiji, potem sem dobila klomifen, za tri mesece in potem naj bi prišla na pregled in pogovor, kako naprej. Vse skupaj pa gre prepočasi. Če sem se hotela naročit pri svoji zdravnici v Leonišču, so me naročili v najboljšem primeru čez 4 mesece (z doplačilom, da ne bo pomote, sicer bi verjetno čakala še dlje), v najslabšem je trajalo 7 mesecev. Potem je enkrat vmes zbolela, res da so me obvestili, da je ne bo, da nisem zastonj hodila, ampak naročili so me pa ponovno šele čez nekaj mesecev. Jaz ne morem toliko čakat in požirat tolikih razočaranj… Pa vsak dan mlajša tudi nisem. Pa želim si več otrok, ne samo enega, tako da če ne pohitim, me bo mena prehitela. 🙂
Zato sem se zjezila in se odločila, da zamenjam ginekologinjo -šla sem v Postojno, ker… še v času zdravniške stavke, ko sem imela težave in so me na GK odslovili (“noben zdravnik ni dosegljiv, stavkajo”), sem po telefonu za nasvet preklicala vse po vrsti, pomagala pa mi ginekologinja v Postojni, ki me ni nikoli v življenju videla in sploh nisem (bila) njena pacientka. Vzela si je čas in bila je prijazna, tudi razložila mi je stvari… Čez dva dni sem jo klicala in se ji zahvalila za pomoč ter jo vprašala, ali je pripravljena sprejeti me kot svojo pacientko in čez dva dni sem že bila “njena”, opravili sva razgovor, pregled, pokazala sem ji vse izvide, potem sva se pogovorili. Potožila sem, kako gre na GK vse počasi, da se mi od tega že meša, da nimam občutka, da mi kakorkoli pomagajo… pa mi je povedala za dr. Reša. Naslednji dan sem ga poklicala, dobila datum za razgovor čez 10 dni in od takrat dalje je vse ekspresno. Res je, da je treba plačati in da ni poceni, da najino finančno stanje ni rožnato, ampak – če je denar za vse druge “neumnosti”, na primer za avto, potem mora biti tudi za otroka, a ne?! Prej se odpovem avtomobilu kot otroku, kar je po mojem tudi edino normalno. Ampak, poskusila pa bom IVF (če pri Rešu ne bom uspešna) tudi na socialne stroške, vendar bom šla v Maribor. Preden pa pridem tam na vrsto, bom pa (v najslabšem primeru) že opravila 2 postopka.

Ojla!

Na GK se stvari zavlečejo zaradi preiskav. Ko imaš enkrat to poštimano, te dajo na “Komisijo” in potem res ni več čakanja. Vsaj pri meni je bilo tako. Komisija je bila 14 dni po zadnji preiskavi, potem je res trajalo 3 tedne, da so mi poslali obvestilo, z obvestilom pa sem lahko takoj poklicala v prvih dneh M in bila naročena 22 dan ciklusa. Nobenega 8 mesečnega čakanja.
Kar se tiče preiskav, sem čakala na HSG 1 mesec, na lapar. in hister. sem prišla na vrsto takoj v prvem ciklusu po napotitvi ginek….Če hkrati gre na preiskave tudi partner, se da kar hitro spraviti skoz. Jaz sem po lapar. čakala, če bo kaj samo ratalo, zato se je malo zavleklo.
No, na GK nimajo preveč radi, če preiskave opravljaš v drugih ustanovah (sploh spermiogram in kontrolni spermiogram), ker so najbolj sigurni v to, kar sami vidijo.
Če nisi iz Lj., si dobiš napotnico, se naročiš pri enem izmed G., ki se ukvarjajo z neplodnostjo in te on šiba dalje. Res je lahko pri teh G. čakalna doba, vendar mislim, da je tu rešitev samoplačniški pregled, ki stane okoli 5000,00. To pa je kar nekaj manj kot pri dr. rešu, če ima on res sistem, da je potrebno vsak drugi postopek plačati in še zdravila… Ni mi čisto jasno kako to gre. Zavarovalnica ti krije 4 postopke in če ti lahko dr. Reš naredi 2 po teh pravilih, ne vem, zakaj ne bi mogel štirih. Malo preveč “mutno” je to za moj okus. Je pa res, da se stvari izgleda hitreje odvijajo.
Če je bistvena hitrost (kar nič ne pomaga, razen če si stara 42), potem le k Rešu.
Sama se res ne bi odločila tako… Pa ne bi sedaj še o tem.

Veliko uspeha v postopkih vsem..

Ufff, izgleda, da sem jaz imela kar srečo na GK…
LP.

Ja ElaU., imela si očitno izjemno srečo, vsaj po mojih izkušnjah…

Ja, res je. Na GK res ne vidijo radi, da se delajo preiskave zunaj GK. Sama ima ginekologa na GK, mož je šel na spermiogram k dr. Rešu in tudi jaz bom šla na PCT k njemu. Sicer pa imata moj gin. in dr. Reš drug o drugem zelo dobro mnenje, tako da večjih problemov ni.

M.

Mene pa zanima, če katera ve, koliko stane samoplačniški IVF ali inseminacija?

Veliko sreče nam vsem in lep pozdrav.

Odvisno od količine zdravil, ki jo posameznica potrebuje, ampak vse skupaj s posegom okoli 400.000 SIT, maksimalno pa 500.000 SIT.

Moje pojasnilo velja za IVF! Za IUI ne vem…

Pozdravljene moje dame

Res čudno, da morate čakati tako dolgo. A kličete na direktno tel. št.? Vem, da na GK, se ne čaka dolgo.
Pokličite od 10 do 12 ure 01-231-8245 to je direktna št za naročanje. Pokličite pa se oglasite kaj ste uredile.
Lepe sončne pozdrave

Doroteja

Pozdravljene!

Ne vem kako to, ampak jaz sem na GK v Ljubljani vedno prišla na vrsto za ginekologa v roku enega meseca. Mislim, da je fora v tem, da ko kličeš za datum, moraš reči, da se zdraviš za neplodnostjo. Meni je medicinska sestra rekla, da moram, ko se naročam reči to in poudariti, da želim do ginekologa čimprej (če kaj zatežijo rečem samo, da mi je tako rekla sestra) in ne bo nobenega problema. Nazadnje pa sem naredila tako, da sem se od pregleda šla direkt naročit kar tam in ne po telefonu. In sem dobila datum čez dobre tri tedne.
Iz prve roke – kakor mi je razložil dr. Reš – lahko povem, da celoten postopek IVF stane 420.000 SIT. Če rabiš več hormonov, pride še nekaj dražje. S tem, da tega ne plačaš naenkrat. Hormonske injekcije si moraš kupovati sproti v lekarni. Postopek transferja pa plačaš po položnici, ki jo dobiš tik pred postopkom, ki ga opravijo v Postojni.

Lep pozdrav!

Barbara L.

Tudi jaz bi rada malce pripomnila, da se IVF plača pri Dr.Rešu in to vsak drugi postopek , to mi je jasno, nobena od nas pa ne ve, če se tudi IUI na isti način plača. Lahko da se pri tem postopku nič ne plača, seveda na napotnico. Bomo videli, kaj nam bo jutri povedala Tašika, saj ga upam bo to tudi vprašala !

Tašika, če si še tuki, vprašaj ga , če se enako plačuje tudi za IUI !!!

Radi se imejte

Ja, seveda ga bom vprašala, saj to tudi mene najbolj zanima, ker drugače grem na GK.
Samo da vas obvestim, da je prišlo do majčkene spremembe, namreč jutri si bom privoščila en dan dopusta, tako da se beremo glede tega v ponedeljek.
Bom pa vse vprašala: glede sluzi, glede PCT testa in glede plačila IUI.
A še kaj rabimo vedet?

Lp,
Tašika

Mogoče bi bilo dobro opraviti tudi preiskavo krvi glede hormonov, ampak to ti bo že sam predlagal, boljše pa je, če čim več opraviš naenkrat, ker se prej zadeve zaključijo.

Pod vplivom lastnih in vaših izkušenj, sem si tudi sama ustvarila sliko o čakalnih dobah. Jaz sicer še nisem v nobenem postopku, ker sem šele na Klomifenu, imam pa svojega izbranega ginekologa na GK LJ. Nanj čakam največ 1 mesec. Ful se zanima za moje težave, mi vse razloži in poleg vsega še “štosira” med pregledi. Kadar koli sem rabila kakšen nasvet ali recept, sem prišla napr. določen dan v tednu dopoldan direktno (brez termina) do njega. Za izvide PAP-a sem ga lahko celo poklicala po telefonu, ker se mi ponavlja pap2. Sestra se je ful čudila, da mi je dal direktno št. od ordinacije in pustil, da ga pokličem. Da ne bo pomote, nimam nobenih vez in tudi “zaljubljen ni vame” (ha, ha!). Skratka …. vse najboljše o LEONIŠČU.
Skrbelo me je le to, da se bodo potem vlekli vsi postopki, kot ste nekaj omenjale v tem forumu. Ampak glede na vaša mnenja bom ostala na GK.

Če sem čisto odkrita, tudi mene majčkeno bode tisto…. “vsak 2. postopek se plača” Zakaj pa ravno vsak 2? V čemu je fora? Verjetno bi imel dr. Reš mnogo manj pacientk, če bi bilo potrebno vsak postopek plačati. In še več, če bi to delal zastonj.

Ena od vas je pisala, da ji je ginekologinja iz Postojne svetovala dr. Reša. Halooo? Ja, kaj pa! Saj ga mora, saj vendar skupaj biznisirajo z umetnimi oploditvami, če smo čisto pošteni, a ne?

Pa še to bi vam rada povedala. Imela sem že enkrat privatno ginekologinjo. Skoraj bi zašutštrala 2 pacientki, ki jih zelo dobro poznam. In to v času nosečnosti. Tudi ona je kriva za moje PAP-e 2, ker me ni nikoli zdravila pri vnetju. Bila sem pri njej “na knjižico”, tako, da za njo nisem bila interesantna. Hvala bogu, da sem potem odpeketala v Leonišče in čisto po naklučju dobila mojega ginekologa. Ole!
Po vsem tem imam majčken odpor do privatnih praks. Mislim, da so na GK ful strokovnjaki, saj so tam zbrani sami mag., dr. itd….

Joooj, spet sem se razpisala!

Lep pozdravček vsem!

Taja

Ela!

Ko sem brala o čakalnih dobah na GK sem si rekla:”Če bo šlo počasi, grem pa k Rešu!” Kaj pa vem… sedaj, ko sem prebrala spet nekaj informacij v prid GK, spet mislim drugače, in sicer, da bom ostala zvesta GK.

Se pa full strinjam s tabo. Tudi meni se zdi vse skupaj okoli dr. Reša “mutno”. Iz komercialnega stališča je sicer čisto OK, zanima pa me, kakšna je zadeva iz stališča stroke.
Normalno, da je dr. Reš krasen do svojih pacientk, saj dobro zasluži na njihov račun. Mogoče bi bilo dobro dobiti, kakšno statistiko, kako je uspešen v svojih “posegih”. Ali ga morda odlikuje le hitrost izvajanja postopkov?

Pa še to… Pišete, da na GK ne vidijo radi, da istočasno opravljaš teste tudi drugje. Ja, logično! Verjetno jim gre na GK malo v nos, ker se je dr. Reš osamosvojil in dobro, dobro služi na račun upajočih in razočaranih parov.
Prav gotovo je to zelo dober biznis, saj bo človek za to, da dobi otroka, naredil vse.
In tega se dr. Reš dobro zaveda.

Taja

Draga Taja,
še kako resnična je tvoja ugotovitev “saj bo človek za to, da dobi otroka, naredil vse”. Meni dr. Reš ni najbolj simpatičen, ampak če bom z njegovo pomočjo (kaj prej) mama…

Jaz sem pa mislila, da samo meni ni simpatičen in, da so vse druge navdušene nad njim, vsaj tak občutek dobim, ko pridem tja. Me veseli, da nisem imela samo jaz takega občutka!
Še to, jaz sploh nisem prišla pri njem do inseminacije, ker je rekel, da je PCT OK in, da potem inseminacija nima smisla, pa še povedal mi je, da sem že “stara” (pri 28. – takrat), da me je skoraj kap, ko je to izjavil. Vem, da se mi počasi že iztekajo zadnje ure (ne še minute), toda vseeno!
Jaz sem pri njem zaključila, po četrtem poskusu!
Sedaj poskušam še z eno alternativo, potem se prijavim na kliniko v Lubljani!
LP

Tudi jaz imam izbranega os. ginekologa na gin. kliniki, ki se ponaša z nazivom prof. dr. in podobno težavo, namreč PAP 2 imam že eno leto, vendar mi zagotavlja , da to ni nič in naj ne delam panike, čeprav sem v IVF postopku.
Zanima me kakšno terapijo ti je predpisal tvoj ginekolog?

lp. Nana

New Report

Close