Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Kolonoskopija z in brez injekcije

Kolonoskopija z in brez injekcije

Ali je med vami kdo, ki lahko iz svoje izkušnje pove, torej je šel že vsaj 2x na pregled kolonoskopije:

in sicer brez injekcije proti bolečini, drugič pa z injekcijo?

Kako velika je razlika med takim dvema pregledoma, mislim na raven bolečine?

Šla brez. Ne bi vzela injekcije, tudi če bi mi jo ponudili. Ni bilo potrebe.

enako, ne bi vzela, ker ni potrebe

Meni je bolj neprijetno čiščenje, sam pregled ni nič posebnega, pa hitro mine.

Ja, čiščenje je bilo petstokrat bolj neprijetno.

Meni je bilo groznoooo. 100 ljudi, 100 čudi.

Sam poseg sicer boli vsakič, ko gre čez sfinkter, ampak niti ni panike. Verjetno niti ne boli, če se znaš sprostit. Mene je najbolj bolelo potem, ker sem bil poln zraka in mi ga je uspelo spravit ven šele po daljšem “zasedanju”.

V Celju se dobi tudi skrajno gnusne praške za čiščenje (prvo Donat, potem tri litre Napitka). Raje bi 10X fasal šlauh, kot spil tiste tri litre. Pa imam kar dober želodec.

Ali je Donat Obvezen?
Mene po Donatu zelo boli trebuh pa če ga spijem tudi samo en kozarec.
Ker se mi obeta pregled, vas prosim za nasvete!
Hvala!!

Meni pa čiščenje ni bilo hudo, res je da je kar teklo, ampak sem tazadnjo brisala z robci za hemeroide. Pa je šlo. Sama kolonskopija je bila meni grozna, če bi mogla še enkrat bi vzela injekcijo.

Ma, čiščenje je grozno zaradi tiste ogabne tekočine.

Sit lačnemu ne verjame, zato pride do mnenj kot: ne bi vzela za nobeno ceno.
Pa še kako hlastno bi izbrala in vzela injekcijo, če bi delali preiskavo skozi razdraženo in obolelo črevo!
Če je ponujena opcija za injekcijo, je to z razlogom. Torej privoliš, a ne? Ali pa se onesvestiš.

Saj to ni bilo vprašanje. Jaz vidim predvsem, da se tukaj nekdo kolonoskopije zelo boli. Zakaj bi jo/ga strašili, če je pa b 95 % vse v redu?
Seveda je res, da nekatere boli, če imajo zavito črevo ali polipe.

TAKRAT je ne bi vzela, ker ni bilo potrebe. Če pa bi bolelo, logično, da bi jo vzela.
Ni pa je treba zahtevati apriori.

Kolonoskopijo sem opravila z injekcijo, ker imam že tretje leto Chronovo bolezen in posledično vneto črevo. Ničesar se ne spomnim, nič nisem čutila, le po posegu sem malo krvavela in čutila nelagodje. Brezbolečinsko kolonoskopijo opravljajo pri Prvi zdravstveni asistenci, Savska3.Pohvalno, čeprav drago.

New Report

Close