Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Kolonoskopija in bolečine

Kolonoskopija in bolečine

Spoštovani, predno bom prebral ostale teme, vam bom naprej napisal moj problem, saj verjamem, da vsak posameznik misli, da je stvar taka samo pri nas samih. Star sem 40 let. Torej, kakšno leto nazaj sem imel bolečino v spodnjem desnem kvadrantu trebuha. Odšel sem na kontrolo, naprej seveda na rektoskopijo, kar je bilo zelo boleče in potem so me naročili na kolonoskopijo. Ker sem slišal same negativne stvari o tem posegu, sem se odločil, da nisem šel na pregled, vendar sem zbral pogum in bil znova naročen čez kake tri tedne. Pregled sem opravil, skoraj bi padel v nezavest, imel sem krče in zdi se mi, da je bilo to nekaj najhujšega v mojem življenju, kar se mi je zgodilo. Zdravnica mi je rekla, da sem prišel z veliko straha in da je vse to v moji glavi, da ni tako grozno. Morda res, saj sem prebral samo negativne stvari, slišal samo negativno, torej sem res prišel v strahu. Vseeno pa sem dobil masko, da sem lahko dihal. “Kolonoskopija je bila opravljena v celoti, s prikazom cekuma, valvule Bauchini in vhoda v terminalni ileum. Predel sigme, kolon descendensa ter lienalne polovice transverzuma brez posebnosti. Višji deli črevesja na sluznici kažejo dokaj izraženo vnetje, ki je najbolj poudarjeno v predelu cekuma in okoli valvule.” Dobil sem tablete Salofalk, za najmanj 6 mesecev. Naj povem, da sem tablete jemal par mesecev, redno in vsakdan, nato sem prekinil za kakšen mesec ali dva, ker enkrat nisem mogel na blato, naredil se mi je zamašek in so mi v lekarni rekli, da je možno zaprtje tudi zaradi tablet. Ampak bolečina je bila še vedno in sem zdaj ponovno začel jesti tablete naprej. Zdaj me skrbi, ker je bolečina še vedno prisotna, začelo pa me je malo boleti tudi na levem predelu. Moral bi iti na ponovni pregled za kolonoskopijo, vendar zaradi straha, ki ga imam, ne vem kaj naj naredim? Ali je to nevarno? Ali je možnost, da se opravi pod narkozo in kje to lahko opravim? Je to možno na napotnico ali samoplačniško? Sprašujem za to, ker sem socialni problem. Slišal sem tudi za tablete s kamero? Ali so kakšne druge možnosti opraviti ta poseg, brez bolečin? Ker me je resnično strah, da grem še enkrat skozi vse to. Hvala vam za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni

Kolonoskopijo lahko Na kliniki Pacient opravite v splosni anesteziji- vec informacij lahko najdete Na http://www.klinikapacient.si

Kolonoskopijo lahko opravite Na napotnico anestezija pa je samoplacnisko

Lp

____ Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist Klinika Pacient Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8

Spoštovani, hvala za odgovor, čeprav sem mislil, da bi morda kaj več povedali o tej zadevi, ali je to nevarna zadeva, ali me ima kaj skrbeti? Morda sem tudi sam napisal bolj o tem, da me skrbi ponovno iti na kolonoskopijo. Rad bi vas vprašal tudi, kakšno hrano priporočate, kaj bi bilo najbolje? Na izvidu so napisali, naj se izogibam dražečih jedi. Rad bi poudaril še to, da sem kar nekaj časa nazaj pojedel veliko čokolade, morda vsakdan eno 300 gramsko čokolado, včasih morda še več. S težo nimam problemov, sem čisto normalno razvita oseba. Sem pa opazil, da ko sem pojedel malo čokolade, da me je začelo boleti v tem predelu kjer imam vneto sluznico. Sedaj ne jem več čokolade zadnjih 14 dni, in moram priznati, da je veliko bolje. Kakšen dan pojem Mozart kuglico, to je pa tudi vse. Ali je možno, da je prav čokolada razlog za vneto sluznico? Imam tudi veliko stresa. Prosim vas, če mi lahko poveste kakšno hrano naj uživam in, ali je to nevarno? Zakaj bolečina na levem predelu? Ali se to širi? Jem dokaj zdravo hrano, hitre hrane kot so Mcdonalds, jem mogoče 1x ali 2x na leto. Sadja pojem veliko. Hvala vam za odgovor.

pozdravljeni

na spletni strani klinike pacient je zelo podrobno napisano o kolonoskopiji v anesteziji. sama preiskava je zelo varna in glede tega vam ni potrebno skrbeti.
čokolada ne povzroča vnetja sluznice. jeste lahko vse kar vam ne povzroča težav, odsvetujemo le zelo začinjeno in mastno hrano. posebne diete ni, čeprav je na internetu zelo veliko informacij o različnih dietah. najpomembnejše je, da uživate tisto hrano ki vam ne povzroča težav.

lp

____ Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist Klinika Pacient Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8

Približno mesec dni sem na blatu večkrat opazila kri. Zdravnica me je napotila na kolonoskopijo, ki sem jo prejšnji teden opravila, odšipnili so mi 5 polipov in čakam na histološke izvide. (3 -4 tedne). Povedali so mi, da je verjetno krvavitev nastala zaradi počenega – natrganega polipa. Zanima me koliko bolniške mi  pripada in ali so kakšne omejitve pri dvigovanju, ker imam v službi veliko dvigovanja in prenašanja. (Trgovina)

Hvala za odgovor

New Report

Close