komarniki
Pri novi hiši se odločamo za rolete in komarnike. pa sem vedno bolj v dvomu kam dati komarčnike.
Roleta bodo na vseh oknih, mansarda spalni prostori + kopalnica,
pritličje kabinet, kuhinja, malo sem v dvomih kaj pri panoramski steni v jedilnici in še večji v dnevni s.. Vendar sva se tudi odločila za rolete, predvsem zaradi varnostnega razloga, ko nas ni doma.
Za koamrnike sva sprva mislila dati kar na večini oken, sedaj pa mi ponudniki odpirajo vprašanja:
– na drsni steni ni priporočljivo zaradi velikedimenzije in komarniki hitro izgubijo pravo obliko (ravno tu se mi zdijo najbolj smiselni)
– okno v kuhinji JA
– otroški s. + spalnica – francoska okna -JA
– v jedilnici, hodnik ???? okno je le na kip, bo pa večino pomladi, jeseni odprto. Ima smisel dati komarnike?
kako ste se vi odločili kam dati komarnike?
Komarnike montirajte na tista okna ali vrata, ki so veliko odprta v poletnem času. Komarnikov je več različnih vrst, ravno zaradi velikih dimenzij (širin,višin) a vendarle z dimenzijami kot ugotavljate ni za pretiravati.
Vedeti, da komarniki niso ravno poceni zadeva, zato kar dobro razmislite, kje jih boste resnično potrebovali. Dobro pa je, da se za to odločite sedaj in ne naknadno, zaradi montaže komarnika samega in montaže vodil.