Pozdravljeni.
Pred kratkim sem imela kolonskopijo, kjer med samim pregledom niso opazili nobenih posebnosti. Danes pa sem dobila tudi izvide biopsije.
Prosila bi vas, da mi jih pomagate razumeti.
[hr]
“DIAGNOZA/MNENJE:
A. Terminalni ileum, odščip:
Mucosa intestini ilei
Ileitis chronica levis (etiološko neopredeljen)
B. Kolon, odščip:
Mucosa intestini crassi
Colitis chronica levis et activa focalis
Zaradi prisotnih apoptoz v povrhnjem epiteliju, debrija v lamini propriji ter aktivnega vnetja, diferencialno diagnostočno prihaja v poštev infekcijska etiologija.”
[hr]
Že kakšnih 15 let imam probleme s hujšimi driskami, sedaj se mi to redno ponavlja nekajkrat na mesec. To poskušam popraviti z raznimi prehrenjavalnimi navadami, vendar ni velike razlike.
Naj še povem, da sem bila od oktobra 2013 do konca februarja 2014 hospitalizirana zaradi hujše oblike avtoimunske hemolitične anemije, razloga za to niso našli, priporočali pa so mi kolonskopijo v primeru celiakije kot možnega krivca za bolezen. Takrat sem dobila 4kratno terapijo Mabthere (Rituximab). Zadnja terapija je bila konec januarja.
Moja krvna slika je, poleg pomankanja limfocitov kot posledice terapije z mabthero (natančneje, pomankanja celic B), že nekaj mesecev v mejah normale.
Stara sem 32 let in edina redna terapija ki jo jemljem je 25mg euthyrox za ščitnico.
Upam, da mi lahko pomagate pri interpretaciji izvidov.
Hvala in lep pozdrav.
pozdravljeni
histološki izvid pomeni, da je prisotno blago vnetje, ki je lahko povzročeno ob infekciji. priporočam, da oddate blato za preiskavo na parazite in bakterije. ni znakov za kronično vnetno črevesno bolezen ( Mb. Crohn). glede na to, da je bila kolonoskopija sicer v mejah normale niso potrebna nobena zdravila.
lp