kombinacija barv v stanovanju
Čisto na novo bomo preuredili dnevno sobo. Kupili smo že modro sedežno garnituro, glede na to da imamo raje svetle tone lesa bomo verjetno nabavili pohištvo v javorju (eventuelno bukev), radi pa bi prostor malo poživili, da ne bi bil prehladen. Sodelavka ima podobno kombinacijo – moder kavč in fotelji ter svetlo pohištvo in nič drugega, pa mi deluje malo hladno – rada bi vse skupaj malo poživila.
S kakšno barvo predlagate, da kombiniramo modro – npr. blazine na sedežni, mogoče barvne stene, kakšni okraski na policah v drugi barvi, slike?
Mi imamo enako kombinacijo – modra sedežna + svetlo pohištvo. Sva pa nabavila okrasne blazine za kavč v kombinaciji modre, bež in rumene barve. In preprogo, ki je sicer modra, ob robu pa ima rdeče, bež in rumene vzorčke. Stene sva pustila bele, ker nama barvaste niso všeč (mislim, da bi se barvastih sten hiteo naveličala).
Tako imamo pri nas, sicer pa k modri pašejo skoraj vse barve, tako da je fajn za kominirat. Dnevno sobo lahko poživiš tudi npr. z barvastimi lončki za rože, morda s kakšnim cvetličnim aranžmajem iz suhega cvetja, ipd.
Mi imamo stanovanje popleskano zelo barvito, vse skupaj pa celo stanovanje povezujejo topli toni v večinoma oranžnih odtenkih. Pohištvo imamo povsod svetlo, v dnevni sobi javor in zraven oranžen kavč. Mislim, da bi javor z modrim kavčem res deloval nekoliko mrtvo, zato si recimo omisli pisane stene – predlagam, da pobarvate samo steno za kavčem (eventuelno še eno sosednjo steno, če je prostor velik) na toplo rumeno, a zelo blag odtenek in nato dodaš rumene blazine na kavč in obvezni so kakšni dodatki (lončki za lončnice v modri in v rumeni barvi, recimo večja vaza in daš noter bambus,…). Če so ti/vam všeč preproge lahko tudi kakšno preprogo živahnih barvnih odtenkov – noter je lahko tudi kakšna druga barva, ki jo ponoviš še na kakšnem dodatku. Obvezne so tudi barvne zavese, recimo prosojne svetlo rumene in ob strani modre.
Veliko veselja ob opremljanju,
Maja