Komarji
Na razpolago imate rolo komarnike ter fiksne
fiksni so lahko snemljivi ali silikonizirani
rolo komarniki imajo svojo škatlo ter vodila in delujejo na vzmet katero spodaj zahakljate
Če imate predokenske rolete si z montažo rolo komarnikov zakrijete servisni pokrov rolet vendar ni večjega problema demontirati.
če pa nimate rolet ste pa lahko brez takih skrbi.
Miran Paulič s.p.
Živjo. Učinkovita in preizkušena zaščita pred komarji je tuširanje vsakega osmega v mesecu. Vsako nadljne tuširanje eksponentno zmanjšuje učinek, hkrati pa povečuje višino položnice za komunalne odplake. Tako da se sami odločite za razmerje med tuširanjem in višino položnice. lep pozdrav. Če nimate razloga da bi zašvicali pokličite švic.dila.com. LP
Komarniki so edina res učinkovita zaščita. Tisti električni vtikači so brez veze, pa tudi niso najbolj zdravi. Res so komarniki na začetku malo večja investicija ampak potem pa trajajo veliko let. Pa še proti vsem žuželkam so, ne samo proti komarjem.
Jaz imam doma tiste Tesa mrežice nalepljene na okno, ampak vidim, da niso v redu. Ful se umažejo, pa še pretok zraka je slab in se potem veliko slabše zrači.
Videla sem nove komarniške mrežice pri Rolteku, ki imajo menda ful dober pretok zraka pa skoraj nevidne so. Imenujejo se pa Transpatec. Za balkonska vrata imaš pa krilne in drsne komarnike na voljo.
Informativno…
Rolo komarnik dim. 1000 x 1000 je cena 56€
1400 x 1400 je cena 73€
plus ddv
[email protected]
041 215 410
lp
V raznih trgovinah imaš čisto poceni te komarnike – Tesini so dosti dražji. Pravkar sem kupil v leclercu 2xkomarnik za večja okna (1,3×1,5m se mi zdi). Namestil sem jih na 4 okna. Deluje odlično. Aja cena … 1,8€ za 2 kom (cena drugega ti gre na kartico). Ko se jih bom naveličal, dal dol in gor nove. Doma imamo praktično enake in jih na 5 let menjamo, ker so praktično zastonj in se jih niti ne splača čistit (pajkove mreže, kaka mušica, prah,….). Zato ne kupovat raznih dragih zadev, simpl še najtabulš :). Aja pa lahko se odstrani kadarkoli kdo hoče.
Tudi mene motijo komarji in metulji zvečer, pa sem naredila enako kot je opisal “nekdo, ki ne dela reklame”. Na dva okna imamo nameščene komarnike kot je navedeno zgoraj, torej tiste ki jih kupiš v Merkurju, Leclerku…. in so resnično najcenejše variante. Jaz sem jih pritrdila kar z risalnimi žebljički na zunanjo stran okna. Na okno spalnice smo pa že komarnik namestili prek kakšnimi 20 leti (odkar smo v hiši) in sicer takrat še niso bili tako tanki, manj vidni kot danes pa še danes opravlja funkcijo. Mož je naredil iz tanke latvice okvir enakih mer kot je zunanja mera okna in nanje napel mrežo in ta okvir z mrežo pribil na zunanji okvir okna. Sedaj razmišljamo o namestitvi na balkonska vrata na podoben način. Okvir z mrežo in 3 pante namontirat na zunanjo stran in se odpira navzven.
Sicer pa komarje in nadležne žuželke odganjajo tudi nekatera zelišča in tudi cvetje z svojo aromo. Eno izmed teh je sivka.Tako, da ni panike.
Moja žena je vedno iskala vsa možna sredstva, predvsem za v kuhinjo, ker je norela ko smo imel obiske na večerji in so muhe letale po hrani. No takrat sem kupil neko zadevo podobno tejle
http://www.bolha.com/dom-ostalo/elektricni-odganjalec-mrcesa-oglas1275795557
in dejansko deluje ker izgleda da ne morejo leteti ker jim zvok moti frekvenco kril in se ogibajo kuhinje v velikem loku. Tud otroci poleti radi uporabjo proti komarjem.